Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miből tudhaton meg, hogy...

Miből tudhaton meg, hogy későn érő vagyok-e? Mik a jelei?

Figyelt kérdés

2012. jan. 13. 19:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A későnérők biológiai szempontból alacsonyabbak általános iskolás korban általában a kortársaiknál és még a serdülés jelei,mint pl. a szeméremszőrzet is gyérebb náluk,vagy évekkel később kezd csak el nőni,mint kortársainál.

Olyan is van, hogy valaki csak kisnövésű,de ugyanolyan ütemben fejlődik biológiailag,mint a többi kortársa,ebben az esetben csak kisebb növésű(de általában akik lényegesebben alacsonyabbak a többieknél,osztálytársaknál azok 70-80%-ban később kezdenek nemileg érni)

Az arcszőrzetről meg csak annyit,hogy sok fiatalnál csak 20-23 éves korban kezd el nőni igazán,addig szinte nincs is,ez nem a későnérőség jele,de van akinek 13-14 évesen a szája fölött már van sötétebb pihéje és mégis miután pár év múlva kihull(már ha nem borotválja ekkor,ami nem jó,mert csak megerősődne és sötétebbé válna idővel a szőr)utána meg nem is nő nagyon arcszőrzete.

De eleve nem mindenki nő magasra,szóval,attól hogy valaki alacsony nem feltétlenül későnérő/vagy volt későnérő mint már írtam hisz vannak 170-173 cm magas 16-17 évesek,ami nem túl magas ebben a korban,(hisz egyre több 13-14 éves már ekkora )és mégis látszik a külsejükön a koruk,a hangjukon is hallatszik,a fizikai megjelenésükön és még kiskamszként teljesen azonos ütemben fejlődtek a többi osztálytárssal,akik esetleg lényegesen magasabbak voltak náluk.

Bár 16 éves korban már látszodnia kellene az eredeti kornak,hiába alacsonyabb valaki,de a magaság növekedési üteme is adottság,apámnak volt egy osztálytársa aki 8.-ban alíg 160 cm-rel ballagot el és 18 éves korára nőtt 20 cm,hirtelen,évekig csak 1-2 cm-t sikerült nőnie.De van akik már 13-14 évesen elérik felnőtt kori magasságuk és végleges nemiszerv méretüket is.

Ez adottság.A hónajszőr késői megjelenése alapján későn érő lehettél,bár az mindig kicsit később jelenik meg mint a szeméremszőr.

De milyen magas vagy?

Apukád magasság?-Mert kb akkor biztos hogy leszel vagy még magasabb is.

Egyébként az önmagukkal szembeni elégedettlenség kihat a személyiségünkre is,sőt a minket körülvevő emberek hozzánk való viszonyulása is befolyásol minket.Volt ismerősőm,akik az előnytelen külseje miatta piszkáltak egész életében,semmi támogatást,megértést nem kapott otthon sem,elnyomták,kiröhögték,piszkálták,így elég érdekes ember volt,röhej tárgya,aztán bekerült egy elfogadó közösségbe,akik felkarolták,megismerték és kikupálták.

Téged valószínűleg az alacsonyságod zavar,és félsz nősz e még,és ez is befolyásolhat.Mindenkinek fontos hogyan látják mások,mit gondolnak róla.

Lehet semmi baj sincs valóban a te személyiségeddel,csak aza bajod hogy fiatalabbnak nézel ki mint a korodbeliek,alacsonyabb vagy ami zavar és ezt mások kihasználják.Más gyenge pontját könnyebb mindig megtalálni.

Szoktak az alacsonyságod miatt,vagy más miatt piszkálni az osztályodból/volt osztályodból?

2012. jan. 14. 19:11
 12/17 A kérdező kommentje:
Én most 177 cm vagyok,apum 1cm nagyobb mint én. Sokan mondják, hogy ez nem is olyan alacsony, meg hogy a magyar átlagnál ìgy is magasabb vagyok,de mégis nagyon alacsonynak érzem magam mint az osztàlyomban,mint a reggeli busokon én vagyok az eggyik legalacsonyabb. Ja és néha piszkálnak is érte az osztálytársaim... meg én nagyon szeretek sportolni ès a magasságom miatt egyre kevesebben tudok jó lenni :(
2012. jan. 14. 22:23
 13/17 anonim válasza:
Én engem sajna zavar a magasságom 18 éves fiú vagyok és csak 163 cm.
2012. jan. 19. 06:14
 14/17 anonim ***** válasza:

Igen ez nem olyan alacsony,ez egész jó,még nőhetsz is és biztos fogsz is nőni.

