Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ezek a foltok, és rengeteg...

Ezek a foltok, és rengeteg pötty (az egész herémet és a péniszem tövét, alsó részét befedi) mik lehetnek, mivel kezelhető? KÉPEK LENNT!

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, körülmetélt! A képeken lehet látni, bár elég rossz minőségűek, hogy a makkomon és egy kis bőrrészen barna foltok vannak! Van kettő magán a makkon is, a húgycső alatt közvetlen, és mellette. Mik ezek, mitől vannak? Kezelhető? (megjegyzés: Canesten krémmel kezdtem el kenni.)

Illetve az egész herémet, és a péniszem nagy részén találhatok ilyen kis pöttyszerű "valamik". Mik ezek, mitől vannak? Kezelhető?

És még egy lenne: Ezt is kép mutatja, borotválás után elég csúnya, piros kiütések lesznek, és nagyon csúnya. És ezek, mitől vannak?

Képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. jan. 13. 16:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

LOL baz*meg

" Ezt is kép mutatja, borotválás után elég csúnya, piros kiütések lesznek, és nagyon csúnya. És ezek, mitől vannak? "

- a borotvalastol van a tobbit nem tudom

meg esetleg fordyce pottyok

2012. jan. 13. 17:23
 2/15 anonim ***** válasza:
Hanyagold az intim területek borotválását.
2012. jan. 13. 22:07
 3/15 anonim ***** válasza:
a makkodon lévő barna foltok elég furák, lehet, hogy azért van, mert körül vagy metélve, én azért megmutatnám börgyógyászaton, vagy ha már így lefotóztad, van online is, oda is elküldheted
2012. jan. 14. 03:51
 4/15 anonim ***** válasza:
5%

Hali!

Előszöris ne aggódj, a kis pöttyök mindenütt a zacsidon meg a bréden Fordyce-pöttyök, ezek tökártalmatlanok, és szinte mindenkinek van, emiatt nem ítélne el egyetlen csajszi se, ha esetleg ettől félsz. Ezek nem kórosak, éppen ezért nem is kezel7őek, sz'al inkább ne csinálj magadnak belőlük problémát! Törődj bele! :-) (Nekem is van valamennyi... ;-) )

A borotválástól, epilálástól, gyantázástól általában sérülnek a szőrtüszők, esetenként begyullad6nak. Kend be őket gyulladáscsökkentő kenőccsel, akár körömvirágossal, vagy Neogranormonnal, előtte pedig fertőtlenítsd le némi alkoholos oldattal, akár tonikkal vagy borotválkozás utáni szesszel. Kicsit csípni fog ez utóbbi, de legalább hamarabb elmúlik,...

A barna foltokra nem jelenteném ki egyértelműen, hogy a TKM-től van. Amúgy meg a képen látszik még némi fityma és a doki szemmel lát6óan meghagyta a féked, azonban a bőrt úgy hagyta, akár egy "kakastaréjt", ez főleg a 4. sz. képen látszik. Azonban a képek nem elég jól tükrözik vissza a foltokat, látatlanban felelőtlenség lenne ezt egyértelműen a körülmetélésre fogni szvsz. Pláne annak tudatában, hogy már láttam péniszen vitiligót, amely akár a makkon, akár a herezacskón, ill. a fityma részén-egészén észlel7ő volt. De hogy most mi is le7 ez, erre akármit is csak azután mondanék, miután alaposabban is kifaggattalak a dologról.

Ez a saját véleményem a jelenlegi állás szerint, amelyeket a képek alapján állítottam fel.

_ Amúgy mikor metéltek körül, és mi okból?

_ Ezek a foltok mikor jelentkeztek?

_ Ezek a foltok terjednek? Ha igen, mennyi idő alatt?

