Vki elmesélné, hogyan zajlott nála a "rövid fék" műtét?
Én is el akarok menni amint 18 leszek
Kellemetlen kenne a szüleimmel erről beszélni
Sziasztok!
Nemrég volt fitymafék eltávolítás műtétem.
Bár rég volt a kérdés kiírva, de remélem másnak hasznos lesz a leírásom.
Azoknak írom le a tapasztalataimat, akik egy ilyen beavatkozás előtt állnak.
Nekem úgy nézett ki a dolog, mikor hátrahúztam a fitymám, az a makk pereme alatt pár mm-el megakadt, mert feszült közben a fékem.
Óvszert is alig bírtam emiatt felhúzni.
Sokat olvastam a témában mielőtt rászántam magam. Olvastam fékalávarrásról, hogy az milyen jó, de ilyen beavatkozást végző helyet nem találtam.
A lehető legrövidebb gyógyulási időt igénylő és a legnagyobb esztétikumot ígérő módszert akartam választani.
A szikével történő beavatkozást azért vetettem el, mert több idő a felépülés és szükség van varrásra is, ami elvileg kipotyog vagy felszívódik, de a helye biztosan látszani fog valamennyire. Láttam képet arról, hogy valakinél idő előtt elengedett a varrat és szétnyílt a seb. Sokak írták, hogy szikével náluk nem a teljes féket távolították el -ha jól értettem-, hanem felvágták és széthúzták majd összevarták a féket úgy, hogy az hosszabb lett. Csak voltak páran, akiknél ez nem lett elég hosszú..
De akkor nézzük a konkrétumokat. Az elektrokauteres eltávolítás mellett döntöttem. Ezt keverik sokan a lézeres eltávolítással. Fekete Ferenc mellett döntöttem végül, egy budapesti magánrendelőt választottam. A dokiról olvastam jót, rosszat, többek közt azt is, hogy rám akarja majd erőltetni a teljes körülmetélést is akkor is ha nem szükséges (egyáltalán nem tapasztaltam).
Felhívtam őket és pár napon belül tudtak adni időpontot a vizsgálatra és ha valóban ez a problémám, akkor a vizsgálat után közvetlenül a fék eltávolítására is van lehetőség. Telefonon és személyesen is rendkívül kedvesek és emberségesek voltak. A doki alaposan megvizsgált, majd átmentünk a másik terembe, az volt a műtő. Egyedül végezte ott a beavatkozást.
Kaptam 3 tűszúrást, amiből az egyik picit fájdalmasabb volt (fogászatinál kevésbé), de kibírható volt. Ja, nem a makkba :) kaptam őket (sokan ezt írták, no para), hanem a fék környékére. Közben a doki nagyon jó fej volt és mindig mondta mi fog következni, ne féljek. Ezután kb 5 percnek tűnt míg a géppel eltávolította a féket. Ebből semmit sem éreztem.
Kimentem a váróba és 15 perc múlva megnéztük az eredményeket. Az egész kb 1 óra volt vizsgálattal. Pár csepp vér volt a vágás helyén (kevesebb, mintha elvágtam volna az ujjam). Elmondta az utókezelést és azt is, hogy két héten belül no sex és nem kell visszamennem. Megadta az elérhetőségeit, amin hívhatom őt, írhatok neki. Ha valami problémám lenne, akkor pedig megvizsgál. A műtét után sem fáj. Bocs a sok rizsáért. Én nagyon elégedett vagyok egyelőre, nagyon korekt volt minden. Most várom a két hetet.. no para Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!