Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Candida a nyelven, vagy...

Candida a nyelven, vagy valami más?

Figyelt kérdés

A képen a nyelvem látható.

[link]

Két éve járok bőrgyógyászokhoz, de nem sikerült megoldást találni.

Candidiasis oris in obs. ez az orvosi vélemény. De a mikológiai tenyésztés negatív.

Ilyen gyógyszereket szedtem, szedek továbbra is:

Diflucan 50mg/100mg/150mg kapszula

Diflucan szirup

Nofung 100mg

Flucohexal 150mg

Fluconer 150mg

Klion

Nizoral 200mg

Dermyc 150mg

Aerius (esetleges allergiára)

jelenleg: Itraconazole ratiopharm napi 200 mg 28 napon át! /13. napra majdnem tökéletes lett a nyelvem, utána újra elromlott minden/

Pimafucin krém

Pimafucort krém

Glycerin borax

Solutio castellani

Locoid Lipocrem

Creme Locoid

Lomexin

Batrafen oldat

Mikogal krém

Advantan krém

Canesten krém

A krémek és oldatok a szájzug berepedezése, kipirosodása elleni merényletek voltak. Szerencsére az már nincs, bár közelről megnézve látom, hogy hámlana, olyan mintha lisztes lenne, de nem mindig, nem vészes, ahhoz képest, mint amilyen volt.

A fentebb említett gyógyszerek sokszor, számtalanszor lettek kiváltva, összértékük bőven a 100 ezer forint felett van, a 2 év alatt.

Különösen sokszor volt Diflucan. Meg se kottyan, mintha semmit nem vennék be kb. olyan. Talán az itraconazole a legjobb eddig, de nem értem miért romlott vissza minden, lehet észnélküli a kezelésmód? Lökésterápiával kellene?

Szedek vitaminokat, probiotikumokat időnként. Candida diétát próbáltam már tartani, de nem igazán hatásos, viszont a közérzetem nagyságrendekkel jobb, a cukor visszaszorítása óta. Vérvételi eredmények rendben. A szájban az amalgám tömések lecserélve. A nyelven a

folt mindig ugyanazon az oldalon jelenik csak meg, hol kisebb, hol nagyobb, kicsit vándorol. Időnként kicsit sebes foltok is megjelennek főleg a nyelv elején, szélen, olyan mintha valami kisebesítené.

Reggelente nem túl jó a szájíz, de ez a gyógyszerek miatt is lehet. Tartottam gyógyszermentes hónapokat is, akkor sem történt semmi, a folt egyik napról másikra átrendeződik. Egy időben tapasztaltam nyálkahártya leválást, de már megszűnt. A nyelven lévő fehér lepedék kb 50%-ban eltávolítható. Rendszeresen mosok fogat, szájvizet is használok. Nem dohányzok. A fogak rendezettek nem irritálják a nyelvet. Nem élek szexuális életet és csókolgatni se szoktam senkit, ez is kizárva.

Alternatív gyógymódként: teafa olajjal idétlenkedtem, grapefruitot, fokhagymát ettem. De nem igazán hiszek ezekben.

Bármilyen észrevételnek nagyon örülök, mert amit az orvosom csinál, annak semmi értelme, úgy érzem. Lehet nem is candida.

Találtam egy olyan "betegséget", hogy: térképnyelv. Ellenben nincs fájdalom, viszketés.

A körömszélen a bőr folyton berepedezik, a felső ujjpercek enyhén vörösek, a bőr elszárad, foszlik. Az itraconazole szedése során félúton hibátlan lett, de a gyógyszer folytatánál újra a régi rossz. Illetve a fejemen két végeláthatatlanul hámló pont van (nizoral sampon, detergens sulfuratum hatástalan) Ez viszont megerősíti, hogy lehet szisztémás fungális fertőzésem. :|

Bármilyen ötletnek örülnék, bár az alternatív gyógymódokban nem hiszek. Ha a drága radikális szélesspektrumú antifungális kezelések nem használnak, képtelenségnek tartanám, hogy füvek és löttyök fogyasztásától helyrejönne. Köszönöm, hogy elolvastál.

2012. máj. 1. 11:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Csupán 55kg vagyok, nem nagyon eszek, reggel 6-kor, majd késő délután, esetleg este. De ez mindigis így volt. Ehhez már alkalmazkodott a szervezetem.

Ha mégis Candida, hogy lehet az, hogy nem tenyészett ki? 3 hetes gyógyszermentesség után vettek mintát. Az a rossz ebben, hogy nem is egyértelmű számomra, hogy Candidám van-e. Boldog ugyan nem lennék ha egyértelmű lenne, de legalább tudnám, hogy ezeknek a szereknek mégis van valami halvány köze a gombákhoz.

2012. máj. 1. 12:45
 12/13 A kérdező kommentje:

Elmondom miket eszek:

Reggel: fehérkenyér felvágottal (amikor barnát fogyasztottam se volt jobb) vagy minőségi virsli, de mustár nélkül. Ez a kettő váltakozik.

Ebéd(néha egyenlő a vacsorával): főtt étel, első és második. Mindig valamilyen leves és tészta, vagy mikor mi. De rendes étel. (nem tejberizs vagy valami lila nyál)

Ha az ebéd ebéd, akkor a vacsora: fehérkenyér felvágottal, zöldségek: paradicsom, lilahagyma..stb.

Nagyon sok lilahagymát és vöröshagymát fogyasztok.

Semmilyen cukros üdítőt nem fogyasztok, teát se iszok. Nagyon minimalista az egész étrend.

Bár most nem, de próbáltam lúgosítást is, gyógyszertárban vásároltam szódabikarbónát.

A gyógyszerek folymatatosan mentek és mennek is. Nem tudom elhinni, hogy csak a kenyér így kitolna velem. Azért kell legyen valami a kapszulákban, aminek ellensúlyoznia kellene a gombák számára táplálékot jelentő lisztes dolgokat. Nemde?

Egy herpeszes Ödönke szinten el tudom képzelni a diéta önmagában is elegendő, de a gyógyszernek robbantania kellene.

2012. máj. 1. 12:58
 13/13 anonim válasza:
szia! énis ilyen problémával küzdök már pár éve. Sikerült valahogy megszabadulnod a lepedéktől?(mellesleg nekemis ugyan ilyen bal oldalt van egy kis tiszta folt ahol nincs lepedék)
2015. jan. 31. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!