Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Körülmetélés? Szerintetek jó...

Körülmetélés? Szerintetek jó vagy rossz ötlet, ha nem indokolt?

Figyelt kérdés
2011. jún. 12. 20:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
62%

Hali!

Hogy most jó-e vagy sem,... én amondó vagyok, hogyha már ezen vívódsz, és nem vágod rá egyértelműen, fenntartások nélkül, hogy igen, akkor nem le7sz biztos benne... >> NEM!

Ha a személyes véleményem érdekel:

Én nem vagyok oda a vminek a "divatból" történő, visszafordít6atlan következményeket maga után vonó dolgoknak. Pl. egy tetkóm sincs, mert nincs olyan okom, ami miatt ráírassak a bőrömre, ha meg szakítanék azzal, akinek a nevét ráírattam volna a bőrömre, az megint olyan, mintha TKM-eltek volna, majd Kanadában dollármilliókért újraplasztikáztattam volna magamnak fitymát, csak mert nem jönne be a fedetlenség, és belátnám, hogy a régivel jobb volt. (Amúgy meg ott a tusfürdő, intim mosakodó vagy sampon, a fitymát hátra le7 húzni, meg le7 alaposan mosni, és a HPV az uúgy jelen van fitymás és fitymátlan egyéneknél, akár szűz az illető, akár nem, akár férfi, akár nő. (Nőknek is van fitymájuk, a csiklót az fedi be.) :-T )

Engem személy szerint a TKM-elt pénisz személy szerint látványra úgy 75%-ban undorít, mert az a heg még évek múlva is látszik, és még egy jó darabig látszani fog utána. Láttam olyat is, (ez a többség), akiknek a fitymafék helyén varrtak fel (össze) bőrt, és olyan "bumszliszerűség" van ott a fék helyén, mint a "kakasgiga". >+-[

Akkor már inkább lézer! S:-s

Ugyancsak láttam, de vizsgáltam olyat is, ahol egy egyébként szép fitymából hagytak RKM (Részleges KörülMetélés) révén vmi katasztrófát, igaz, azt a srácot kényszerből kellett KM-elni, mert egy előző műtét során fellépett érelzáródás következtében a fiú fitymájának bal oldala elhalt (necrosis), és ment7etlen volt. Ott a bal felén "viszonylag szépen" ... S:-s ...vissza lett varrva a bőr másodszorra, jobb oldalon meg látszik a pénisz teste. Vissza le7ne nyújtani a bőrt, mert a srác vérpéniszű, majd utána formára igazítani fitymaplasztikával a visszanyert fitymát, de a srác "megelégszik" azzal neki, ami van,... }}:-s ... hát hajrá...

Uakkor, ha vki TKM-et (Teljes KörülMetélést) akar, és erről 100%-ig meg van győződve, akkor nem beszélem le róla, hanem támogatom, mert elfogadom, hogy az nem a szavahi7etlen orvosának a magánakciója, hanem tudatos döntés, (amit egymaga hozott meg, nem apu, nem anyu, nem a Juci vagy az Öcsi, de nem is a legjobb barát, vagy az orvos, esetleg a szomszéd Bözsike). Mielőtt valaki ezt kialakítja magában, annak a döntésnek meg kell érni, tehát azt ne 3 nap alatt hozd meg, mert tudok olyan segélykérő(k)ről, akik itt csúsztak el, az orvos (rá)beszélőkéje megtette a hatást, és a végeredmény vagy jó lett vagy rossz. A jókról dicsekednek az ezt népszerűsítő magyar honlapon vagy az index-fórumon -- a "Jóvágásúfiú" törzshelyein -- az átesettek, a rosszról pedig az emberek mélyen hallgatnak, befogják a szájukat, vagy keserűen sírnak, próbálják -- ért7ő okokból -- lebeszélni a másikat a beavatkozásról, és az orvos megússza, mert az illető annyira szégyelli magát, hogy még betegjogi képviselőhöz sem mer fordulni, nehogy elkaphassák a grabancát annak az orvosnak, aki átbaxxta a benne megbízó betegét, vagy silány munkát végzett.

A másik dolog, ami megintcsak fntos dolog, csak erről rajtam kívül megintcsak nem tudom, hányan beszélnek, hogy nincs két egyforma szűkület, max. hasonló. Hogy most fitymatágítás, fitymaplasztika (pl. fékátvágás-eltávolítás, bemetszés, Z-plasztika,...stb.), RKM vagy TKM, ez megintcsak függ...

