Szerintetek nem kéne bevezetni hogy a fiúk, férfiak is járjanak évente urológiai vizsgálatokra?
Ráférne mindre évente egy urológia, meg egy nemibetegség vizsgálat. Mert szinte az összesnek fertőzései vannak, és terjesztik a nőknek, mert nem tudnak róla. Pl:HPV
A nők meg már járjanak 16 éves koruktól nőgyógyászhoz, viseljék el évente a megaláztatást, és mindezt természetesnek veszi a társadalom.
A férfiak meg játsszák a büszkét hogy ők ugyan nem vetkőznek le, és ugyan nem fog hozzájuk érni orvos "ott", meg ugyan nem nyúlhat beléjük senki.
A leg felháboritóbb amikor van egy pár, és mondjuk gombás fertőzésük lesz. Ilyenkor is persze a nő menjen orvoshoz megint, mert az az ő dolga. A férfi meg még véletlenül se menne el, hanem várja hogy majd a nő hoz neki is krémet rá.
Amig egy nő élete során kb 50 ilyen vizsgálaton esik át (terhességet is beleszámitva), addig 10ből 8 férfi életében soha nem megy el ilyen vizsgálatokra.
Micsoda dühös feminista kérdés és persze hasonló korrekt válaszok. És nem értem, hogy nőként mi visz rá arra, hogy ebbe a kategóriába írj ilyen dolgokat. Ez simán egyéb kategória vagy egészségügyi ellátások. Egyébként, ha a hererákról lenne bármelyikőtöknek is fogalma egy picike, nem írnátok, hogy ezt ki lehetne szűrni évenkénti vizsgálatokkal. Ezt a delikvens látja vagy tapintja: duzzanat vagy göb a herén, vagy mellette, esetleg részben vagy egészen megkeményedett here.
# 4/11:
Ha barátod és a férfiak ilyenek a környezetedben, akkor rossz helyen keresgélsz és/vagy neked csak ilyenek jutnak. Nekem nem kell bevallanod, csak magadban gondold át kérlek.
Én 36 éves férfi vagyok és sosem fertőztem meg egy barátnőmet sem és a feleségemet sem. Rendszeresen járok orvoshoz (urológushoz is). Itt megemlíteném a higiénia kérdését is ha már benneteket a barátaitok és/vagy férjeitek fertőznek meg.
Csak annyit kérek, mindenki nézzen kicsit magába. És végszóként ezt nem veszekedésképpen írtam...De ha ilyen offenzív jellegű a kérdés persze nem kell csodálkozni, ha ilyen válasz vagy észrevétel (is) érkezik rá.
A 9-es válaszolónak
"A nők vizsgálatától nem?" én nem mondtam egy szóval sem hogy a nők vizsgálata nem kerül sokba csak azt, ha még a férfiakat is ráeresztenénk a maguk plusz néhány tízmilliárdos költségével az összeomlasztaná az egészet úgy ahogy van.
Ez nem feminista kérdés, és a válaszok sem azok.
Nem is értem, miből vettétek azt le, hogy ez "feminista".
Annyi a lényeg, hogy amit a nőknél természetesnek tartanak, és azzal jönnek, hogy "ebben semmi megalázó nincs",azt a férfiak megalázónak és kínosnak tartják.
Igaza van a kérdezőnek!
Mi a különbség?
Ez egyébként is egy elméleti kérdés volt, az elvre kérdezett rá, arra, hogy miért természetes a nőknek szűrésre járni, a férfiaknak pedig miért nem.
Nem azt kérdezte, hogy mi mennyibe kerülne, és ki hogy fertőződik meg.
A kérdés pedig teljesen jogos.
Attól még lehet beteg egy férfi, hogy nem jár ott befele semmi!:)))
Na, mindegy!
Nem kell járni szerintem sem orrba-szájba a nőgyógyászhoz, meg az urológushoz.
De azt értsék meg a férfiak, hogy mit ők megalázónak és kínosnak éreznek, az egy nő is annak érezheti.
És az SZTK-ban a nőgyógy. vizsgálat sokszor bizony megalázó is.
Elvégre emberek vagyunk, nem annyira más egy nő lelkivilága, mint egy férfié.
