Fitymaszűkülettel kapcsolatos kérdésre válaszok?
1. Fitymaszűkületem van.
2. Be kell mennem az urológiára időpontot kérni (mennyi lehet a várakozási idő míg visszahívnak? sokan várakoznak ide?)
3. Ha visszahívnak,bemegyek letolom a gatyám megnézi az orvos hogy mi a probléma. (Ott helyben orvosolni tudja a problémát vagy azt mondja hogy 2-3 hét múlva menjek vissza?)
4. Mennyire komoly egy ilyen beavatkozás? Több fokozata is van gondolom,tegyük fel hogy a legsúlyosabb.Akkor mennyire komoly a beavatkozás?
5. Ellátás után mennyi idővel használhatom normálisan szexre a nemiszervem?
6. Marad valami látható nyoma az ellátásnak?
Valaki olyan írja le az "élvényét" akinek már volt ilyen problémája,komoly válaszokat várok.Nagyon fontos és nagyon szépen megköszönöm előre is a válaszokat:)

Időpontot kell kérni és számíthatsz kb 1 óra vagy akár több várakozásra. Megnézi, megmondja, hogy meg kell-e műteni(a te esetedben valószínűleg igen), aztán ad időpontot pár nap vagy pár hét múlva. A műtésnél két lehetőséged van:
1. érzéstelenítéses: nem biztos, hogy nem fogod érezni, de utána mehetsz amerre akarsz.
2. altatásos: 1 napig bent kell maradnod utána.
Nem mondanám komoly beavatkozásnak. Levágják a fitymának egy részét, aztán összevarrják. Műtét után 1-2 hónapig nem lehet szexelni vagy bármi hasonlót.
Abban, hogy mindig marad-e nyoma, azt nem tudom. Nekem viszont megmaradt a nyoma, bár nem katasztrófa. Viszont mivel nem tájékoztatott engem a doktor, hogy hogyan kell műtét után tartani a szerszámot, ezért csúnyábban gyógyult meg és lankadt állapotban vastagabb a megmaradt fitymám és egy csomó is keletkezett benne. Legalábbis gondolom, ez elkerülhető lett volna.
Olvasgattam ugyan ilyen kérdéseket és valaki írta h neki megnézték hogy elállt-e a vérzés,be gennyenesedett stb.
1-2 hónap?:O az komoly idő:/

A fitymaszükület mértékétől és hogy mennyire normális orvoshoz mész függ hogy milyen beavatkozásod lesz.Legtöbb esetben nincs szükség metélésre,szóval ha nem annyira komoly a szükületed akkor mond el az orvosnak,hogy szeretnéd ha a fitymád megmaradna.
Telefonon is tudsz időpontot kérni az orvostól,aztán előszőr csak megvizsgál,te közöld vele hogy több lehetőség is érdekelne,kérj akár mielőtt beleegyzel a beavatkozásba időt tőle,hogy jól át tud gondolni.Pár hét múlva a beavatkozásra is sor kerülhet,ami úgy 14-25 perc között még súlyos esetben is lenni,tehát gyors.Olyan 3-4 hét is lehet körülmetélésnél a teljes gyógyulási idő,az első 2 hét az elég rossz lehet.Olyan 4 hét múlva már lehet sexelni,ha előbb gyógyul akkor előbb is.Igen azért látszik a beívatkozás nyoma egy ideig,mert metélésnél a varratoknak ki kell esniük,ez otthon történik meg sokszor.De idővel halvávnyulnak a nyomok.Gondold át mit szeretnél te magad.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!