Üdv: EE

2012. jan. 16. 16:45
 5/15 A kérdező kommentje:
Már pár éves koromba körülmetéltek, fogalmam sincs mi okból! Nem tudom terjed,-e, pár hónapja kezdtem el vele foglalkozni, addig nem zavart, és talán 1 éve lehetnek ott ezek a foltok! Illetve még 1 kérdés: ezek a Fordyce foltok viszont szemmel láthatóan, napról-napra terjednek! Nagyon idegesítenek! El fog múlni?
2012. jan. 21. 22:42
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj! :-)

Ezek már nem terjednek, és nem fognak elmúlni.

Ne büntesd magadat, a boldog életedet, hogy ilyenekkel foglalkozol, te ennél okosabb, értékesebb srác vagy, hogy most emiatt lelkibajokat csinálj! :-D

Volt olyan ismerősöm, aki mély depresszióba esett, amint 15évesen szembesült azzal, hogy foltosodik a fitymája, makkja, zacsija. Azelőtt jópárszor kibaxott velem, és mit ad a Sors...? Pont engem keresett meg ezzel,... mert rettegett attól, hogy a valódi barátai "kiröhögik, megalázzák" emiatt.

Nem sokkal később a praxisomba került egy másik srác is, azonban ő már 19 éves volt. Neki is uez volt a baja, emellett voltak neki is Fordyce-pöttyei a makkjának peremén, neki is foltos volt a fitymája, zacsija, makkja, egyik heréjét meg sem találtam vizsgálatkor, annyira borsónyi volt, viszont ő nem aggódott ezek miatt. Egészséges önbizalommal és énképpel rendelkező fiatal srác volt, ráadásul barátnője is imádta, de nem a "selejtjei" miatt.

Egyébként mindkettejüknek *vitiligója* volt, csak az egyik nagyon szégyellte, a másik meg nagy ívben baxott rá, élte a boldog életét. :-D

És te? :-)

PS: (Am. a kifejtésedben belinkelt képekből pocsékul le7 kivenni a barna foltokat, alig látszik vmi. És ha a folt nem világosodik, hanem sötétül, az nem vitiligó, inkább "májfoltosodás" le7...)

*****˘*****

LINKTÁR:

~~-~-~-~-~~

Pigment-rendellenességek és kezelésük...

>> [link]

A festékes anyajegyről, és a bőr festékanyagáról (a melaninról)...:

>> [link]

>> [link]

A vitiligóról...:

>> [link]

>> [link]

>> [link]

2012. jan. 21. 23:42
 7/15 A kérdező kommentje:
Olyan vitiligo van a karomon! De ez a folt teljesen más! ÉS még mindig terjed, már nagyon halványan lhet is látni, hogy más helyen is jön elő a makkomon! Máma megpróbálom elkezdeni kenni Canesten krémmel, lehet, valami betegség csak. Fordyce foltoknak meg elvileg egy idő után el kell hogy tűnjenek!
2012. jan. 26. 22:14
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Fölösleges.

A Canesten gombára esetleg haxnál, de erről még azt sem tudjuk mi. Kisarkított hülye példaként kérdezem most meg tőled, és kérlek, ne sértődj meg, hogy:

-- Ha vmiről, amelynek a rá gyakorolt hatását pontosan nem ismered, de te azt HISZED róla, h. „talán” „esetleg” segít, akkor te azt ráöntöd, rákened??? Ha te AZT HISZED (tehát nem tudod biztosan) mjuk a citromléről, vagy a sósavról, hogy az elmulasztja, TE RÁÖNTÖD??? :-O

Hülyeséget azérmáá ne csináljál!!! (( :-O

Akkor már inkább a bőr- és nemibeteg-gondozó!

EE

2012. jan. 27. 00:03
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

>... A Fordyce-pöttyök meg nem fognak eltűnni maguktól, kinyomkodni meg nem tudod. Fogadd el magad így!

A barna foltokról pedig még csak tanácsot sem tudok így adni, annyira haloványan látszanak a képeiden!

2012. jan. 27. 08:07
 10/15 A kérdező kommentje:
Holnap délelőtt akkor teszek fel tisztább képet a foltról!
2012. jan. 27. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!