Mi történt a jobb fülemmel, miért van bedugulva? (részletek lent)
Tegnap bevizezett fül piszkával akartam kitisztítani a füleimet de amikor a jobb oldalit mostam hirtelen bedugult,tegnap nap végére kitisztult ,viszont ma reggel hajat mostam és belement a víz és megint totál eldugult és azóta nem is dugult ki.
Hiába ugrálok meg döntöm a fülem,meg vákuumot csinálok a tenyeremmel semmi
Mi lehet a gond?
Válaszotokat előre is megköszöntem
Furcsának hangzik, de fültisztítóval SOHASEM szabad fület tisztítani, mert csak benyomod vele a zsírt a füledbe. Ez az orvosi álláspont.
Menj el a fülészetre, ők ki tudják pucolni szakszerűen a füledet. Azután vegyél a patikában paraffinolajat és a drogériában pamutvattát. Fürdés előtt mindig dugaszold be a problémás füledet paraffinos vattával.
Nekem így oldódott meg a problémám.
Igen akkor valószínű ez lesz a gond,hogy a fülzsír rányomódott a dobhártyára,de én mindig tisztítottam a fülemet.
És nem tudjátok,hogy ez a folyamat a fültisztítás fájdalmas vagy eléggé kellemetlen vagy gusztustalan?
És mennyi ideig tart és,hogy utána fog-e fájni?
Az még hagyján, ha valaki betolja a zsírt, de a pálcikával meg is lehet sérteni a dobhártyát, maradandó halláskárosodást lehet okozni. Ezt orvos mondta nekem, szinte fel volt háborodva, hogy én hogy merek belenyúlni a fülembe.
Én meg mondtam neki, hogy nem vagyok hülye, csak érzéssel szoktam, és nem nyúlok annyira mélyre. Csak a füljárat oldalát szoktam törölni, fürdés után, amikor nedves. Mondjuk, én nem is tolom beljebb a zsírt, mert azt lehetne érezni.
Mondtam az orvosak, hogy azért egy műszerész talán finomabb kézzel tisztítja a saját fülét, mint egy kőműves, vagy pláne egy légkalapácsos aszfaltmunkás. :-)
Azt is megcsinálhatod hogy veszel Otipax fülcseppet ami fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő. Meg kell kézben tartva langyítani a cseppet és a fület tele kell nyomni és bennhagyni három percig majd kifolyatni és
és papírzsebkendővel kitörölni. Naponta háromszor megcsinálni és megszünteti a gyulladást.
Nem kell félned, nem fájdalmas, csak kicsikét zavaró, mert erősen hallod a dolgot - mivel a füleddel történik. :)
A dokinak van egy kis szippantója, azzal kiporszívózza a füledet (ez lesz olyan szörnyen hangos ;) ), azután lehet, hogy ki is mossák.
Az is elképzelhető, hogy egy kis gyógyszeres gézcsíkot is belegyömöszölnek, amit egy darabig bent kell majd tartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!