Szerintem erre akart kitérni a kérdező.
"De azt értsék meg a férfiak, hogy mit ők megalázónak és kínosnak éreznek, az egy nő is annak érezheti. "
Na ez teljesen igaz, szerintem is. Megértem. (:
És? Ha olyan sokba kerül ez, akkor miért pont a nőket vizsgálják? Ennyi erővel lehetnének csak a férfiak vizsgálva. Na igen, azt hiszik, a nőknek ez tök természetes, hogy széttárva túrkálnak bennük. Az jutott eszembe, volt itt egy kérdés, hogy a nőknek nincs lelkük? Nahát ez kb. olyan.
Egyszer voltam nőgyógyásznál. Előtte egy hétig fostam, két hétig nem aludtam, elkapott mindennap a pánikroham. Kb. ilyen érzés ez, bár az enyém durva példa, de!
3 évig szenvedtem szövődményes vesemedencegyulladásban, állandó felfázás, gombás fertőzés, és nem tudott segíteni!!! A pofám leszakadt ott és akkor, úgy nézett rám, mintha nem fürdenék, pedig én imádok tisztálkodni. Nem hatottak a gyógyszerek, semmi sem. Visszamentem, közöltem, hogy NE vizsgáljon meg, akkor már természetgyógyászattal, meditációval javult a helyzet, mostanra semmi bajom :D
Bocs a történetért, a lényege az, hogy nekem úgy tűnik, semmi értelme ezeknek a szűréseknek, ha egy krónikus kis sz@r gombát nem tudnak kezelni, akkor a rákot hogy tudnák??? Nulla tudással ez így az ember megalázása!
Miért pont a nőket? mert sokkal gyakoribbak náluk a különböző nemi/nemi szervi betegségek, egyszerűen anatómiai okok miatt. Másrészt a különböző rákos megbetegedések jó része nőknél vagy méhnyakrák, vagy mellrák. Másrészt technikai okai is vannak. Egy mammográfia egyszerűen kivitelezhető (és még a sugárterhelése is kicsi!), meg egy kenet elkészítése is relatíve egyszerű.
A férfiaknál a tüdőrák a leggyakoribb, illetve a vastagbél/prosztata rák. előbbit nem igazán nehéz szűrni, viszont utóbbit eléggé macerás. egy évenkénti/kétévenkénti colonoszkópia nem csak kellemetlen de meglehetősen veszélyes is lenne.
Mielőtt valaki felhozná a virtuálisat, az sem jó mert nem olyan pontos plusz magas a sugárterhelése is. meg nincs is elég CT. A prosztatarák szűrési nehézségeiről pedig már írtam.
A szűrésnek márpedig van értelme szerintem, egy még kezdődő rákot elkapni még nem igazán nehéz és simán felgyógyulhatsz belőle akár teljesen is. Az hogy téged nem sikerült meggyógyítani a "hagyományos" módon egy gombás fertőzésből, nem hinném hogy bizonyítja a szűrések helytelenségét. A gomba és a rák összehasonlítás meg teljesen felesleges. A náthát sem tudjuk gyógyítani gyakorlatilag mégsem mondanám azt hogy ebből azt következik hogy semmit sem tudunk gyógyítani.
Sötét butaságot szagolok az éterben.
Sajnos való igaz, hogy a szexuálhigiénés és egészségtudatos magatartása a magyar férfilakosságnak a bányabéka segge alatt van, és jelenleg ennek irtózatos sötétséggel járó vonzatai vannak, kb. mint az a nő, aki a férfi nőgyógyászok ellen kampányol ezen az oldalon.
A kérdező viszont baromira demagóg és csacsiságokból általánosít, miközben fogalmi zavarai sincsenek az emberi szervezetről vagy az infektológiáról. A vírusokhoz is olyan sík, hogy már alig vártam a végén, hogy tiltakozzon az idősebb férfiakkal való csókolózás ellen, mivel a fiatal lányok így kapják el az EBV-t, ami köztudottan agyhártyagyulladáshoz vezethet.
De nagyrészt a kommentelők sem jobbak:
"de, szerintem is évi egy szűrés nekik is kéne. Főleg ha a hererák veszélyére is gondolunk." -> Félelmetes tájékozatlanságra vall. Egyéb iránt a férfiak kapcsán is van prosztatarák-szűrési protokoll.
