Mi történt a bokámmal?
Pontosan hogyan történt a baleset: milyen irányból ért a rúgás, kül- vagy belboka, ráestél-e a lábadra, reccsenést hallottál-e?
Mit írtak pontos diagnózisként?
Ha a röntgen alapján nem állapítottak meg törést és betartottad a terápiás javallatot (pihentetés, hűtés, esetleg bokarögzítő) akkor nem valószínű, hogy nagy baj lenne. A véraláfutás később is keletkezhet.
Természetesen bármilyen késői panasszal fordulj bátran a kezelőorvosodhoz!!
Igen,nekem.
A sztori:
Nyaraltunk, Bujákon,Pásztótól nem messze Nógrádban(vas megyei vagyok,nekünk ez az ország másik vége).Fájt,de bírtam rajta járni.Később súlyosbodott,mentem kórházba(Pásztón, mert Salgótarján messze volt) ,röntgen.Ott eredmény: törés nincs,javallat: jeges borogatás.
Borogattam,csak nem javult.Ujra kórház: vissza ugyanoda.Ujabb vizsgálat: eredmény: letörött(!!!) belőle egy darab..
Az eset tanulsága:
szóval megérne a dolog mégegy vizsgálatot,máshol...
A röntgenvizsgálat eredménye azonnali, nem csak a törésre, hanem a bokaszalagok állapotára is lehet következtetni. A felvétel sikeressége és értékelése módosíthatja a diagnózis eredményét.
Ha továbbra is fennállnak a panaszaid, akkor menj baleseti szakrendelésre, de nagyon fontos a türelem, sajnos a szalagsérülések lassan gyógyulnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!