Na most már tényleg nem tudom mit kéne tennem, ez gomba vagy baktérium vagy micsoda, nektek volt hasonló?
A történet annyi h mindig is érzékeny volt makkom, ha olyan szappannal vagy tusfürdővel fürödtem ami nem tetszett neki kis piros foltok lettek,de elmúltak(ez egyébként világéletembe így volt)
Jelenleg nincs párkapcsolatom így valószínűleg tartom hogy a múltkori termálba kaptam el,másnap vettem észre tusolásnál h piros foltok jelentek meg,nem törődtem vele mondván elmúlik...na ezúttal nem így lett,sőt kb 2hét után már nem is piros folt volt hanem,hanem 3 ilyen kisebb kitüremkedések mondjuk mint egy lappangó pattanáshoz hasonlítanám, na akkor megijedtem neten utána néztem mi lehet,valszeg gomba de akkor miért nem viszket miért nem csíp miért nem fáj...egy szóval ott van de nincs tünete,nem baj biztos ami biztos be a patikába,canesten krémet venni,de ekkora már majd 3hét eltelt a tökölésem miatt,elkezdtem használni a krémet kb 3hétig úgy láttam mintha a tünetek kisebbek lennének de csak nem akartak elmúlni,ennyi idő alatt már el kellett volna,na akkor lehet nem is gomba hanem baktérium okozza,na akkor betadine oldat,fülpiszkálóval ecseteltem kb 1héten keresztül és talán ez tűnt a leghatásosabbnak mert már kitüremkedés nem is nagyon van,viszont már eltelt 1hét kezelés és mindig ezzel sem múlt el teljesen viszont eléggé kiszárította a makkom :S nem tudom mi legyen folytassam a kezelést mert el múlasztja,vagy hagyjam mert lehet ez sem fog segíteni :S esetleg volt valakinek hasonló és mi az ami segített neki?Mert kezdem azt hinni a felületi kezelés nem segít hanem az h elmegyek az orvoshoz és felír egy méreg drága kapszulát,de tudom hülyeség legvégső esetben mennék vele dokihoz mert eléggé lelkis/szégyellős srác vagyok, ezért ha otthon letudnám kezelni vmi alternatívával az jó lenne.
Üdv
23/F
Már réges régen dokihoz kellett volna menned ezzel.
ez nem vicc. A gomba ritkán okoz tüneteket férfiaknál, de ha igen, az komolyan kell venni.
Még hány hónapig szeretnél ezzel szenvedni és még milyen gennyel keléseket szeretnél növeszteni mire elmész vele orvoshoz(legvégső esetben...) és megállapítja, hogy valami maradandó károsodást szenvedtél?
Ez nem vicc. Hétfőn menj orvoshoz.
Pedig nem jó hanyagolni, irány a doki!
Látott az már cifrább dolgokat is egy kis gombánál, és ő meg tudja mondani, mid van és mivel kezeld.
A tabletták nem hiszem, hogy olyan "méreg drágák" lennének, a recept nélkül kapható csodakencék sokkal többe fognak kerülni, és már legfeljebb csak azzal kísérletezhetsz.
Ha kiszáradt, akkor berepedhet a bőr, és ha úgy kapsz el valami fertőzést, vagy belekerül egy kis baktérium, gomba, akkor megnézheted magad.
Szia!
Fura,hogy nem fáj,nem viszket stb...Szerintem menj el orvoshoz,és ha meg van mi a gond,még mindig lehet természetes alternatívát találnia problémára (mondjuk az orvos kötve hiszem,hogy ajánlani fog bármi "méregmentes megoldást")
Tusfürdő és szappan helyett használj kecsketej vagy olíva szappant (lehetőleg kézműves terméket,mert az általában nem tartlmaz mesterséges adalékanyagokat),attól szerintem nem lesz semmi bajod,és talán egy kicsit a problémádon is segít.
És próbáld finomítatlan shea vajjal kenegetni magad,a szárazságot tuti elmulasztja :),ráadásul fertőtlenít,és méregtelenít is :)
Ha még bármi kérdésed van írhatsz privibe,és megbeszéljük :)
Addig is jobbulást!
Nekem nem kicsi, hanem kiterjedt világosabb foltok voltak a makkomon, itt ott pedig hámlott, egyéb tünetek nélkül.
Én is próbáltam Canestennel, de nem segített.
Nálam egyrészt egy baktériumot találtak (arra szedtem is gyógyszert), de végső soron egy nem fertőzéses eredetű bőrbetegség volt a diagnózis. Egy kombinált krémet írtak rá, az segített rajta.
Ha bizonytalan vagy, ha az önkezelés nem vált be, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz elmenni. Egyrészt kenetet vesz a makkról, és elküldi tenyésztésre, így célzott kezelést tud felírni, másrészt látja, és biztosabban megmondja, mi lehet a baj. Nekem már ránézésre azt mondta, hogy nem gomba, amit a vizsgálat is igazolt.
Ez igazából a bőr- és nemibeteggondozóhoz tartozik, egy urológus lehet, hogy elzavar vele.
Ez két okból nem könnyű, mert magam is lelkis/szégyellős lennék. Egyrészt az intézmény neve minden csak nem vonzó, másrészt ezen a területen zömmel hölgyek az orvosok.
Na gondoltam megírom a fejleményeket, ma elmentem az urológushoz megnézetni h akkor mi is van,elég cinkes volt a dolog mert két középkorú nő is bent volt de mind1 ez votl a legkisebb gondom,az orvos fickó normális volt felfektetett és megnézte alaposan,elvileg valami 4-5db borsnyi hyperemias papulla látható, viszont azt mondta a doki mivel már kezeltem canestennel meg betadine-al menjek el a bőr-és nemibeteg gondozóba,elmentem na ott az öregasszony full flegma volt,de nagyon, konkrétan leszarta az egészet meg bunkózott velem, mondta végül h toljam le a nacit letolom megmutatom neki,jelzem kb 1,5méterről nézte állva hozzá se nyúlt megse nézte....szóval szart rá,azt mondta h ő nem lát semmit hát mondom ilyne távolságból én se látnám,elkezdi maximum egy kis szárazság(gondoltam magamba ez hülye) végül felírt egy Laticort nevezetű krémet, komolyan meglepődnék ha bármit is segítene....egyébként valaki használt már ilyen krémet?
Dióhéjban ennyi
Várok még pár napot és használom a krémet,hátha véletlenül beletalált az öreglány és hatna.
Ha mégse természetesen felkeresek mást.
Sok sikert!
Azért majd írd meg, hogy mi lett az eredmény
Köszi!
Mindenképp megírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!