22éves vagyok és fáj a derekam, mit tudok tenni ellene?
Nem állandóan fáj.
Csak ha kicsit megerőltetem. leginkább a fenekem flörti rész.
Hát nagyon meg tudom érteni a problémát, mert mikor én is annyi voltam, nagyon fájt a derekam, és azt hittem sokszor, hogy most már így, félig-meddig nyomorékon kell leélni az életemet. Aztán a kezembe került egy kis könyvecske arról, hogy hogy szüntessük meg a derékfájást. Voltak benne jó kis tornagyakorlatok, otthon 10-15 perc alatt elvégezhetők, amik erősítik, átmozgatják a derék és a hát izmait. Nálam ez csodát tett, és gyorsan csökkent, majd végleg el is múlt a fájdalom. Időnként még visszajött, enyhébb formában, de ilyenkor mindig bedobtam a gyakorlataimat, amitől napok alatt helyreállt. Ja, és csináltam a tornát hosszú ideig, akkor is, ha nem fájt. És egyre ritkábban és enyhébben jött elő, most már nem is tudom, mikor volt utoljára. Ahogy öregedtem, egyre jobb lett, most majdnem 50 vagyok.
Ja és még egy fontos. ha ülőmunkád van, akkor se ragadj le órákig a székbe, időnként állj fel, mozogj, nyújtózz, és amíg ülsz is, mozgasd a derekadat stb.!
Sajnos mostanában már régóta nem tornázok, de újra elő akarom venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!