Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha az urológus elvégez 1...

Ha az urológus elvégez 1 bemetszést a fitymámon, az nagyon meg fog látszani? :S

Figyelt kérdés
2010. nov. 18. 21:41
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
...esetleg ha részleges körülmetélést végez??(nem a teljes bőrt vágja le)
2010. nov. 18. 21:42
 2/16 anonim ***** válasza:
44%

Hali!

Na mesélj,... mi a gondod? (részletesen)

Hány éves vagy?

Üdv: EE

2010. nov. 19. 02:58
 3/16 A kérdező kommentje:

Még nem voltam urológusnál, relatív F. szűkületem van.Azt szeretném kérdezni, hogy ha az urológus végez egy bemetszést-esetleg egy kis bőrrésztől való megszabadulás-, akk. az nagyon meg fog látszani??(pl 2-3 hónap után)

18 éves vagyok

2010. nov. 19. 13:36
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem annyira vészes, a bemetszéseknek nem nagyon van nyoma, főleg amikor összement, petyhüdt állapotú.

MIndenképpen ajánlom az eljárást, ugyanakkor vigyázni kell - mivel ez kényelmes az EÜ személyzetnek és gyorsabb is általában - nehogy azt mondják, hogy egy teljes körülmetélés kell, elképzelhető ugyanis, hogy valóban nem elég egy szimpla bemetszés, de ilyenkor nem mindenhol közlik azonnal, hogy létezik még részleges metélés illetve plasztika, hanem lecsonkolni akarnak mindent, ezt szerintem ne hagyd, én hagytam és azóta egyre rosszabb. A szűkületet meg kell oldani, de amennyit lehet, tarts meg a fitymádból, később megbánhatja az ember a teljes körülmetélés sokféle kellemetlen vagy annál is rosszabb utóhatását.

2010. nov. 19. 13:54
 5/16 anonim ***** válasza:

Hali ismét!

A bemetszésnél is, meg az RKM után is (részleges) idővel elhalványul a bőr, tehát nem látszik meg annyira feltűnően, jobb esetben semennyire. Ez sokmindentől függ. De ennek azért nincs semmi jelentősége, mert többeket is kezeltem már, akiről tudom, hogy a nemi szerve vitiligós (helyenkénti bőrszín-problémák, pigmenthiányosan megjelenő bőrmintázat) volt, ezek között volt olyan is, aki amint ez elmondta sírásban tört ki, mert rettenetesen szégyellte, de volt olyan is, akinek barátnője volt, akit sem ez, sem más egészségügyi probléma nem zavart (pedig volt neki). És mindez köszönhető a gyerek önbizalmának, mert ez itt a kulcs. Minél pozitívabb beállítottságú személy vagy, ez annál jobban érződik MINDENBEN, és ha amiatt aggódsz, hogy "-- Jaaj, a csajom szeretni fog-e azért, mert ez látszik...!", akkor azt fölöslegesen teszed, vagy az a csaj nem érdemel meg téged.

Hogy most neked bemetszésre vagy fitymaplasztikára lenne szükséged inkább, az persze szűkületfüggő, mennyire súlyos a helyzet, mennyire kivitelez7ő a fitymádból ill. milyen annak az állapota!? Azonban abban sajnos egyet kell értenem az előző hozzászólóval, hogy az általános tapasztalat az, hogy nagyon sokan jobban szeretik rövidre zárni a kérdést 1xű TKM-mel, míg a nyugat-külföldi orvosoknak (is) ezekről az orvoskollégákról megvan a véleményük, ezt már többen is megírták itt a fórumon, hiszen nagyobb kihívás megmenteni valamit, amiről más már talán lemondana... Erre mják azt, hogy ami az egyiknek le7etlen, az a másiknak le7őség. Ez pedig orvos, és felszereltségfüggő, ill. hogy ezek az orvosok helyileg merre talál6óak!?

_ Mikor akarsz elmenni az urodokihoz?

_ Szüleid tudnak a szűkületedről, vagy valaki, akiben megbíz6sz?

