Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Vashiányomra a Ferrógrad...

Vashiányomra a Ferrógrad Flocidot szedem napi 2x1 terápiával.A székletem fekete színű. Ez miért van?

Figyelt kérdés
Ezt a gyógyszert három éve szedem folyamatosan, de még mindig nem jó az eredményem. Már szedem a folsavat is, és a B12 vitamint. Éjjel két órakor felkelek akkor veszem be mert az van ráírva hogy üres gyomorba kell eljuttatni, a másikat 18 órakor veszem be. Bár azt nem tudom hogy ekkor üres a gyomor? Valaha is remény lehet arra hogy helyre áll a vas laborom eredménye? A fekete színű széklet mitől van, ez jó e?
ápr. 21. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Vaspótló készítmények okozhatnak fekete székletet.

Próbálj ki más készítményt, hogyha a mostani nem hozza meg a kívánt eredményt.

Emellett a táplálkozásra is figyelj oda. Jó hatással van rá a máj, spenót, sóska, cékla/céklalé. Szóval ezeket iktasd be az étrendedbe.

ápr. 21. 15:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Sertés májat, rendszeresen fogyasztok, heti két alkalommal.
ápr. 21. 16:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Én Maltofert szedek. A vaspótlók általában fekete székletet okoznak, van akinek székrekedést is.

Én is tudom tanácsolni a májat, céklát, sóskát, spenótot. Esetleg szedhetsz mellé C vitamint is, fokozza a vas felszívódását. Magnéziumot egyidejűleg ne szedd a vassal ha szedsz, mert a felszívódást gátolja.

ápr. 21. 21:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak az ad némi tanácstalanságot, hogy üres gyomorba kell bevenni. Az oké hogy éjjel felkelek és beveszem, de az egyiket jelenti, a másik szemet mikor vegyem be üres gyomorba? Ezt kérdeztem a háziorvosomat, azt mondta üres gyomorba kell bejuttatni mind a két szemet, ezt nekem kell megoldanom, ha nem üres gyomorba juttatom be a gyógyszereket, azért nem hat, mer nem tud felszívódni a gyógyszer.Akkor mikor van üres gyomor, amikor már eszünk, akkortól már nincsen.
tegnapelőtt 07:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Az üres gyomor nem azt jelenti, hogy 24 órát koplalj előtte. Vacsorázni mondjuk 18-kor 3-4 óra múlva már be lehet venni.

Mivel azonban számodra nyűgös ez a vaskészítmény, illetve használni sem használ, így a felesleges cseszekedés helyett mondjuk próbálj ki mást, ahogy az már többször le lett írva, csak figyelmen kívül hagyod ezt.

tegnapelőtt 08:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Ott a maltofer, ez vény nélküli, van még neo ferro folgamma, ez azt hiszem vényköteles. Van még folyékony vaspótló is.

Nekem a Maltofer kivétel nélkül segített mikor szükséges volt szedni, és nem éhgyomorra szedtem. Ennek van még olyan változata, amiben van folsav is, Maltofer fol a neve.

Szerintem is próbálj meg másik vaspótlót szedni, beszélj az orvosoddal, hogy írjon fel másikat mert amit most szedsz nem segít.

tegnapelőtt 09:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Az orvosom látja mindig a laboreredményemet, azt mondja szednem kell továbbra is. Amit szedek vaspótlásra abban is van folsav, mégis kell szednek külön a folsavat, a Ferrograd Foliccal + a b12 vitamint. Különben rendszeresen eszek májat vagy sertés vagy csirke májakat, spenótot is szeretem azt is eszem, meg a céklát is. Köszönöm szépen a válaszokat!
tegnapelőtt 12:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor kérdező logikusan:

Alacsony a vasad évek óta. Szedeti veled a háziorvosod a cuccot évek óta és nem éri el a kívánt hatást azzal a tablettával. Értelemszerűen szedni kell tovább, csakhogy ez a te esetedben nem megfelelő. Azaz jelezned kellene hogy váltani kellene, mert évek óta semmi hatása a készítménynek.

Minden orvosnak meg van a saját maga kedvence mindenre, illetve vannak akik leszerzodnek gyártókkal hogy az ő cuccaikat írja fel. Te is láthatod a labort egyébként. Ideje lenne kicsit lépned az ügyben

tegnapelőtt 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!