Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Csütörtökön orvosi vizsgálatra...

Csütörtökön orvosi vizsgálatra megyünk az iskolával, nálunk-általánosban soha nem nézték a nemi szerveket, és most viszont nézni fogják! Jogom van azt mondani hogy azt nem szeretném?

Figyelt kérdés
Fitymaszűkületem van,urológiára el akarok menni,és nem szeretném ha ott most le kellene vetkőzni! köszönöm a válaszokat 15/F
2010. nov. 16. 19:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező! :-)

Na,... ugye belátod,... fölöslegesen paráztál? :-)

Nem minden orvos egyforma, vannak azért rendesek is, akik nem érdemlik meg azt, hogy egy kalap alá vegyék azokkal, akik valóban nem a szakmájuknak élnek. És azt is, hogy ezen 1x át kellett esned, noha ezzel nem mindenki ért egyet.

Én is voltam szégyenlős, (noha ezt most itt senki nem hinné el az eddigi általam leírottak alapján, de) nekünk is "át kellett 1x esnünk ezen". Igaz sokkal könnyebb volt, mert nekünk már óvodában is minden évben, ált. iskolában is lega. 3x nézték, ebből serdülőkorunkban 2x. Mi is izgultunk, mi is paráztunk, de tudtuk, hogy ez CSAK A MI ÉRDEKÜNKET SZOLGÁLJA, és a doki csak a dolgát végezte. Még akkor is, ha az kellemetlen volt, (egy szükséges rossz,) mert mjuk hozzánk nyúlt.

Ha most Lilláékra hallgattál volna, nem zárom ki, hogy maradtál volna a saját börtönödben. Mert a szégyenlősség egy négy falból és tetőzetből álló ketrec, amiből kimászni nehéz. Nekem sem volt könnyű, de nekem sikerült. És én akkor nemcsak ezen a téren voltam szégyenlős... ezért is érzem úgy, hogy megértem a félelmeidet egy esetleges nemiszerv-vizsgálattal kapcsolatban. Csakhogy nálam azért ez nem volt egyszerű ebből kikeveredni. Ha új társaságba keveredtem, mindig ott volt eleinte az a félelmem, hogy...

"--Jaaaj! Most majd nekem is megnézik milyen!" ... meg hasonlóak. Na és?

Ez egy adok-kapok játék. Oké... felvállalom a saját testemet mások előtt... de cserébe ők is felvállalják előttem. És nem fog történni SEMMI! Ők megnézhetik, hogy az enyém milyen, DE,... én is megnézhetem, ha kíváncsi vagyok, hogy az övüké milyen!? (Ezek a kérdések klasszikus serdülőkori kérdések, és fiatalokkal történő RENDSZERES beszélgetéseim során ezek újra meg újra kiderülnek... a mai fiatalok jelentős részét ez a mai napig jellemző módon foglalkoztatja.)

Az, ha együtt öltözöl-vetkőzöl egy társasággal, könnyebben átsegít téged a LELKIEKBEN érzett szégyenérzeteden, amit esetlegesen egy iskolaorvosnál vagy urológián fogsz átélni, engem az is ezzel kapcsolatban közérez7ő BIZALOM nyugtatott meg, én így dolgoztam fel anno a szégyenérzetemet, legyen szó orvosról, vagy egymás előttről.

A MÁSIK: A férfi szégyenérzete sajna más, mint a nők szégyenérzete. Le7, hogy az érzés, és az oka azonos, de utóbbinak egy MÁSIK RÉSZE nem, és EZT CSAK A FÉRFIAK értik meg. Éppen ezért érzem hiteltelennek, ha a férfi szégyenérzetéről EGY NŐ nyit topikot, és ő próbál itt renitenciára buzdítani összezavarodott fiatalokat férfiak egészsége topikban, amikor Ő NŐ, tehát EZT NEM ÉRTHETI MEG! És akkor nem nevezném magamat szűklátókörőnek, mert igen,... én is látom LillaLee milyen céllal nyitotta meg jelenleg a 61. oldalnál járó fórumtopikját, és értékelem, hogy próbál segítségére lenni a szégyenérzésük miatt kétségbe esett fiataloknak, azonban a jó szándéka véghezvitelére úgy érzem, ROSSZul határozta meg az alapcélt, emellett NEM A MEGFELELŐ ESZKÖZÖKET HASZNÁLJA célja megvalósításához, és ezzel a szándékai valóban ... uszítónak tűnnek nekem is. Pedig látom, mit akar, de csak rázom a fejem, mert ÍGY EZT NEM LEHET. ENNEK NEM EZ A MÓDJA, hogy célt érjen,... és így sztem SOSEM FOG!

