A sulidokinál miért zajlik meztelenül a vizsgálat?
KEdves Kérdező!
Elhiszem, hogy szégyenlős vagy, s kellemetlen a vizsgálat, de ez szükséges! A fiúk nemi szerveit is meg kell vizsgálni, a heréknek sok betegsége lehet ebben az életkorban (fel nem fedezett rejtettheréjűség, vízsérv, daganat!!!), ezért ez a vizsgálat kötelező! Sajnos sok orvos szemérmességből eltekint ettől a vizsgálattól, de ez műhiba! Még egyszer: nagyon fontos megérteni, hogy ez a vizsgálat a TE érdeked!
Üdv: dr. Szalai Krisztián
Én még annyit tennék hozzá, hogy azért csinálják a suliban, mert van sok gyerek, akit pl nem visznek el ilyesmi ellenőrző vizsgálatra, és ha valami gond van , évekig nem derül ki.
De - mint szülő, én elvárnám az iskolától, hogy előre szóljon, ha bármilyen vizsgálatot terveznek a gyerekemmel. Hogy én is tudjak róla és ő is.
Amit vizsgáltak persze természetes dolog, és jó is hogy megnézik, csak lehetne úgy is csinálni, hogy beavatjuk a gyerekeket, hogy mi történik velük és miért!
Elolvasnán a hozzászólásokat, nekem úgy tűnik, hogy a dolog körül egyetlen probléma van: sem a gyerekeknek, sem pedig a szülőknek egyáltalán nem kommunikálják, hogy mi történik egy iskolai orvosi vizsgálaton. Holott, mint törvényes képviselőnek (szerintem) joga lenne tudni róla, hogy ilyen jellegű vizsgálatot végeznek a gyermekén. Sok gyereknek ez kellemetlen, még akkor is ha hasznos.
Nem volt még olyan rég, amikor közoktatásban tanultam, de sem általános, sem pedig középiskolában még hírből sem hallottam, hogy ilyen iskolai orvosi vizsgálatról.
Kedves utolsó 2 hozzászóló!
Igazatok van, a probléma alapvetően kommunikációs jellegű. Sajnos nem megfelelő az iskolák tájékoztatása, de abban egyetérthetünk, hogy ez a vizsgálat elengedhetetlenül fontos.
Üdv: dr. Szalai Krisztián
Nem tudom, miért kell kiakadni.
Senkit nem molesztáltak, nem erőszakoltak meg.
Nekem sem mondták a sorozás előtt anno, hogy le kell majd hajoljak a doki előtt és szét kell húznom a fenekem.
Nem mondták, hogy meg fognak mogyizni.
Ettől még nem lettem megrontva.
Túl finnyás a mai fiatal generáció.
Én hasznos tanácsokat adok, csak ezt néhányan nem értékelik. :-D Lehet pontozni!
férfi v. nő a doki, mert így elég perverz dolognak tűnik.
UI: én is 9.-es vok, de nálunk nem volt (még) ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!