"Akkor gondolkozz el rajta. Ha férfi vagy persze fogalmad sincs. Ha nőként irtad ezt, akkor meg örülj neki hogy nem vagy szégyenlős, és hogy normális dokihoz jársz. Mert aki nem érzi megalázónak annak ez a 2 dolog összejött." -> Nyilván azért mert nem harapott még meg kutya, el tudom képzelni, hogy rossz. Csúsztatóan empirista, nemiségében megtört, sötét hozzászólás volt.
"Furcsa ez valóban, mert tényleg nagyon sok férfi fertőzi a párját újra és újra, de orvoshoz szinte egész életében nem megy." -> Mivel?!
"Nekem olyan rossz tapasztalataim voltak hogy mostmár kerestem egy magánorvost. Ott csak a szégyenlősséggel van gondom, de a hangulat legalább jó. De egy alkalom 10 ezer.
És akik ezt nem tudják meg fizetni azok szenvednek tovább a bunkó sztk-s orvosokkal. Sok barátnőm úgy döntött hogy inkább nem is jár emiatt." -> Aztán majd amikor csatlakoznak ahhoz az évi 800 nőhöz, aki ma Magyarországon a cervix uteri és a corpus uteri rákjában hal meg, akkor nagyon büszkék lehetnek arra, hogy nem akartak a bunkó orvosokhoz menni! Légyszíves, mondd el ezt a gyászolóknak, és külön emeld ki, hogy te biztattad erre! Akkor legyen nagy szád, addig tanuld meg a helyed, és örülj, hogy ilyen viselkedésért nem jár börtön.
""az OEP összeomlana"
Ja, a nők vizsgálatától nem? Én szt mondom, hülyeség ez a kötelező jellege. Gombára ott a gyógynövény, HPV-re meg ott van az immunrendszer erősítése. Régen is megvoltak öreg banyáink pinaturkászat nélkül. Meg is szültek. Nem kell ezt túldramatizálni életrevaló egyedeknél. Ha meg nem vagyok életrevaló, úgyis mindegy." -> Még csak kérdéseid sem lehetnek a témában, nemhogy véleményed. A férfiak prosztatájának MR-vizsgálata szerinted mennyibe kerül egy hüvelyvizsgálathoz képest? Gombára gyógynövény? Mi lesz ez, ragu? HPV-re meg immunrendszer erősítése, ehhez külön gratulálok, kérem kapcsolja ki.
"Egyszer voltam nőgyógyásznál. Előtte egy hétig fostam, két hétig nem aludtam, elkapott mindennap a pánikroham. Kb. ilyen érzés ez" -> Nevetséges vagy.
"3 évig szenvedtem szövődményes vesemedencegyulladásban, állandó felfázás, gombás fertőzés, és nem tudott segíteni!!! A pofám leszakadt ott és akkor, úgy nézett rám, mintha nem fürdenék, pedig én imádok tisztálkodni." -> Egy adag antibiotikum segített volna. A gombás fertőzésed oka meg éppenséggel a sok hüvely-környéki tisztítás is lehetett. Tudod mi az a szövődmény? És a vesemedence-gyulladás? A többit meg bemagyarázod magadnak, a szokásos stílusodhoz mérten.
"Visszamentem, közöltem, hogy NE vizsgáljon meg, akkor már természetgyógyászattal, meditációval javult a helyzet, mostanra semmi bajom" -> Meditációval, igen :-DDD
"Bocs a történetért, a lényege az, hogy nekem úgy tűnik, semmi értelme ezeknek a szűréseknek, ha egy krónikus kis sz@r gombát nem tudnak kezelni, akkor a rákot hogy tudnák??? Nulla tudással ez így az ember megalázása!" -> Fröcsögő ostobaságod egyetlen mentsége az, hogy az ilyen ember mint te, szerencsére soha nem kerül olyan helyzetbe, hogy bármiről is dönthessen az anyagcseréjén kívül, mivel annyira életképtelen vagy, hogy megkérdőjelezem a modern társadalom vívmányait, amely képes életben tartani egy ilyen létformát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!