A férfiaknak is tudna tej termelödni a mellében?
Nekem minden reggel pontban 6:29-kor spontán tejcsurgásom jelentkezik,ilyenkor a kávém fölé hajolok.
egy férfi
Egyébként tudományosan nem annyira hülyeség, amit írsz, mivel a női hormonok hatására nagyon sok férfinak az átlagoshoz képest nagyobb a melle.
Például az olyan élelmiszerekből, amelyek szóját tartalmaznak (ami ugye tele van női hormonnal), sok fogyasztás esetén növekedhet egy férfi melle is. A másik amit hallottam, az ivóvíz hatása, mivel a szennyvízbe a fogamzásgátlók hatására annyi női hormon kerül, hogy a természet nem képes kiszűrni és a víz körforgása során újra bekerül az ivóvízhálózatba, amely szintén okozhat ilyen elváltozásokat. Ez a mellnövekedés. A tej szerintem más kérdés, mivel a nőkben eleve vannak tejkiválasztó mirigyek. Hogy ezek a férfiakban vannak-e, és ha igen, aktivizálhatóak-e, ezt nem tudom, de szerintem természetes körülmények között ez nem lehetséges.
Vannak tejmirigyek a férfiak mellében is. Biztosan ki lehetne találni olyan gyógyszeres kezelést, hogy termeljen tejet, de lehet, hogy ez más szempontból súlyosan egészségkárosító lenne.
Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy szélsőséges helyzetben (éhínség) is beinduljon ugyanez. Nem tartom kizártnak, hogy ha pl. háborúban egy férfi talál egy csecsemőt, akkor ez lelki úton olyan hormonváltozásokat idézzen elő benne, hogy képes legyen táplálni. De azért ez nem túl valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!