HPV vírus meddig lesz még a férjemben?
Figyelt kérdés
A gyermekünk születése után 20 hónapja hpv- vírust találtak nálam. Soha előtte nem volt még nekem, és ezt követően a férjemet is kivizsgálta az urológus, genoidhoz küldték, hpv 66-os vírust találtak nála. Engem megműtöttek, sikeresen kimetszették a vírust és a fertőzött területet, de férjemnél azóta is fennáll a vírusosság. Szedtünk immunerősítőt, Isoprinosinet és különbözö fertőzésellenes tablettákat! Kb.meddig fog még tartani ez az állapot? Hiszen azt írják 1 másfél év alatt eltünik a szervezetből a hpv.2011. szept. 7. 12:04
1/14 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy aki egyszer megfertőződik, élete végéig hordozza.
2/14 anonim válasza:
Úgy értem, hogy te is, mert a vírust nem lehet "kimetszeni", ha bekerül a szervezetbe, akkor ottmarad. Esetleg a vírus okozta problémás részt lehet eltávolítani.
3/14 A kérdező kommentje:
Lehet igazad van. Nagyon durva egy dolog ez. Szülés utáni 6 hetes kontrollnál mutatták ki, és azóta van ez nálunk! Örök életemben p1-es leleteim voltak, egyszerüen értetlenül állunk a dolog elött..
2011. szept. 7. 12:49
4/14 anonim válasza:
Sima szűréseken nem néznek HPV-t, azt külön kérni kell (ill. az orvos kéri), ha indokolt. Lehet, hogy már rég fertőzött voltál, de a vírus nem okozott semmit. A szülésnél aktiválódhatott, esetleg a terhesség alatt, amikor gyengébb az immunrendszer. De az is lehet, hogy semmi köze a szüléshez, csak véletlen egybeesés, hogy mostanra jött ki, vagy csak most vizsgáltak annyira alaposan, hogy észrevették.
5/14 A kérdező kommentje:
Lehetséges ez is, igen. Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 7. 20:53
6/14 anonim válasza:
Körülmetélés a férfiknál hatásos rá
7/14 anonim válasza:
Ez szerintem így ebben a formában nem igaz.
Én azt olvastam, hogy a körülmetélt férfiak kisebb eséllyel kapják el. Gyógyításra viszont nem alkalmas a körülmetélés.
9/14 A kérdező kommentje:
A kisfiam nem tudom elkapta e, mivel a terhességem alatt végzett vizsgálatok nem mutattak hpv-t, lehet nem is volt bennem. Csak az az érdekes, hogy utána rögtön kimutatták és a férjemnél is. Említettem a babát a nőgyógyászomnak, Ö a gyerekorvoshoz irányított, a gyerekorvos meg azt mondta, később jelei mutatkoznak majd, egyszóval nem nagyon foglalkozott vele! Azt mondják túl sokat foglalkozunk a dologgal, de, mondom én, ha csak az emberiség fele foglalkozna a vírusával, ami a szervezetében van akkor nem itt tartana a világ!
2011. szept. 9. 08:35
10/14 anonim válasza:
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy még ha a fiad el is kapta, rá nem veszélyes, ha jól tudom. Mintha azt olvastam volna, hogy férfiaknál nem okoz semmit. Persze így sem járt túl jól, mert továbbadhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!