Már csak ezért sem írtam bele a jelenleg 61 oldalas topikjába, mert abban, ami ott folyik azzal nem érthetek egyet, ha a férfitársaim érdekeit nézem. Mert nem le7 az egy segítő szándékú ember érdeke, -- akármilyen nemes is a célja, -- hogy visszazárja önmagába a szerencsétlen, összezavarodott, szégyenlős beállítottságú embert, amikor rajta CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ SEGÍTHET, ha megnyílik, és kiadja magából azt a fajta gátlást, ami az idők során benne felhalmozódott. És ennek a kiadása önmagunkból NEM SABLONOS, és egy férfi ezt másként kivitelezi, mint egy nő. És tudjátok az nagy hiba, ha valaki elfogult vmi iránt, és nem veszi észre a másik oldalt.

Én ezért próbálok minden témához SEMLEGESEN hozzáállni, mert látom, és ismerem mindkét oldalt: A szégyenlős gyerekét is, meg a nem szégyenlősét is, ill. az orvosi szűrővizsgálatokon átesni kényszerülő gyerekét/emberét, és az orvosét is. Ugyanis én mindkét oldalon tartózkodom hellyel-közzel. Igaz, én nem orvosként... de a praxisomban én is törexem arra, hogy egy kezelés minél kevesebb lelki negatívumot hagyjon az emberben. Mert azt adom én is az embereknek, amit magammal szemben én is elvárnék másoktól.

Ettől függetlenül Lilla, minden tiszteletem a tiéd, mert próbálsz segíteni,... de ezt így nem lehet. Pláne egy NŐNEK nem, férfitémában.

Sajnálom. :-(

A Kérdezőre visszatérve, örülök, hogy nem ránk hallgattál, hanem arra, hogy mit diktál a szíved és az érzéseid. Remélhetőleg kezded lerombolni azt a falat, amit magad köré épített szégyenlősséged, amiről nem te7sz.

Ha a fitymaszűkületed megoldásában szeretnéd, ha a segítségedre legyek, akkor írj >>privit, és hivatkozz erre a topikra.

Üdv: EE

2010. nov. 20. 16:12
 22/25 anonim ***** válasza:
Na akkor túl vagy rajta,jó hír,bár ha már odanéz,akkor legalább vizsgált volna meg,mert így sok értelme nem volt a dolognak.De szerintem most a szükületedre keress minnél előbb megoldást,vagy orvostól,vagy akár itt is.Ha beíród orvostudakozó a google-ba akkor ott találsz dokit,aki tud erre válaszolni,ott tudsz kérdezni.Szerintem jó dolog,mert ott mégis csak egy orvos ad választ rá.
2010. nov. 21. 17:17
 23/25 anonim ***** válasza:
66%

Szia én elmentem magamtól igaz nekem segítettek az öcsém.

Ugyan is ő nyitott egy topikot a gondommal és végülis elmentem nekem levolt tapadva. Úgyhogy ne félj nem fog fájni csak egy picit de azt meg kibírod na űdv: Máté 14

2010. nov. 22. 15:19
 24/25 anonim ***** válasza:
45%

Egy előző hsz-előnek:

Valami olyasmit írtál hogy nincs olyan fitymaszükület amit csak körülmetéléssel lehet megoldani-baromság. Nekem kiskorom óta naponta hátrahúzatták a fitymám, aztán egyszer már nem nagyon jött hátra, próbáltuk melegvizes fürdővel, kamillateába áztatni minden ilyesmit de nem használt. Orvos se tudta hátrahúzni, így maradt a TKM (teljes körülmetélés). Van akinek ez valóban rosszul sül el, nekem speciel jól sikerült. Nekem sokkal jobban tetszik így a péniszem, és azt olvasom negatívumként hogy a makk egy része érzéketlenebb lesz, ergo több idő kell hogy elmenj szexben-ez viszont pozitívum is, hiszen így gyakorlatilag megszűnik a korai magömlés problémája. PLusz így nem kell ügyelned igazából a péniszed higéniájára, és azt olvasom hogy a nők is jobban szeretik, hisz még a legalaposabban megmosott nem KM pénisz is gyakran büdös, hisz a fityma és a makk között sok anyag rakódik. Tehát az én esetemben egyértelműen megérte. Arra figyelj hogy ha műtétre lenne szükség, kérdezz meg esetleg másik orvost is, ha nem szeretnél megválni feltétlen a fitymádtól-hisz fennáll a veszélye hogy ha az orvos pl nem olyan szakképzett mint anno az enyém, akkor elég csúnya is lehet az eredmény. De a fiúknak sok országban ez bevett szokás pl vallási okokból, Amerikában is minimum 60-70 ha nem több százaléka a fiúknak KM-tisztán higéniai megfontolásokból. Nem kell tőle annyira tartani, de mindjárt jön EE és leír pár elcseszett műtétet hogy megrémítsen, ezt a feladatot rá hagyom :]

2010. nov. 29. 20:41
 25/25 anonim ***** válasza:
0%

@ [11-29 20:41]-nek és azoknak, akiket még érdekel...:

"Egy előző hsz-előnek:

Valami olyasmit írtál hogy nincs olyan fitymaszükület amit csak körülmetéléssel lehet megoldani-baromság."

