Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Vesekőzúzás után mikor kellene...

Vesekőzúzás után mikor kellene kőnek jönni, létezik, hogy olyannyira összetörik, hogy nem is lesz nagyobb darab?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

3 napja voltam vesekőzúzáson. Jobb vesém üretérben volt egy 7-8mm-es kő. Kezelés után nem pisiltam véreset, igazából azóta nem is fájt. Követ még nem láttam az vizeletben, csak néha nagyon kis vékony szösz szerű opálosabb a vizelet. Szerintem nem történt a vesekővel semmi, pedig a papiron azt írták, hogy "fragmentálódótt"..

jan. 18. 10:48
 1/8 anonim ***** válasza:
A vesekő több féle lehet, van ami homokszerűen távozik. Igyál sok sört!
jan. 18. 10:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Innék szívesen sört, csak a görcsoldó miatt szerintem nem ajánlott.. :-)
jan. 18. 11:00
 3/8 anonim ***** válasza:
2.-ra. Nyugodtan!
jan. 18. 11:08
 4/8 Katona Dius ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én ezt tavaly jártam meg, nekem is volt kőtörésem, bár az "csak" 4mm-es volt.

Nekem kb 1 hónap volt, mire távozott a zúzalék. A törés után egy hónappal kaptam időpontot kontrollra, pár nappal előtte mentek el a darabkák.

Nem tudom, írt e ki neked a doki Rowatinexet (vagy más kő oldót), de ajánlom, hogy szedj ilyet is, míg el nem megy a kő.

Amúgy nem csak a sör, de pl a fekete retek is olyan, amire azt mondják, segít elhajtani a követ, bár a hasznosságát ténylegesen nem ismerem. A lényeg, hogy rengeteg folyadékot igyál, lehetőleg vízhajtó hatásúakat.

Kitartást!

jan. 18. 11:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen szedem a Rowatinexet, és NoSpat mellé! Akkor várok türelemmel, köszönöm!
jan. 18. 11:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Alkoholmentes sört ihatsz nyugodtan bármikor
jan. 18. 11:55
 7/8 Katona Dius ***** válasza:

[link]

[link]

Én ilyen teát ittam akkor, és azóta is heti 1-2 alkalommal.

Vízhajtó és kimondottan jó kövesedés megelőzésére, megkönnyíti a távozást.

jan. 18. 12:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, próbálok beszerezni!
jan. 18. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!