Hány és milyen vizsgálattal lehetne egy középkorú felnőtt férfit kivizsgálni, hogy van-e neadjisten valamilyen rákos betegsége?
Nagyon aggódom apukámért, a kora miatt (57 éves lesz) , szeretném tudni, hogy milyen és hány vizsgálattal lehetne minél alaposabban kivizsgálni ?
Tudnátok támpontokat adni vagy felsorolni hogy kb hány vizsg. lenne ez ?
Egyébként nincsen semmilyen panasza vagy tünete, hogy vmi baja lenne, csak szeretném megnyugatatni a lelkemet, hogy nincs semmi baja.
Teljes labor és vizeletvizsgálat.. gondolom ha ott minden rendben, akkor nem lehet gond. :)
Ilyen vizsgálatot meg lehet kérni a háziorvostól.
Ha elmegy az ajánlott szűrővizsgálatokra, és egy általános ilyen-olyan vér- vizelet- laborvizsgálatokra, akkor azért nagyjából kiderülnek a dolgok.
Van valami konkrét ok, ami miatt aggódsz? Például hirtelen lefogyott fogyókúra nélkül 15 kilót? Vagy dohányzik napi 2 dobozzal és véreset köhög? Vagy a bőre feltűnően sárga lett, és a körmei púposan görbülnek az ujjain?
Vagy csak a két füle között van a feje és most arra gondolsz, hogy ez jó-e? Attól, hogy 57 éves apukád, nem kellene beleszuggerálnod, hogy "de biztos rákos"
köszönöm szépen. Nem, semmi konkrét tünet nincs rajta hálistennek.
Utolsó : őszintén kívánom, hogy gyógyulj meg, köszönöm, hogy írtál.
Igen.
Remélem, a Te eseted nem súlyos. :(
Nekem jók voltak a leleteim, amikor rákos voltam, az elején, még vért is adtam augusztusban amit felhasználtak, mert jó volt októberben meg már nagyon erős tüneteim voltak. Mondjuk nekem kifejezetten agresszív daganatom volt, ami hirtelen a sokszorosára nőtt.
Tehát egy vérkép nem sokat ér.
Pet Ct kimutathatja korán a rosszindulatú elváltozást, de az magas sugárterheléssel jár és drága, mondjuk ha nekem lett volna akkor amikor nem is gondoltam, hogy bajom van, akkor még meglehetne a lépem, meg nem lett volna agyi áttétem, de mondjuk nálam komoly orvosi mulasztás volt.
Olyan bajom volt (limfóma) ami teljesen gyógyítható, én meggyógyultam, de sok károsodásom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!