_ Tégedet ez lelkileg hogy érint és mikor kapcsoltál, hogy hoppá, neked ez itt a bajod? Vagy sulidoki szűrte ki?

2010. nov. 19. 15:26
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

-Jövőre szeretnék elmenni, érettségi után, na meg ha minden jól megy, egy olyan suliban fogok felvételizni, ahol van erőnléti ág is, és nem akarok a műtét miatt 2 hetet kihagyni az edzésből, mert akkor eléggé visszaesnék.

-csak én tudok még róla.

-Kb fél-egy éve tudom, hogy relatív fitymaszűkületem van, mert látszik, csak korábban azt hittem, hogy majd javulni fog a helyzet.Amúgy a péniszem"alap állapotában" észrevehetetlen ez az egész .

Lelkileg hogy érint?! Hát.. eleinte sokkolt 1 kicsit, de mostmár kedek beletörődni,hogy ez van, ezt orvosolni kell.

2010. nov. 19. 15:43
 7/16 A kérdező kommentje:

ÁÁÁ, teljes körülmetélés?! Na még csak az kéne, azért annyira nem súlyos a helyzet!(Hál. Isten. :D)Sajnos anyagilag nem vagyunk elereszve, ezért nincs pénzem magándokihoz, kénytelen leszek SZTK-s-hoz menni majd. Arra azért felkészülök, hogy baromi lekezelőek+flegmák lesznek velem, mivel szinte minden sztk-s orvos ilyen mostanában(tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek).

Remélem azért vállalnak majd részleges metélést, vagy bemetszést.. Ha a teljes körülmetélést javasolják, mivel válaszoljak?Egyáltalán mikor szoktak teljes körülmetélést végezni, és mikor részlegeset?, valamint bemetszést?

Na meg már olyat is hallottam , hogy az orvos direkt elrontotta a páciensnek a műtétet, "csúnya" lett utána:S

2010. nov. 19. 15:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Ez így van! Sajna, aki ebben szenved, annak muszáj ezt megemészteni, kben meg nem veszi rá magát a változtatásra. Ám én a helyedben nem várnék a jövő évig, hanem megcsináltatnám a téli szünet előtti uccsó héten, hogy a szünetre addig is gyógyuljon meg rendesen, és januárban már ne kelljen vele foglalkozni. Minél előbb, annál jobb. Azonban a "minél előbb" az nem azt jelenti, hogy eszeveszetten, hanem hogy alaposan átgondolva, megfontoltan, betervezve és lelkileg rákészülve.

Alaphelyzetben meg semmi nem számít. Ha mereven problémát okoz, az a gáz, nem petyhüdten, bár, ha legalább akkor teljesen hátramegy, akkor nem annyira vészes a szitu, ha a fityma is ép.

_ Hogy ítéled meg? A fék nem rövid?

_ Van orvos, akiben bízol, aki ezt megcsinálná, vagy nem ismersz senkit?

_ Kell tanács, vagy segítség? (Ha igen, >>privizz! De ahhoz ismerni kell a részleteket is...)

2010. nov. 19. 15:54
 9/16 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy nem rövid a fék, de ezt igazából egy urológus tudja majd megmondani, miután látta.

Fogalmam sincs, hogy hogy működnek ezek a dolgok, mert mlg soha nem volt velem ehhez hasonló helyzet.Hajdú-Bihar Megyében lakom, valahol Debrecenben szeretném elvégeztetni a műtétet.Ha valaki tud ajánlani valamilyen orvost, azt megköszönném.

2010. nov. 20. 00:15
 10/16 A kérdező kommentje:
Illetve, hogy hogyan kell bejelentkezni az orvoshoz, időpontra, és ha mát megvizsgált , utána egyeztetünk időpontot? Egy kisebb településen élek amúgy, ha ez számít valamit... Na meg jó lenne valami értelmesebb orvoshoz elkerülnöm, nem egy "henteshez", aki már egyből metélne körbe...
2010. nov. 20. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!