Éjszakánként nagyon izzad a barátom. Miért lehet ez?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy vmi rákos dolog tünete lehet az éjjeli izzadás, de ugye nem???Annak más tünete is lenne?Mi lehet ez?Milyen dokihoz menjünk ezzel?Néha annyira izzad, hogy ki kell dobni kb az ágyneműt, mert mintha egy dézsa vizet öntöttek volna rá, tiszta víz reggelre.2009. jún. 10. 08:31
1/11 anonim válasza:
Melege van!! :)
Ezen kívül sok oka lehet, pl. nyugtalanul alszik, rémálmai vannak, aminek szintén lehet pár kiváltó oka. De lehetnek hormonális változások is ha abban a korban van. Nem tudom miért kell ebből rákra következtetni. Ez történik mikor az ember össze-vissza olvas minden hülyeséget. :)
2/11 anonim válasza:
Szerintem is először azt kell megnézni, hogy hány fokos a szoba, amiben alszotok. Én sokszor fázom elalvás előtt, aztán éjjel ha felébredek, melegem van. Biztos más a hőháztartása a barátodnak, mint a tied. Egyébként az én párom is mindig melegebbet érez, mint én és kvázi izzad is olyankor.
3/11 anonim válasza:
Én vagyok az első válaszadó is. Annyit még hozzá, hogy párom mindig este fázik, amikor nekem nagyon melegem van-független attól, milyen a szoba hőmérséklete. Aztán reggelre fordul a kocka, én fázok és neki van melege. :)
4/11 anonim válasza:
EL kell vele menni orvoshoz, megvizsgál, esetleg vérnyomás gondok... De előtte valóban nézzétek meg ,a szoba hőmérsékletét, nyiss ablakot ,mikor már besötétedett, vagy más lehűlt a levegő kint. VEntillátort semmiképp ne üzemeljetek be, ha ennyire izzad, mert még a végén tüdőgyulladást kap. csak vékony lepedőt tegyél az ágyra, meg vékony lepedővel takarózzon. Mennyi idős? MErt lehet ez már korral járó dolog is, vagy épp csak valami változás érte. Nagyon sok oka lehet.Este vegyen jó hűs fürdőt, vagy tusoljon hűvös vízben. De veszteni nem vesztetek azzal, ha orvos is megnézi.
5/11 anonim válasza:
én 21 vagyok, és én is szokta izzadni éjszaka. NEm vagyok rákos, a keringés, anyagcsere stb 100% rendben, sportok évek óta, stb. Egyszerüen mostanában meleg van, ennyi :D (egyébként mi van akkor ha valaki izzad, ez nem természetes, vagy mi?? Ha éjjelente bepisilne, hányna stb, na akkor gáz lenne. De az izzadás normális dolog ha az embernek melege van, és mivel mostanában kezd elég meleg lenni..)
6/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
persze tudom, nem kell rögtön rosszra gondolni, meg én sajnos ilyen hipohonder vagyok, olvasok vmi tünetet és már észreveszem magamon:)
Ha nyitva az ablak akkor is izzad. 22 éves amúgy,úh az öregséggel járó indokot kizárnám:)
És persze, természetes dolog az izzadás, de néha annyira nagyon, hogy legutóbb egy méteres átmérőjű folt volt a takaróján...
2009. jún. 10. 11:45
7/11 anonim válasza:
A zsályatea rendszeres fogyasztása segíthet, ha az sem, és az alvószoba klímája szerintetek megfelelő, akkor mindenképp jobb megmutatni orvosnak.
8/11 anonim válasza:
én továbbra sem értem h "és akkor mi van ha izzad?". Ez legyen a legnagyobb bajod vele..
9/11 anonim válasza:
Szia! Lehet lelki, hormonális, urológiai vagy egyéb oka is a dolognak. Belgyógyászati, endokrinológiai kivizsgálás javasolt lehet, de hogy hova érdemes fordulni abban segíthet a házi orvos, úgyis ő ír beutalót.
10/11 anonim válasza:
Igen, amit a kérdező ír az már kóros izzadás. Orvoshoz kell fordulni. A legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!