Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Éves szűrés során vesekővet...

Éves szűrés során vesekővet állapítottak meg.Készüljek a legrosszabbra?

Figyelt kérdés

Szokásos szűrésre mentem hétfőn az urológushoz aki először az ottani ultrahanggal egy kis tágulatott állapított meg az egyik vesémbe, majd beutalót adott CT-re (szerdára),hogy menjünk biztosra, ahol kiderült , hogy vesekövem van, ami már a húgyhólyagba van. Mivel alapból néha nagyon tud fájni a hátam lehet annak tudhattam be azt is amikor megindulhatott.

Most teljesen bevagyok tojva finoman fogalmazva , hogy ebből biztos műtét lesz. Részletes eredmény csak jövőhéten közepén érkezik meg. De azóta minden szörnyűséget olvastam az interneten ezzel kapcsolatban. Addig rowatinexet , fájdalom csillapítókat írtak fel, ha esetleg görcsölnék lent,

meg rengeteg folyadék bevitelt javasoltak. Aki élt már át hasonlót hány nap alatt sikerült megszabadulnia egy vesekőtől? Vagy ez lehet akár hetek kérdése is?

Köszönöm mindenki tapasztalatát tanácsát előre.

37 F

ma 06:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Hogy mire készülj, azt az orvosodtól, a szakembertől fogod megtudni.

Tartsd be minden utasítását.

ma 06:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Hajtsd végre az orvos utasításait. Ez valószínűleg nagyon apró lehet, ami a vizelettel is eltávozhat.

Ahogy az orvos mondta, sok-sok folyadék, mozgás.

Hogy meddig tart, az egyedi. Attól függ, mennyi, meg sok mástól, amit csak az orvosod tud. Amennyit tudsz, igyál, mozogj, setálj.

ma 06:35
 3/5 Mad Max2 ***** válasza:

Nekem van/volt vesekövem. Panaszokat nem okozott sosem, csak az ultrahang viszgálatoknál látszódott.

Nálam van hogy van vesekő, utána 1 év mulva nincs.

Erre mondta anno az urologus hogy vannak emberek akikben folyamatosan képződnek kövek, amik aztán feloldódnak, vagy kipisilem.

Tünetet a vesekő akkor okoz ha megakad valahol miközben ki akar jönni.

Ha már a húgyholyagodban van akkor az már nem vesekő, hanem fójagkő:)

Amennyire én tudom a húgyhójagtól kifelé már szélesebb a kijárat, mint a vesétől a húgyhójagig, tehát ha már a húgyhójagban vannak a kövek akkor az vagy azt jelenti hogy szépen mennek kifelé, vagy azt hogy azok nem is a vesédben képződtek, hanem a húgyójagban(mert bizony olyan is van)

Amig nem kap el a vesegörcs és amíg nem okoz vesegyulladát addig semmi tüneted nem lesz

Megoperálni is max extrém esetben fognak.

Kipisiltetik veled, vagy ultrahangal szétzúzzák.

ma 06:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Vesegörcs már nem hiszem mert húgyhólyagba van már jelenleg a kő.
ma 07:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha már a húgyhólyagban van, akkor valószínűleg ki fog jönni magától. A rowatinex az elméletileg segít morzsolni a követ, így kisebb lesz. Nem mondom, hogy fájdalommentes lesz, mivel élés szélei vannak a kőnek, de már csak a húgycsövet kell kibírnod. Szóval van fény az alagút végén.
ma 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!