Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Mennyiben befolyásolja egy...

Mennyiben befolyásolja egy férfinél a megtermékenyítőképességet ez a pár tényező?

Figyelt kérdés

4éve napi szintű alkoholfogyasztás.

kb ugyanennyi ideje napi másfél doboz cigi.

és alkalmi (nagyon alkalmi! ) fű használat.

2011. ápr. 16. 10:51
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Ha egyáltalán lehet gyereke én nagyon csodálkoznék ha egészségesen születne.

Kizártnak tartom, hogy ennyi vacaktól, ennyi idő után nem károsodtak annyira a hímivarsejtek, hogy ebből egészséges gyerek szülessen.

2011. ápr. 16. 11:06
 2/5 anonim ***** válasza:

Előző, nyiss ki egy bioszkönyvet! A spermiumok folyamatosan képződnek még egészen öregkorban is a csírasejtekből. Nálunk nem úgy van, mint nálatok nőknél, hogy van x ivarsejtünk és abból gazdálkodunk egy életen át, mi mindig újat termelünk. Ezért tökmindegy, hogy károsodtak e a spermiumai vagy sem, ha most a kérdező abbahagyja az egészségtelen életmódját és még normálisan működő csírasejtvonala van, akkor pár hét múlva lesz egy csomó egészséges spermiuma.

Kedves kérdező neked pedig azt tudom mondani, hogy próba szerencse. Persze, ha gyereket akarsz előtte célszerű lenne fent említett tevékenységeket zéróra redukálni.

2011. ápr. 16. 12:26
 3/5 anonim ***** válasza:
és orvosnál megvizsgáltatni a spermád.
2011. ápr. 16. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Eü szakra járok, tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, de csak a mesében vagy úgy ahogyan te leírtad.

Az egy dolog, hogy a spermiumok folyamatosan termelődnek, de azok érése egy 6 hetes ciklus része, mely alatt az egész szervezetre gyakorolt káros hatások is kihatnak rá.

És amilyen életmódot él a kérdező ezt 6 hét alatt sem lehet helyre hozni. Mivel az egész szervezet egészségi állapota kihat a spermiumok termelődésére és érésére ezért csupán az, hogy mostantól felhagy mindennel, nem elég. Az egész szervezetének rendbe kell jönnie ahhoz, hogy egészséges spermiumokat termeljen. Az egész szervezetét rendbehoznia pedig nem két perc. Ha valóban ilyen életmódot élt annak súlyos, visszafordíthatatlan következményei vannak.

2011. ápr. 16. 13:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves előző baromira alábecsülöd az emberi szervezet képességeit. Az az érzésem, hogy te inkább azt SZERETNÉD, hogy a kérdezőnek ne lehessenek működőképes spermiumai. Tény a dohányzás és alkoholfogyasztás nem tesz jót hosszútávon, viszont akkor légyszíves írd le nekem, hogy konkrétan melyik az a tényező, ami véglegesen és ilyen drasztikus mértékben megakadályozná a kérdezőt, mert te konkrétan kijelentetted, hogy nem lehet életképes hímivarsejtje. Szerintem pedig lazán lehet. Jó lenne, ha megtanulnád, hogy az EÜ-ben dolgozóknak nem feladata ítélkezni. Neked semmi más dolgod nincsen, mint segíteni. Az pedig, ha egyértelműen kijelented, hogy nem, a legrosszabb, amit tehetsz, mert elveszed a reményt.

Egy medikus

2011. ápr. 16. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!