Zsolt0428 kérdése:
Lehetnek ezek sclerosis multiplex tünetei?
Figyelt kérdés
Bal oldali visus csökkenés, látóideg sorvadás. Pupillák isocoriások, bulbusok vertikális síkban enyhén eltolódtak. Ptosis. Fluctuáló bal o. oculomotorius gyengeség, kettős látás egyensúlyzavar. Vizelettartási nehezítettség, bal o. törzsdúci és jobb o. kapszula internabeli laesio.2011. okt. 10. 08:55
1/15 anonim válasza:
Kérdezd meg az orvost, hogy mit jelent ez a lelet. Kötelessége felvilágosítást adni az állapotodról. De hidd el, ha komoly a dolog, nem fogják eltitkolni.
2/15 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy nem titkolják el viszont konkrét kivizsgálás nincs erre a betegségre. Így csak a klinikai tünetek alapján lehet kijelenteni. És igazából mivel úgy látom,hogy tanácstalanok az orvosaim gondoltam megkérdezek másokat akik esetleg olvassák és vagy orvosok vagy ilyen betegségük van és mi a véleményük ezekről a tünetekről.
2011. okt. 10. 09:39
3/15 anonim válasza:
MR-re elküldtek? Ott jól lehet látni, a SM-re utaló gócokat, bár így sem 100%, hogy az. Én migrén miatt voltam MR-en, és az én fejemben is vannak ilyenek, először a frászt kaptam. De azt mondták gyakran előfordul a migrénes betegeknél.
4/15 A kérdező kommentje:
Igen volt MR vizsgálatom ott mutatták ki a laesiokat és találtak több 1-2mm gócot is. Viszont még így is tanácstalanok.
2011. okt. 10. 09:52
5/15 anonim válasza:
Itt elég sokat írnak a tünetekről, kórlefolyásról, stb. Ahogy olvasom, elég nehéz diagnosztizálni ezt a betegséget.
6/15 anonim válasza:
Szia!
Én sclerosis multiplexes vagyok. Nálam 6 éve ugyanígy kezdődött. 1-2 pár miliméteres gócra nem fogják rámondani, hogy SM. Nekem se mondták rá akkor. Csak most, 3 hónapja, mikor a másik szememen lett látóideg gyulladás és ismét megnéztek MRI-n. Hány éves vagy?
7/15 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok. 2006 óta vagyok beteg de még mindíg nincs konkrét diagnózis.
2011. okt. 16. 14:22
8/15 A kérdező kommentje:
Az előző válaszolótól azt szeretném még kérdezni,hogy amíg nem tudták a pontos diagnózist addig mit valószínűsítettek?
2011. okt. 16. 14:41
9/15 anonim válasza:
Szia!
Előző vagyok. Én 20 éves vagyok, hát nálam papilla ödéma pangást valószínűsítettek. Szóba került az SM is, de mivel csak 1-2 góc volt az mri-men, így azt nem mondták rá. Aztán most mondták, hogy már akkor az is ettől volt 6 éve, az is látóideg gyulladás volt, csak nem tudták rámondani.
10/15 A kérdező kommentje:
És azóta hogy vagy kihat nálad másra is?
2011. okt. 16. 20:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!