Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Szabad szemmel látható?

Szabad szemmel látható?

Figyelt kérdés
Észrevehető szabad szemmel, ha egy férfi steril? Mivel a mostani párom előtt volt kettő, s azoknak a spermája sűrű fehér volt, viszont most a kedvesem nagyon vizalapú... több az átlátszó, mint a sűrű fehér... adhat okot, ha babát szeretnénk?
2011. máj. 9. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem.

A sperma nyugodtan le7 vizesebb is a kelleténél, ill. előfordul6 az is, hogy nem tejfehér, hanem egy picit sárgásabb de nem sokkal.

Már nem egy gyerek panaszkodott, hogy neki alapból vizesebb a spermája, ez nem baj! Felnőttnél is jött már össze baba úgy, hogy tudta magáról, hogy csak "befröcsköl" és nem bespriccel. Az meg baromság, ha ilyesmi miatt férfi sterilitást feltételezel a párodról!

Sterilitásnak perpill még csak pár biztos formáját ismerem: Ha a here HIÁNYZIK, vagy vmiféle beavatkozás nyoma észlel7ő a scrotum (zacsi) külső felszínén, és ennek tud6ó be, hogy nem jön össze a gyerek, mert mjuk az ondózsinóron van vmi furcsa, mesterkéltnek tűnő deformitás, ami mondjuk műtéti úton került oda.

Figyelmeztető jel le7 uakkor a VARICOKELE a bal mellékhere fölött, az ondózsinóron! Az sterillé teheti a férfit, mert a herevénák kitágulnak, begyulladnak, egyenetlenné vál6nak, maga a gyulladás pedig ráme7 a herére, emeli a hőmérsékletét annak, a spermiumok meg pusztulnak. Abban az esetben herevisszér-műtét szükséges, és spermaszám-növelő készítmények fogyasztása rendszeres orvosi kontroll mellett.

Ha meg más oka van a sterilitásnak, akkor javasolt a Kaáli Intézetek vmelyikéhez fordulni, ahol teljesen kivizsgálják a dolgokat. Itt találtam is róla részletesebb tájékoztatást:

>> [link]

Sz'al ha attól félsz, hogy a párod steril, akkor kérd meg inkább, hogy menjetek el inkább egy andrológushoz, és végeztessen spermavizsgálatot, buta képzelgések helyett, mert a sztereotípiáid hajlamos megmérgezni kapcsolatotokat! :-o

Üdv: EE

2011. máj. 9. 12:24
 2/5 A kérdező kommentje:

jaj, köszönöm a kimerítő választ, szabad szemmel ilyesmiket nem lehet látni, amiket felsoroltál, az ötletet nem én vetettem fel elsőnek, ill. lehet h egy témánál jött elő.... s csak gondolkoztunk rajta.... amúgy gyakrabban mondogatja ő, mint én... én meg csitítgatom, h tudtommal, ilyesmit nem lehet ennyiből látni...

majd ha lesz babaprojekt, irok ide, hogy mi lett :)

2011. máj. 9. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja éééérteem! :-o

Tehát ő aggódik, és azért írtad ki a kérdést, hogy őt megnyugtasd!! :-o

Hány éves ő, és mi miatt aggódik ennyire?

Szabad szemmel egyébként nem is le7 a felsorolt dolgokat látni. Pár esetben nekem is kifejezetten keresnem kellett vizsgálat közben hegeket, amikor feltűnt, hogy a páciensnek nincs meg az egyik...

A varicokelét pedig csakis kitapintással le7 észlelni, azt is csak a baololdali herénél, vagy ha olyan súlyos a hereviszeresség, hogy az már megmutatkozik a zacsi bőrén is, akkor viszont már valóban le7 látni szabad szemmel is, de akkor a zacskó baloldala elég tömött tapintásra, de ez csakis álló testhelyzetben ellenőriz7ő!

Szokott a párod önmagán nemiszervi ill. mellkasi önvizsgálatot végezni? Ha igen, milyen rendszeresen ill. alapossággal?

A hírvisszajelzést pedig mindig szívesen vesszük itt a GyK-n, kiváltképp, ha az jó! :-D

Üdv: EE

2011. máj. 9. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:

kedves EE

úgy örülnék, ha leszoknál a számokról

írtó zavaró, és ma már egyáltalán nem menő

a jómultkor már nem írtál így, erre most megint csinálod

köszi!

és próbálj meg nem elküldeni a fenébe

2011. máj. 10. 20:58
 5/5 anonim válasza:
Egyébként ha nem is láthatók a szó szoros értelmében a kis sejtecskék, azért érzékelhetőek. Ha "rákensz" egy tükörre egy kicsit és erős fény alá teszed (nem kézben tartva, hanem fixre letéve), akkor érzékelhető a széleken ahol vékonyabb a cucc a csillogás mint egy nagyon finom metálfényezésnél. No, ez a sejtek mozgása. Nagyítóval még jobban kivehető. Ha valaki aggódik, akkor inkább nézze meg mint idegeskedjen.
2012. júl. 1. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!