Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha elkövetek egy újabb szabály...

Ha elkövetek egy újabb szabálysértés 2 éven belül, milyen bűntetést kapok?

Figyelt kérdés
tegnap 17:21
1 2
 1/13 Senior Séf ***** válasza:
100%
Az elsőnél próbaidőre bocsátottak?
tegnap 17:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Az történt, hogy édesanyám miatt el kellett hagynunk a helyszínt, ugyanis neki tolattam egy kocsinak, ő nem volt hajlandó ott hagyni egy papírcetlit, mert nem akarta megemelkedjen neki a biztosítás díja, a szomorú nekem volt kellemetlen az egész, pedig édesanyám erőlteti rám mindig a vezetést
tegnap 17:33
 3/13 anonim ***** válasza:
84%

Ezek szerint csak veled van baj!

Ha TE vezetsz, akkor olyan nincs, hogy az UTAS mondja meg, mit csinálj.

Másrészt ha anyád mindenbe beleszól, akkor ne vidd sehová.

tegnap 17:35
 4/13 anonim ***** válasza:
49%

3. A kocsi az anyjáé így érthető ha beleszól...

Ha nem hagytatok ott semmit akkor szerinted honnan tudja meg bárki is, hogy te voltál az? Mert szerintem sehonnan, így neked gyakorlatilag nincs szabálysértésed.

Az most más kérdés, hogy nyilván paraszt dolog volt elhúzni, de most már mindegy.

tegnap 17:41
 5/13 anonim ***** válasza:

4-es: NEM, NEM ÉRTHETÖ.

Ha a kérdezö vezet, akkor az övé a dönesi jog, mert ahogy a kérdésböl is kiderül, ÖT vonják felelöségre, nem az autó tulajdonosát.

Egyébként sok helyen vannak kamerák, vannak tanuk, szóval eléggé sokszor kiderül.

tegnap 18:20
 6/13 A kérdező kommentje:
Ez fél éve történt, és a rendőrség 1 hét után megtalált engem, nem nem volt ott kamera, mert bele volt írva a jegyzőkönyvbe. A szemtanúk akik 2 méterre álltak tőlünk, ők értesítették a jármű tulajdonosát, aki érthető módon feljelentést tett, az "okos" édesanyámat ez sem érdekelte, ő mindenképp megakarta úszni, sőt még azt hazudta nekem, hogy neki a rendőr azt mondta, ő neki nem kötelező a biztosítót bevonnia, persze tudtam kamuzik, mivel mindig az üzembentartónak kell az anyagiakat megtéríteni, az mindegy ki volt a volán mögött, és az a durva most is elvárja ő helyette vezessek, és ha megmondom neki a magamét még neki áll feljebb.
tegnap 18:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
De miért vezetsz? Nem kényszeríthet senki semmire! Meg kell mondani, hogy nem vezetsz és kész, ha menni akar valahova vezessen ő. Nem kell foglalkozni vele ha besértődik ezen.
tegnap 18:48
 8/13 anonim ***** válasza:

“ mondta, ő neki nem kötelező a biztosítót bevonnia, persze tudtam kamuzik,”

Ez mondjuk egyáltalán nem kamu. Mármint nem tudom a rendőr mondta-e ezt, de attól meg az állítás igaz.

Jártam már ebbe a cipőbe. Srác meghúzta a kocsimat. Nem nagy értékű autó, egy Suzuki sx4.

Nem tudott megvárni, csak ő nem egy patkány mint te, hanem hagyott cetlit.

Felhívtam, másnap találkoztunk. Megbeszéltük, hogy ő szívesebben rendezné a kárt biztosító nélkül, én elfogadtam.

Konkrétan ha értesítve van a biztosító is, felszokták ezt ajánlani.

A biztosító kifizeti a kárt és felajánlja neked, hogy te kifizeted, ezzel nem növekszik a KGFB.

“ Ha nem hagytatok ott semmit akkor szerinted honnan tudja meg bárki is, hogy te voltál az?”

Ez a mai világba tényleg még elképzelhetetlen? Legtöbb boltnak van kamerája, önkormányzatoknak térfigyelőkamerája.

A mai világba az új autók már magukra hagyva is rögzítik, ha mozgást észlelnek, de szerinted senki nem fogja tudni, ha féregként elhajt?

Az a szerencse, hogy ilyenkor nem csak a kárt kell kifizetnie, hanem még szabálysértéseket is a nyakába raknak. Sajnos nem elég nagyot.

tegnap 19:00
 9/13 anonim ***** válasza:

8. Nincs mindenkinek hiper szuper kocsija (sőt az átlag embernek 15-20 éves kocsija van), amiben van kamera, de a legtöbb bolt parkolójában sincs kamera pl: tesco még ki is van írva...

Térfigyelő is csak elvétve van, legalábbis ebben a városban, ahol én lakom.

A legtöbb ilyen esetnél bizony nem derül ki ki volt a tettes! Jártam már így nem is egyszer, sose lett meg a tettes. A kérdezőnél is tanuk miatt lett meg a bűnős, mert kamera nem volt, és ha nem lett volna ott senki akkor ő is megúszta volna, szóval ez csak a szerencsén múlik.

tegnap 19:08
 10/13 anonim ***** válasza:
9# én nem mondtam, hogy minden egyes esetben a patkány előkerül. De a feltételezés, hogyha nem hagy cetlit soha senki nem tudja meg, egyszerűen a mai világba butaság. Teljesen mindegy, hogy mi miatt, de a kérdező példája is ellent mond neked. Nem hagyott hátra semmit, mégis kiderült.
tegnap 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!