Vashiányomra a Ferrógrad Flocidot szedem napi 2x1 terápiával.A székletem fekete színű. Ez miért van?

Vaspótló készítmények okozhatnak fekete székletet.
Próbálj ki más készítményt, hogyha a mostani nem hozza meg a kívánt eredményt.
Emellett a táplálkozásra is figyelj oda. Jó hatással van rá a máj, spenót, sóska, cékla/céklalé. Szóval ezeket iktasd be az étrendedbe.

Én Maltofert szedek. A vaspótlók általában fekete székletet okoznak, van akinek székrekedést is.
Én is tudom tanácsolni a májat, céklát, sóskát, spenótot. Esetleg szedhetsz mellé C vitamint is, fokozza a vas felszívódását. Magnéziumot egyidejűleg ne szedd a vassal ha szedsz, mert a felszívódást gátolja.

Az üres gyomor nem azt jelenti, hogy 24 órát koplalj előtte. Vacsorázni mondjuk 18-kor 3-4 óra múlva már be lehet venni.
Mivel azonban számodra nyűgös ez a vaskészítmény, illetve használni sem használ, így a felesleges cseszekedés helyett mondjuk próbálj ki mást, ahogy az már többször le lett írva, csak figyelmen kívül hagyod ezt.

Ott a maltofer, ez vény nélküli, van még neo ferro folgamma, ez azt hiszem vényköteles. Van még folyékony vaspótló is.
Nekem a Maltofer kivétel nélkül segített mikor szükséges volt szedni, és nem éhgyomorra szedtem. Ennek van még olyan változata, amiben van folsav is, Maltofer fol a neve.
Szerintem is próbálj meg másik vaspótlót szedni, beszélj az orvosoddal, hogy írjon fel másikat mert amit most szedsz nem segít.

Akkor kérdező logikusan:
Alacsony a vasad évek óta. Szedeti veled a háziorvosod a cuccot évek óta és nem éri el a kívánt hatást azzal a tablettával. Értelemszerűen szedni kell tovább, csakhogy ez a te esetedben nem megfelelő. Azaz jelezned kellene hogy váltani kellene, mert évek óta semmi hatása a készítménynek.
Minden orvosnak meg van a saját maga kedvence mindenre, illetve vannak akik leszerzodnek gyártókkal hogy az ő cuccaikat írja fel. Te is láthatod a labort egyébként. Ideje lenne kicsit lépned az ügyben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!