Fáj ha vizelek. Rohatúl kéne a segitség!? (lent több)
Hali!
1.) Ügyelet mihamarabb. (Vizsgálat és gyógyszer kell!) A prosztata gyulladást komolyan kell venni!!!
2.) Egyik barátomnak sajna volt egy elég dúrva elváltozása a péniszében, ami miatt azt műteni kellett. Azalatt katétert kapott, ami benne volt vagy egy hétig, utána kivették, de a gyulladás miatt váladékozni kezdett a húgycsöve, ami folyton eldugította azt. Emiatt még 2x visszakötötték neki a gyulladásainak okozóját (a katétert), majd mikor már sírt, hogy nem tud hugyálni, mert semmi nem jön ki, uakkor komoly fájdalmai vannak pisiléskor, a hólyag meg már feszít, de nem mer, azt javasoltam neki, hogy...
21.> Főzzön kamillát!
22.> Még melegen szívja fel egy 10/20 ml-es Betadine-nal előzőleg alaposan kifertőtlenített orvosi fecskendőbe
23.> Nyissa szét a húgycsövének ajkait és a dugja nyílásba be a fecskendő végét, fogja rá a húgycsőajkakat a passzív kezével a fecskendő végére, és lassan, finoman nyomja fel magának a húgycsőbe a főzött kamillát, majd tartsa benne a főzetet egy 10-20 mp-ig, utána engedje ki onnan. Így öblítse át a húgycső egészét, amely ugye a prosztatán is átmegy.
Ha nincs más megoldás, próbáld meg ezt! Nem azt mondom, hogy meggyógyít, de legalább a váladékokat kiöblíti a csövedből, így könnyebb lesz vizelned is.
3.) Uazt tudom a fenti kettő mellé javasolni -- korodtól függetlenül (hány éves is vagy?) -- mint az anyukáknak, amikor fiúcsemetéiket akarják pisiltetni fitymaletapadás feltépése után (Adhaesiolysis preputii penis). Akkor uis annyira fáj a feldagadt kis kukójuk, hogy szegénykék nem mernek pisilni. :-( Azonban azt magam is tapasztaltam, hogyha vizes közegben van a bré, akkor nem érzem, ha csövelek, ez az érzés azonban eleinte frusztrál, majd ha már megindult a vizeletáram, utána könnyebb elfogadni a helyzetet.
Nna, én is uezt javaslom fenti példák alapján... a maradék kamillába, vagy kellemesen meleg vízbe ülj bele, próbálj meg relaxálni, kikapcsolni egy kicsit (görcsösen ez nem megy :-o ), és engedd el magad. Ha rád jön az inger, hagyd, hogy megindítsa a vizeletet, és engedd ki a vízbe mindazt, ami benned van, a húgyhólyagodból. Utána leengeded a vizet letusolod magad tusfürdővel és ennyi.
Azon meg egy percre se gondolkodj, hogy ez most milyen égő!? NEM AZ! Ráadásul ez kényszerhelyzet, nem módi és pucctanácsadás, szal ne szégyelld magad, hanem fogadd meg a tanácsot! Oké?
Üdv: EE (^)
Neked is, és mindenkinek áldott Szentestét és békés Karácsonyi szent ünnepet kívánok! :-)
Köszi mindent!!! Lépek minnél elöbb az orvoshoz.A rohat életbe hogy 17évesen prosztata gyulladás kapok..ilyenkor.
aj-aj.De nagyon köszönöm a válaszokat, igaz ugy beszartam!!:D. de ez igy nem állapot.
Kellemes Ünnepeket. és mégegyszer köszi mindent.
Nincs mit. :-)
Azonban sajna, ez is egyre gyakoribb a fiatalkorúaknál, tehát nemcsak te jász ebben a cipőben. :-s
Nyugodj meg, az is sokat számít. ha most halálra idegesíted magad, az nem megoldás, az az út sehová sem vezet.
Ügyelet mielőbb!
Majd egy beszámolót azért kérünk tőled, valóban ez a te bajod, vagy vmi más, ill. mit csináltak veled az ügyeleten!? Okés? :-)
_ Rejszoláskor/Szex közben 1ébként nem jön ez elő? Csak csöveléskor?
_ Heréiddel nincs semmi? Nem érzel bennük vmit? Nincsenek megduzzadva pl??
Üdv: EE (^)
Hát én nem vágnám rá ilyen gyorsan, hogy prosztatagyulladás.. Lehet, hogy "jobban hangzana" egy hugycsőgyulladás az elmondottak alapján. Kicsit nagy a para az előző hozzászólásokban, ha elmész orvoshoz(ha még nem tetted) csak kérdezni fog, esetleg vizeletet kér, más vizsgálat ritkán van és én(bár nem urológia a szakterületem), de ez alapján egy antibiotikumot írnék fel(pl. Ciprobay, de hát mind1, mert vényköteles), amitől remélhetőleg elmúlnak a tünetek. Tudni kell, hogy ez van akinél akár havonta is kiújulhat, a kiújulást elősegíti(főleg nőknél pl. szex) sokminden, és szigorúan TILOS az óvszer nélküli nemi élet a teljes gyógyulásig!
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!