20 évesen ondóvezeték elkötése?
párom tönkre ment/gy a fogátlótól, a gumit utáljuk, nem szereti egyikünk sem. már volt neki abortusza és nem bírná el még egyszer azt a lelki-kínt. nem szeretnénk gyereket most semmiképp. a foggátló egyébként sem 100% az óvszert meg már írtam.
Ellenben arra gondoltunk, hogy sperma-bankba betesszük a most jó spermát és később ha babát szeretnénk onnan lesz. De úgy olvastam, erre nem kell alapozni.
akkor mégis miért van sperma-bank?
Én nem szívesen csináltatnám meg a műtétet, mert nem tudom ez a mesterséges megtermékenyítés mennyi lenne utána, és ez mennyire jó.
teljesen megértem egyébként párom, ezért jutottam el eddig, hogy megkérdezzem. Végig néztem és hallgattam a szenvedéseit, fáj már nekem is az egész.
5-6 évig biztosan semmilyen baba dolgot nem szeretnénk.
gondolom milliónyi védekezés van, de a gyógyszer és gumi után mi még ennyire biztos?
"kenőcs? az közel 100%-os?"
Nagyon nem, legfeljebb 50%. Önmagában kevés, nem jó.
És arra még nem gondoltatok, hogy több dolgot kombináljatok?
Pl. pesszárium és spermicid együtt már olyan biztonságos, mint az óvszer, de ha nem bízol benne, akkor alkalmazhatsz mellé megszakítást is. Ahhoz már tényleg iszonyatosan nagy szerencsétlennek kell lenni, hogy emellett a három módszer mellett is összejöjjön a gyerek.
Egyébként nem tudom mivel lenne jobb az ondóvezeték elkötése, mint az óvszer. Több éve használok óvszert, és egyszerűen nem tudom megérteni, hogy mégis mi annyira szörnyű benne, hogy az emberek inkább bevállalnak egy abortuszt, mint azt, hogy gumiban szexeljenek.
Utolsó vagyok. A Nuvaringgel meg hagyjátok már!!! Mit nem lehet azon felfogni, hogy baj van a MÁJÁVAL és még trombózis hajlama is van? Nem tök egyértelmű, hogy NEM szedhet SEMMILYEN hormonális készítményt.
Hihetetlen, hogy semmi más ötlet nincs, csak a k*rva gyógyszer meg a nuvaring, mikor egyértelműen leírják, hogy NEM használhatja.
Igaz, személyes tapasztalatom még nincs, de ez alapján a pesszárium jól hangzik: [link]
De a legjobb tényleg az lenne, ha egy nőgyógyásztól kérdeznétek meg, hogy mit ajánl.
Ha megkérdezhetem, mi a baj a gumival? Maga a tudat zavar, vagy kényelmetlen is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!