Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Az erőspaprikától mi bajom lehet?

Az erőspaprikától mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Napközben ettem, de utána elfelejtettem kezet mosni, és véletlenül beledörzsöltem a szemembe, orromba, és már a fitymámat is csípi!!
2010. nov. 7. 02:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Majd elmúlik... :D
2010. nov. 7. 02:49
 2/5 anonim ***** válasza:

Hali!

Bevallom, magyar ember lévén én is imádom az erőspaprikát, azonban én inkább a húslevesben, a pörköltben, gulyásban, nem pedig a szem-ben, az orrnyálkahártyán, s pláne nem a fitymán meg a makkon. Még jó, hogy a segged likába nem került, mi?? :-) Akkor mit csinálnál? Ugrálnál? X-D

A nyálkahártya nem véletlenül az, ami...: vékony és hiperérzékeny!!!

Annyit megcsinálhatsz, hogy szimplán alaposan megmosod és átdörzsölöd, először csak a kezedet és a körmeidet szappannal/tusfürdővel, majd Betadine-nal a körömkefe segítségével, MINDEN TRANZAKCIÓ ELŐTT (!!!), majd ezt követően...

1.) _ A szemedet langyosnál picit hidegebb folyó vízzel öblítsd át! Ha van otthon szemcsepp, (pl. Visine gyulladt szemre,) az erre a célra tökéletes.

2.) _ Az orrodat is öblítsd át, majd a szádon vegyél egy nagy levegőt, s fújd ki, likanként külön-külön! (Egyik felét tehát fogd be, a másikat öblítsd át ucsak langyos vagy annál picivel hidegebb vízzel vagy kamillateával, majd... Tratatatatatata-tratatatatata-taaaaaaa!!!) X-D

Ezt követően szimplán vízben higított Betadine oldattal öblítsd át az orrbelsőidet külön-külön, majd megint fújd ki az éppen lekezelt orrlikadat! (NE CSÍPD ÖSSZE ORRKIFÚJÁSKOR AZ UJJAIDDAL!!!) Ezután megint öblítsd át hűvös vízzel, esetleg kamillateával, majd megint fújd ki!

***Amíg szükségesnek érzed ismételgesd az átöblítéseket, a kezelés végén PZS-vel töröld át az orrodat, majd kend be az orrbelsőt Neogranomon/Bepanthen Plus/Körömvirág kenőccsel!***

!!! Arra figyelj, hogy ami folyadékot az orrodból kifújsz, azt kapásból olyan edénybe fújd ki, amit utána kapásból kiöntesz, tehát kezeld külön a még "steril", és a már használt folyadékot, főleg a kamillatea esetében!!!

3.) _ A fitymádat húzd hátra teljesen, majd feszítsd ki!

Először az egész péniszfeji részt öblítsd át langyos vízzel, majd az előzőleg ismét Betadine-nal gondosan átdörgölt kezeid és körmeid leöblítése után alaposan dörzsöld át a fitymádat és a makkodat Betadine-nal. Ehhez nyugodtan használd a fitymád hátoldalán a két hüvelyk, az elülső fékoldalán pedig a mutatóujjadat szemben egymással ill. egymás mellett.

Ha alaposan átdözsölted, átmorzsoltad a Betadine-nal, nyugodtan öblítsd le megint, langyos vagy hűvös vízzel, esetleg kamillával. Utána itasd fel törülközővel/papírkendővel a vizet/folyadékot róla, majd kend be az előbb említett kenőcsök bármelyikével az egész péniszed fejrészét, és hagyd a fitymát hátrahúzva egy kis ideig, amíg a kenőcs felitatódik, utána vissazhúz6od a fitymádat, vagy, majd visszamegy magától.

Fontos, hogy utána szellőztesd még a brét egy darabig, lehetőleg hátrahúzott fitymával!

Ha gyullad még utána is,... kamillateával MINDHÁRMAT borogathatod!

Ha az sem segít, meg a krémek sem, fordulj bizalomal a bőr-és nemibeteg gondozóba, és ne azzal foglalkozz, hogy most "--Jaaj, milyen ciki!" Nem ez számít, hanem az, hogy minél hamarabb megoldódjon a problémád! Vili?

Pusztán kíváncsiságból megkérdez7M, hány éves létedre csináltad mindezt?? :-P

Üdv: EE

2010. nov. 7. 03:40
 3/5 A kérdező kommentje:
36
2010. nov. 7. 21:34
 4/5 anonim ***** válasza:

S azóta már glom rendbejöttél,... igaz? :-)

Elmúlt a bőr- ill. nyálkahártyairritáció? (Más panaszt nem okoz a paprikában lévő "kapsziacin" hatóanyag...)

Sikerült hasznosítani vmely tanácsomat?

EE

2010. nov. 8. 01:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Túléltem , és természetesen jár a pont!
2010. nov. 8. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!