Az urológus ciprinolt írt fel nekem és mellékhatásként fogíngyulladás lépett fel nálam, mit tegyek?
Nekem is arra kell.
Neked is ilyen durva adagot ít fel? 4egész doboznyit kell beszednem.
A Ciprinol hatóanyaga a ciprofloxacin, ami a fluorokinolonoknak nevezett csoportba tartozó antibiotikum. Ugyanez a hatóanyaga Cifran nevű gyógyszernek is. Sajnos sokaknak lesz problémájuk tőle, nekem két hét után fájtak az ízüleim, főleg a csuklóim. Többször megismétlődött. Én többet ezt nem fogom beszedni, azt eldöntöttem.
Valakiknél sokkal súlyosabban jelentkeznek mellékhatások, főleg a hosszabb idejű kúráknál. Angolul egy weboldal foglalkozik az említett hatóanyag mellékhatásaival: ciproispoison.com.
Az urológusnak is nehéz a helyzete, mert bizonyos szervek (pl. prosztata) kezelésénél olyan antibiotikumot kell alkalmaznia, ami az adott szervbe megfelelő mértékben bejut és így ott megfelelő hatóanyag koncentráció érhető el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!