_ a szűkület elhelyezkedésétől a makkhoz viszonyítva,

_ a szűkület szorítóerejétől,

_ a fitymabőr típusától, anyagától,

(Mennyire sérülékeny/szakadékony? Milyen könnyen/nehezen gyógyul, regenerálódik? ... stb. >> ezektől is függ7 az esetleges visszaszűkülés, ill. ...)

_ a szűkületes szorgos/lusta hozzáállásától,

(Fogja-e húzogatni a műtét után?)

_ az orvos szaktudásától, és a végzett módszerétől, amivel a beavatkozást véghezviszi, ill. a rendelkezésre álló orvosi környezettől, eszközöktől...

...ÉÉÉS...

_Mennyire van támogatva az, akin el kell végezni a beavatkozást?

Mert sztem ezek egyike sem mindegy, ha az én bránkómról van szó... dO.ob

**°**°**°**

Én inkább arra lennék kíváncsi kedves Kérdező előszöris, hogy...

>> Hány éves vagy?

>> Te mit szeretnél? Fitymát vagy Fitymátlanságot?

(Ha előbbi, akkor mennyi maradó fitymában egyeznél ki?)

>> Hogy látod? A szűkületed mennyire súlyos? Mennyire vagy ezzel tisztában?

>> Szted melyik beavatkozás elvégzését tenné le7ővé a szűkületed, ha a fityma megmentése a kérdés?

Üdv: EE

2011. jún. 13. 06:30
 12/22 anonim ***** válasza:
55%
Jesszus....ezt elolvasni is gyötrelem. kegyed orvostanhallható?
2011. jún. 13. 09:06
 13/22 anonim ***** válasza:
51%

>...

Amit még hozzátennék az előző 6:30-as hszsomhoz, hogy az elvégez7ő fitymamentő beavatkozások, ill. főleg a fitymatágítás nagyban függ a fityma bőrének rugalmasságától, tágulásától is, mert a szűkületeknél javarészt a fityma rugalmatlan. Ha azonban a többi fitymarész is,... na itt a baj. nem tudni, mennyit bír ki (strapát) a fityma!?

@ előző 09:06-os:

Nem. "Kegyem" szimplán egészségügyis (és férfi). :-D

Viszont a fentiek sajnos valóban megtörténtek és meg is történ7nek legközelebb is. Ezek a tények.

Üdv: EE

2011. jún. 13. 09:50
 14/22 anonim ***** válasza:
35%

Attól,hogy szükülete van valakinek még nem kell egyből metélni,bár sok egyből ezt ajánja a dokiki közül kerüld el.Inkább z-plasztika legyen,heg se marad,gyorsabban is gyógyul és eredeti állapotot kapod vissza.ha körülmetélnek akkor nincs visszaút ésminden nűtétnek van kockázata.Nem valami szép szerintem és van akinek foltos,kérges lett,vagy ha eleve nagyobb a makkod marha faszán fog kinézni hogy ott villog.

Kérj más lehetőséget az orvosdtól,mert csak igen komoly szükület esetében kell igazából metélni.

Ha nem indokolt ne csináld,ne hagyd.(Attól hogy szükületed van még más lehetőségek is vannak,nézz utána és élj velük.)(ha igen fital vagy akkor kádban húzogatással,fürdés közben,lassú,óvatos mozdulatokkal is lehet hetek,hónapok alatt lazítnai a bőrőn)

2011. jún. 13. 11:44
 15/22 anonim ***** válasza:
42%

EE-INFÓ:

A Z-plasztikát csak gyermekkorban végzik... serdülés után nem szokták.

Bemetszeni egyoldalon, hátoldalt metszenek (ez a bevett), kivételek persze mindig vannak.

2011. jún. 13. 11:52
 16/22 anonim ***** válasza:
55%

72%-os!

A vallási okból történő metélést is elítélem,mert a test megcsonkítása valójában és egy isten sem akarja hogy a testet megcsonkítsák,vagy a gyereknek,fitalnak fájdalmat okozzanak,ezt a szokásokra is értem,ahol azt gondolják hogy érzéstelenítő nélkül csecsemőket,vagy már kamaszokat raknak ki ilyen fájdalomnak,hogy férfi legyen.Nem ettől lesz valaki férfi,ez burális,undorító és embertelen.Aki szereti a gyerekét nem akar fájdalmat okozni.

És ahol ezeka brutális szokások vannak ott sokszor nincsenek tisztálkodási lehetőségek,mert ezek a sivatagi népektől erednek,Afrikában azért hogy az Aids se terjedjen annyira,csak szépen belerakták a vallásaikba,hogy az embereket így tudják irányítani és rávenni ilyen brutális dolgokra.