Nos, >>priviben volt egy olyan segélykérő topikkérdező (akkor épp 15 éves volt), akinek lehetetlen lett volna megmenteni a fitymáját. Operálni kellett a fütykösét, mert ferde volt, és az orvos, aki végezte a műtétet, visszavarrta ugyan a fitymát eredeti állapotába. Azonban hogy hozzáfér7senek a ferdeséget okozó sérves részhez, körbe kellett VÁGNI (nem metélni) teljesen az egész péniszt fedő bőrt a makk alatti árokban, majd az egészet hátrahúzni a pénisz tövéhez. Azonban a görbület sajna jobban leszorította a kapilláris ereket a hátrahúzott bőrben, ez a rész sajnos túlzottan sokáig maradt áramlás nélkül, és sajnos, csak a bőr visszavarrása utáni 2. napon tűnt fel, hogy a fityma bal oldalával valami nincs rendben. Oxigénhiányos állapota miatt kékülni, majd lilulni kezdett, végül teljesen elfeketedett. (Megjegyzés: Láttam.)

Igaz, csak a bal fele, de azt nem le7ett megcsinálni, hogy a jobb oldali épebb felét meghagyni, a balt meg teljesen eltávolítani... <<:-S A srácot kiírták TKM-re. Azonban a srác nagyon rettegett ettől az egésztől, sokat sírt emiatt, mobilon tartottam benne a lelket (ill. volt, amikor fordítva is. Ez az eset idegileg engem is sajna kikészített... :-s )

Aztán megbeszéltük az apjával és vele 1xre, hogy nézzék meg az orvossal, mi menthető. Elvileg a ment7ő bőrfelület a bal oldalon totál fekete volt, élettelen, necrotikus, de a doki empatikus volt,... talán belegondolt abba, hogy a srác hogyan érez7i magát akkor, és hogy ő mit várna el az orvosától akkor, ha a srác helyébe lenne.. 0.o

Végeredményben a necrotikus területen a megmentett fityma mennyisége kicsit kevesebb lett, mint a jobb oldalon, amennyit hagyott, de a lényeg, hogy SIKERÜLT a műtétet kihozni egy Részleges KM-re. Vagyis...

Le7, hogy ez az eset nem fimózis, azonban a megvalósították a le7etlent: HAGYTAK FITYMÁT OTT, AHOL SEMMI ESÉLY NEM LETT VOLNA MEGMENTENI!

(Erről ennyit.)

A te fitymaszűkületedet is ki le7ett vna hozni egy RKM-re, ha úgy álltatok volna hozzá, (beleértve az orvost is). De ehhez tudnotok kellett volna azt is, hogy van egy ilyen le7őség. A fitymát max akkor nem tartom ment7őnek, ha annak minősége már annyira pocsék, anyaga heges, többszörösen is sérült, sebes. ebben az esetben VALÓBAN nem látom értelmét megmenteni a fitymát. Minden egyéb esetben azonban IGEN!

Ha valaki mégis a körülmetélés sorsára jut, de ragaszkodna a fitymájához, az úgy metéltesse magát az orvossal, -- aki az ő érdekeit nézi elsősorban, nem pedig a sajátját, meg az egyszerűségét -- hogy a bőrnek csak egy kisebb (amennyi szükséges) részét távolítsák el a Részleges KörülMetélés során, mert CSAK ebben az esetben van le7ősége később, a gyógyulás után néhány hónaptól kezdve visszanyújtania a fitymáját. Igaz, ehhez egy bizonyos nyújtóeszköz (megrendel7ő az interneten), sok türelem és kitartás kell. Azonban az a fityma, amit visszanyújtottak, akár az eredeti, teljes hosszában, MÁR NEM FOG VISSZASZŰKÜLNI!

A makk egyébként a KM után NEM MINDENKINÉL válik érzéketlenebbé, ez téves közhiedelem. Nemkevesen éppen emiatt nyújttatják vissza fitymájukat a KM után, mert nincs ami védje az érzékeny makkot. Higiéniára pedig TKM-elt pénisz esetén is ügyelni kell némiképp, igaz, ott már nincs MIT hátrahúzni. Na de mosni, dörzsölni azért attól még meg kell...

Amerika pedig nem Magyarország, még csak nem is Erdély, Felvidék, Kárpátalja vagy Vajdaság

;-).

EE pedig -- ellentétben egyesekkel -- nem ijesztget másokat, hisz ő maga sem szellem, ellenben felvállalja magát, -- egyesekkel ellentétben, akik nem -- és válaszai pedig visszakeres7őek. Emellett nem próbál alattomos hátsó szándékokkal lejáratni másokat, akiknek véleménye esetleg a számára nem szimpatikus, pusztán a véleményeit, és tapasztalatait osztja meg a tisztelt olvasósággal. ;-)

Üdv: EE

2010. dec. 2. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!