Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Prosztatarák miböl lehet tudni?

Fibbrizzo kérdése:

Prosztatarák miböl lehet tudni?

Figyelt kérdés
Az urologus prosztatagyulladást állapitott meg ,de honnan tudjam hogy nincs prosztatarákom ?Azt hogy tudják kimutatni ?(23 vagyok)
2011. máj. 18. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
vérvizsgálat tán?! nem vagyok benn viztos
2011. máj. 18. 15:17
 2/5 JackD-gyk válasza:
A prosztata gyulladás nem egyenlő a rákkal. A torokgyulladás sem gégerák. Egyszerű vérvételes vizsgálattal kimutatható, ha prosztata daganatnak bármi nyoma lehetne. 45 éves kor fölött ajánlott is a rendszeres szűrés. A sima prosztata gyulladást sok minden okozhatja, pl. fertőzés, amit antibiotikummal kezelnek vagy egyszerűbb irritáció, amit pl. vény nélkül kapható prosztata gyulladás csökkentő szerekkel lehet kezelni.
2011. máj. 18. 23:38
 3/5 anonim ***** válasza:
A rák az a szerven belüli nem odavaló sejtek kontrollálatlan elszaporodása. Értsd: prosztatán belül porcosodás vagy csontképződés vagy egyéb. Ez tapintásra is gyanús. Olyankor vérből PSA értéket néznek, ha magas akkor daganat. Az urológus tudja, hogy gyulladás-e vagy valami más. Hihetsz neki.
2011. máj. 19. 11:00
 4/5 anonim ***** válasza:

ha elmúltál 40 éves, és rendszeresen eljársz évente urológushoz.Feltéve hogy férfi vagy.

Megbízol az orvosodban.

A jelei nálam ezek voltak:

Rutinszerű éves vizsgálaton prosztata nagyobbodást diagnosztizáltak.

PSA vérvizsgálat, szövettan vétel.

S utána jött a tarkóra bassabell ütőszerű ütés, az orvos közlése, hogy rákos vagyok.Most folynak mnég a konkrét körbehatárolási vizsgálatok.Sajnos a magyar egészségügy helyzetét látva mérsékelt esélyem van csak arra hogy még időben műtsenek.

Privát lehet gyorsítani, kb 5-600000 ft a műtét soronkívül.

Sajnos én becsületes ember voltam mindig életemben, és többek között ezért is korlátozott az anyagi lehetőségem ezt megfizetni.Aki szegény, az mehet a levesbe!

2012. febr. 26. 06:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Bocsi! 4/4 vagyok.

Most látom 23 éves vagy.

Kérdésedre a doki egyértelműen megfog nyugtatni. Nyugi!

2012. febr. 26. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!