Iskolában előfordulhat tényleg nemiszerv vizsgálat vagy ez átverés? Ilyenkor valami előre értesítés van és erre egyáltalán kötelezhetnek?
Elvileg az orvos kötelessége megvizsgálni a nemi tájékot is. Ha nem engeded az iskolaorvosnak, akkor a házidoki adhat csak igazolást, viszont akkor vele kell.
A legtöbb iskoladoki azonban elhagyja ezt a vizsgálatot.
Nálunk volt 1.-ben, 5.-ben és 8. ban ilyen vizsgálat, külön a lányoknak külön a fiúknak.
Szokásos rutinvizsgálatok(vérnyomás,súly, magasság ilyesmik),utána a fiúk kisgatyában sorbaálltak és egyesével mindenkinek megnézte a doki a heréket és a fitymát.
Két srác nem akarta megmutatni, nekik behívták a szüleit és elvitték őket a háziorvoshoz.
annyi ilyen kérdés van, de nem értem mi ez a szégyenlősség és prűdség, mi annak idején nem problémáztunk, játéknak vettük, emlékszem a fiúk nagy része meztelen szaladgált úgy szólt rá a doki hogy vegyék már fel a kisgatyát mert bárki benyithat.
Köszönöm a válaszokat,akkor elég változatos a helyzet ebben is.Azért szóval kizárt hogy tapiztassam magam,egy havertól most hallottam semmilyen következménye nincs ha nem veszek részt rajta.Meg azért akákivel nem fogdostattom magam,nem tudom mi ez a mostani meztelen stírülés,ez valami beteg dolog.
Egyik válaszolónak:Elég fura osztályod lehetet ,ha felsősként pucéron kergetőztetek,na ez sem teljesen normális jelenség szerintem.Nálunk már alsóban is több esze volt a kölyköknek.
De szerintem sincs semmi prűdség,de azért más más kirakja a bréjét,én még nem fogom,meg nálunk sem díjazuk az eféle mustrát,meg totál nem mindegy kinek és hány embernek tenné már ki az ember.De egyáltalán iskolaorvosnak mi a fene köze ehhez,ez az urológus/nőgyógyász dolga lenne.Az ember pös-éhez mi a fene közük már?A munkahelyen sincs közük ehhez,na ez is egy fajta munkahely,akkor meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!