A magasság nem minden,volt egy olyan híres kosaras is,aki alíg 170 cm magas volt,el tudod képzelni,hogy nézhetet ki a 2,20 cm magasokhoz képest,de olyan fürge volt,gyorsan paszolt és igen magasra ugrot és pontosan dobott,hogy nem is számított ez.A sportben,legalább is a legtöbben nem számított annyira a magasság,a gyorsaság,a fürgeség,leleményesség számít.

A magasságod elég jó,sok fiatal van aki meg a te korodban még igen csak alacsony és kisfiús külsejű,arcú vagy akár a teljes fizikai megjelenése olyan mintha valami általános iskolás lenne.

Nyugi.

2012. jan. 20. 18:59
 15/17 A kérdező kommentje:

Annak aki egy képet kért: [link] (facebook képem)

Amúgy meg tudom, hogy nem olyan vészes ez a magsasság, de mégis szarul érzem így magam .. haverjaim mind magasabbak .. pár csaj is magasabb nálam ... SIT !

2012. jan. 20. 22:00
 16/17 anonim ***** válasza:

Ne érezed sza-rul magad,jó képú fiú vagy,nem vagy olyan alacsony és még nőhetsz is.Sokan irigyelnének a külsőd miatt és ezt most ne értd fére,majd kifejtem mire gondolok.

Most abba gondolj bele,hány olyan fiatal srác van/csaj is,akik meg nem néznek túl előnyősen ki,nagyon alacsonyak,véznák,vagy éppen kövérek,pattanásos,hossző az orra,betegesen vézna,furcsán néznek ki stb,akiket folyton piszkálnak,akik nem tudnak változtatni az adottságaikon,nekik milyen rossz lehet,senki sem akarja őket megismerni,van még barátkozni sem akarnak a kölsőségek miatt velük,hányszor látni ilyet.Na nekik aztán küzdelem,meg sza-r az élet.

Hidd el nagyon sok fiatalhoz képest neked igen jó.Örülj annak hogy olyan vagy amilyen.Hányan vannak akik szeretnének a helyedbe lenni.Ha mész a városba akkor nézelődj körbe ki milyen,hogy néz ki és talán akkor másképp fogsz magadra nézni.

Hozzád illő magasságú csajt meg bőven találsz,aki meg túl magas azt meg az zavarja.

2012. jan. 28. 16:39
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia Noémi!

Privátban írtál nekem ezzel a kérdéssel kapcsolatban és remélem itt megtalálod a választ a kérdésedre.

Ha igen akkor majd írjál ide, hogy elolvastad.

Nézd sietettni nem tudod hogy gyorsabban kezdj el érni,egyszerűen ki kell várnod az időd.Vannak akik előbb és vannak akik később érnek,sajnos nem tudsz ellene mit tenni.Nézd ez nem betegség és sajnos felgyorsítani sem tudod a fejlődésed,csak várni tudsz,tudom ez nem segít most és továbbra is kicsit rosszul érzed magad,de ne tedd ezt,minden el fog jönni a maga idejében,lehet kicsit később,de el fog jönni,ezt hidd el nekem.

Van még egy fontos amit el kell mondanod neked,még pedig azt hogy lányoknál is( 16 éves kor az orvosok által is elfogadott végső határ ameddigre egy lánynak mensije kell hogy legyen,elkezdjenek akár lehet igen kis mértékben de mellesedni,szőrősődni,tehát hogy külső jegyekben elkezdjen nőiesedni.

Még igen fiatal vagy és lehet a te osztályodba fejlettebbek a lányok,de más korodbelinek is vannak hasonló problémái,vannak más osztályok is ahol meg épp az ellenkezője van,hogy a lányok fejlettlenebbek,kisebbek.Sok lány tudod csak 13-14 évesen menstruál,vannak akik csak akkor kezdenek mellesedni is.

Még csak 12,5 éves vagy ahogy írtad igen fiatal,még csak kislány,tudom kellemetlen,hogy az osztálytársaid érettebbek,fejlettebbek,de nincs veled semmi baj,még igen fiatal vagy és a külső fejlettség nem jelent minden esetben belső(lelki fejlettséget,vagy akár nemiérettséget sem)fejlettséget is.

Van akit fejlettnek látsz mert magas,melles és még sincs akár 14 évesen sem mensije,míg egy fejlettlenebb,alacsonyabb lánynak aki még fiatalabb is esetleg már igen.Az érettség,a külsőség csalóka,hisz van aki melles és mégis biológiailag érettlen.

Nyugi és fel a fejjel,csak várd ki a saját időd,lehet 1-2 év és igen nagy változásokat tapasztalsz meg magadon,olyan is van aki pár hónap alatt nyáron igen sokat fejlődik.Mint írtam sietettni nem tudod,probáld meg elfogadni magad és megbékélni,hogy neked több időre van szükséged ehhez.

2012. márc. 17. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!