Nemibeteg szűrés Magyarországon ingyenes vagy ez csak Budapestre érvényes?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nekem a nemibeteg gondozóban de urológián is ingyen csináltak szűrést. 2 vidéki ismerősömnek is azt mondták, hogy a nemibeteg szűrés fizetős. Azzal indokolták, hogyha ingyenes lenne, akkor az utcán állna sor és ezek nagyon drága vizsgálatok. Ez azért is hülyeség, mert sok betegség tünetmentes. Ahogy a Mária utcai klinikán is jelzik.
"Mivel foglalkozunk?
szexuális úton terjedő fertőzések (pl. szifilisz, gonorrhoea, Chlamydia, HPV, stb.) diagnosztizálása, kezelése, a betegek utánkövetése
tünetmentes páciensek szűrővizsgálata"
Gondolom itt is ingyenes, csak mivel országos központ, sokára kapsz csak időpontot. [link]
2023. júl. 23. 16:18
2/6 A kérdező kommentje:
Van erre valami rendelet, jogszabály? Mire lehet hivatkozni? Budapesten nem volt probléma, de vidéken igen.
2023. júl. 23. 17:16
3/6 anonim válasza:
A nemibeteg szűrés én úgy tudom, hogy nem ingyenes. Tünetes beteget vizsgálnak ingyen, terhesség alatt van valami szűrés, de ha mindenre le akarod szűretni magadat, az Pesten is fizetős.
4/6 A kérdező kommentje:
#3 pont ez a probléma, hogy sok betegségnek a tünetei elmúlnak, van ami eleve tünetmentes. Ezért terjed legjobban a Clamydia, ami csak meddőségi vizsgálatnál derül ki utólag. [link]
2023. júl. 23. 18:54
5/6 anonim válasza:
#4: Én is azt gondolom, hogy jobban hozzáférhetőnek kellene lennie az ilyen vizsgálatoknak.
6/6 A kérdező kommentje:
Attól tartok, hogy az orvos jobban jár ha fizetős vizsgálatra küldi a beteget, de ez soha nem fog kiderülni. Nem tudom, hogy az ingyenes vizsgálat lehetősége hol van szabályozva törvényileg.
2023. júl. 25. 15:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!