Hogyan gyógyítható a ginekomasztia?
Az írják, hogy tinikorban csak átmeneti.
De én amióta az eszemet tudom, nagyok a melleim fiú létemre (most 16 vagyok). Eddig azt hittem, hogy a kövérségtől van, de már nem vagyok kövér, és mégis a melleim nagyok. Nem merek levetkőzni, gátlásos vagyok teljesen.
Lehet érdemes lenne elmenned orvoshoz. Én is vártam hogy elmúljon (túlysúlyos is vagyok, amitől nem tudok megszabadulni mozgás+diétával sem), majd amikor betöltöttem a 20 éves kort októberben, orvoshoz mentem.
Januárban be vagyok utalva kórházi kivizsgálásra, úgy néz ki egy komolyabb hormonzavar áll a háttérben, amit kezelni kell.
Nyílván nem ez az általános, de lehet érdemes lenne neked is elmenni orvoshoz, ha más nem azért hogy megnyugodj.
"A kóros emlőnövekedés az első három-hat hónapban az esetek jelentős részében gyógyszerekkel, hormonterápiával megállítható, megfordítható. Ám ha már egy éve megvan, az emlők kötőszövetes átalakulása miatt csak sebészi úton kezelhető."
A belinkelt cikkben benne van a válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!