Hnap megyek urológiára és tartok kissé tőle. Vki
hasonló tünetekkel? és vmi tanács?
1/10 Sündi válasza:
Lehet,hogy felfáztál,de nem is az a lényeg,azt majd az urológus megmondja.
Menj el hozzá,mert ha halogatod,csak rosszabb lesz.
Ő azért van,hogy meggyógyulj és közel sem biztos,hogy katéterezik.
2011. jan. 26. 21:20
Első körben a végbél falán át tapintja meg a prosztatádat. Nekem többször csináltak ilyet, de még sose katétereztek. Ez egy kellemetlen, de nem fájdalmas vizsgálat, és nincs benne semmi ciki. Letolod a gatyádat, és az ágyra könyökölsz, ő meg felhúz egy gumiujjat, síkosítót ken rá, és belenyúl a fenekedbe. Nem direkt öröm, de gondolj arra, hogy a lányoknak mennyivel kellemetlenebb rendszeresen a nőgyógyászati vizsgálat.
2011. jan. 26. 23:05
3/10 A kérdező kommentje:
köszi nektek:)majd írom milyen volt:D
Nem kell annyira izgulni, mert ha részletesen elmondod a tüneteidet az is elképzelhető, hogy nem fog sehol nyúkálni, csak felír egy gyógyszert.
2011. jan. 27. 18:45
De ha most a bordád fáj ne lenne egyszerűbb elmenni előszőr a háziorvosodhoz elmondani milyen tűneteid voltak és most mik vannak és ha ő úgy látja hogy jobb elmenni urolósushoz akkor tovább küld.Mert ezek szerint most meg nem a prosztatád fáj már.Szerintem előbb odamenj,ha a tűneteid megváltoztak.
De ha el is küld urológiára nem biztos hogy fel fog nyúlni,lehet előbb a golyókat,a hasfalat kívülről megtapiza,esetleg ultrahangra küld,az kimutat mindent szinte.
De csővet,katétert nem fog feldugni,azt műtétnél csínálják.Olyan van,hogy apró fülcuca szerű pálcikával mintát vesznek a húgycső nyilásból,de ezt akkor teszik többnyire,ha mondjuk erős csípést érzel.Szóval szerintem ez sem lesz.
2011. jan. 27. 18:59
írd be a googléba hogy genitális vizsgálat,vagy végbél vizsgálat,mert egy videó fel van téve,mind két dologról,ott meg is tudod nézni,mi a helyzet.
2011. jan. 27. 19:01
7/10 A kérdező kommentje:
Voltam!nem nyúlt fel sehová. csak tapogatott a herék körül alhas, gáttájékon és ultrahangozott. kiderült,h vese homok:)kicsit megkönnyebbültem meg rendesek is voltak nagyon. és köszi a válaszokat mindenkinek!
Akkor jó és gyógyulj meg!
Ha nem gond leírnád pontosan mi és hogyan zajlott,hol és hogyan vizsgált meg,hányan voltak bennt vizsgálatnál meg ilyenek?
2011. jan. 28. 19:55
9/10 A kérdező kommentje:
persze:) bementem és az aszisztens nő és a doki leültetett egy székre. kérdezte a doki mi a panaszom és folyamatosan gépelte be közben. aztán át mentünk egy másik helyiségbe én és az orvos csak és le kellett tolnom a gatyám egy ágyra lefeküdni. ő kesztyűt húzott. megtapogatott gáttájon, meg a heréim az oldalam és az alhasam. makkot is nézett. és aztán ultra hangozott. megvoltunk 10perc alatt maximum. mondta,h manapság már ultra hanggal is meglehet nézni mekkora a prosztatád stb már nem igen kell benyukálni:) nagyjából ennyi történt:)
Kösz a választ,akkor kb ahogy gondoltam,tök jó hogy így fejlődünk,meg hogy jól vagy,semmi komoly baj nincs.
2011. febr. 3. 11:51
Kapcsolódó kérdések: