Hogyan segítsek, ha beteg egy férfi ismerősöm, de nem akar segítséget kérni tőlem(felajánlottam)?
Figyelt kérdés
Lázas, megfázott, köhög, erőtlen étvágytalan. Ilyenkor biztos jól jön bármi segítség, de ha nem kéri, nem állíthatok be hozzá egy mosogatóronggyal szó nélkül, hogy jöttem segíteni? Régi ismeretség, de anno nem voltunk egy találkozón kívül kapcsolatban (közös ismerősünk által ismerem), de kis ideje sokat beszélgetünk, ismerős-barátkozás jelleggel). Nem akarok sok lenni, ha nem kéri a segítséget, nem tolakodom, de magamból kiindulva biztos jól esne, ha valaki levenné a vállamról a terhet, míg betegen nyomom az ágyat. Kérdeztem tőle kell -e bármi?, de azt mondja nem. De nem tudom, nem akar - e csak terhelni és mi esne jól neki most a dögrováson (egyedül él)... Nehéz ügy, kotnyeleskedni nem akarok, de utálom a tudatot, hogy valaki beteg és én nem teszek semmit.ma 13:54
1/4 anonim válasza:
Főzz egy húslevest, és kérdezd meg vihetsz-e belőle.
Mondjuk, hogy valaki pakolásszon, meg takarítson, azt még egészségesen se tűrném el, nemhogy betegen. Akkor nekem nyugi kell, meg csend.
2/4 anonim válasza:
Őszintén szólva, sehogy. Ha nem akarja, akkor nem kell erőltetni.
3/4 Ypszilon1980 válasza:
Figyu, ha én lázasan fekszek otthon, vagy rosszul vagyok a köhögéstől, takonytól és beállítasz egy porolóval, hát nem jönnél többet. Ha azt mondja ne menj, nem kell segíteni akkor ne menj.
4/4 A kérdező kommentje:
Nemcsak port törölni értettem, ajánlottam ha kell bevásárolni, gyógyszert, bármit. A portörlés csak egy olyasmi, mint a főzés, ha nem tud. De ha nem kér segítséget, akkor maradok, nem akarok ugrálni körülötte, ha nem akarja
ma 19:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!