Gondolj a női körülmetélésre is.

Hidd el a JÉzus sem akarja(zsidóknál pl.)/akarta hogy a gyeremeket megcsonkítsák,fájdalmat okozzanak neki.Kizárt hogy isten,isten fia stb.akármire is hivatkozunk ilyet akart volna!!!!

Én akkor fogadom el a körülmetélést ha nincs más lehetőség egészségügyileg.

Nálunk bőven van tisztálkodási lehetőség,nincs rá szükség,Azokban az országokban(fejlett országokban,pl usa) ahol szintén rávették az embereket és egy időben(60-70-es évek) nagy %-ban volt jellemző,olyan 40%-ban,ott is csökken ez,hisz ha van lehetőség tisztákodásra akkor fölölegesen nem csonkítatt senki sem.És már szükület kezelésére is sok alternatíva van.

2011. jún. 13. 11:56
 17/22 anonim ***** válasza:
8%

Kérdező!

Mennyire komoly a szükületed?Mennyire tudod a bőr húzni rajta?Voltál már orvosnál vele?Ajánlott valamit az orvos?

Válaszolj ha nem gond és lehet eltudnak látni pár tanáccsal mielőtt elhamarkodott döntést hoznál.

2011. jún. 13. 11:58
 18/22 anonim ***** válasza:
12%

Erről beszéltem a 6:30-asban...

Átélte 1x, a következményei az ő számára borzalmasak, most kétségbeesetten próbálja lebeszélni a Kérdezőket a TKM-ről,... elszántan küzd, mintha csak a sajátja lenne.

És ez kezdődik újra meg újra... rendszeresen. Számtalan fórumon, rengeteg helyen, fimózisos topikban feltűnik, hozzászól, gyakran régebbi témákat ismét elővesz, hosszú idő után is, amikor már senki nem szól hozzá... Az ő fájdalma "világfájdalom".

Küzdelme mániákus, amiért nem le7 őt hibáztatni, azonban nem érzi a mértéket, és nem ismer kompromisszumot, emiatt időnként nyomulóvá és provokatívvá válik mások számára, és belemegy veszekedésekbe is. Sokan az elfogultságától már-már félnek tőle, ő viszont ezt nem érzi, mert az elszántsága ennél erősebb. Ő akar küzdeni mások fitymájáért, az ő harca újra meg újra,... ezt a benyomást kelti másokban, sokszor emiatt nem mernek beszélni hozzá azok, akiknek segíteni próbál, noha ezt gyakran erőszakosan, ráerőszakoló hatással teszi, amit ő nem így lát. Sokszor leírja ugyanazt másként, akár álnéven, de felismer7ően. Erősen érzelmi és hangulatember.

Az orvosát egyébként beperelhetné, de nem teszi, pedig a kanadai srácnak is így ítéltek meg borsos kártérítést, az egészségbiztosító meg állta a cehhet. Úgy érzi, ha őneki nem volt választása, másnak merje felemelni a szavát az ellen, amit anno vele is megcsináltak 7 éves pici gyerekként.

Én is így ismerem, mások is ezeket jegyezték meg már róla privát.

EE

2011. jún. 13. 12:40
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nézd és gond át baromira milyen döntést hozol,egy életre fog szólni.Nézz körül hogy milyen lehetőségek vannak,akár az orvostudakozón keresztül,ott urológusnak is lehet írni,akinek ez a szakterülete,az a legjobb mielőtt döntenél.
2011. jún. 13. 15:20
 20/22 anonim ***** válasza:
53%

Kedves kérdező,

nincs olyan, hogy csak teljes körülmetéléssel lehet rendbehozni egy szűkületet, ha nem vagy cukorbeteg, akkor normálisan, civilizáltan is meg lehet oldani és nem kell csonkolni.

Nekem teljes körülmetélést csináltak és nagyon gáz, nagyon rossz a látvány és nekem még fáj is, amikor használnám, mert feszül a bőr.

Elmondanám, hogy idehaza senki nem vállalja a rendbehozatalt, külföldre kell mennem és két és félmillió Ft-ba fog kerülni előre láthatóan, hogy újra normális kinézetű (de persze csak kinézetre) péniszem legyen.

Semmink sincs viccből rajtunk meg bennünk, nagyon vigyázz magadra!

Ha orvoshoz mész és a bemetszést, plasztikát vagy részleges metélést nem akarják csinálni, akkor gyere el onnan és keress másik orvost!

Vigyázz magadra és vigyázz, kire hallgatsz itt!

2011. jún. 13. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!