Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha 2 éven át rendszeresen...

Ha 2 éven át rendszeresen átlagosan 3 órát aludtam akkor lehet valami komolyabb bajom?

Figyelt kérdés
Nemrég olvastam, hogy mennyire fontos az alvás minden ember számára, nos tudniilik, hogy én még régen 12-14 éves korom környékén szinte mindig átlagosan 3 órákat aludtam, és mindig kimerülten ébredtem fel, emiatt most picit izgulok, hogy nehogy valami komolyabb kár kelettkezett-e bennem emiatt

dec. 12. 00:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Most már felesleges ezen rágodnod, az alváshiány tényleg nagyon ártalmas, de annyit tehetsz hogy egészségesen folytatod tovább az életed, és nem aggodsz tovább mert az legfeljebb stresszhez és még több gondhoz fog vezetni.
dec. 12. 01:26
 2/4 anonim ***** válasza:

Utólag valóban nem tudsz vele mit kezdeni, viszont azt is nehéz elhinni, hogy mindig 3 órát aludtál.

Mivel ekkor még suliba jártál, szellemileg terhelve voltál, tesiztél, gondolom barátokkal is lógtál, családdal is voltak programok, így tuti hogy kimerültél annyira, hogy aludj normálisan, de többet aludtál mint 3 óra az fix.

Ha ez nem így lett volna, akkor durván kimerültél volna nemhogy 2 év alatt, hanem pár hét alatt. Ezt viszont biztos hogy te, a szüleid vagy a tanáraid észrevették volna, mert nagyon rosszul, leamortizálva néztél volna ki, koncentrációs zavarod lett volna, illetve enerváltság lett volna folyamatosan rajtad, továbbá napközben tuti beszundítottál volna, mondjuk a suliban. Ez a fajta kimerültség pedig felemészti a tested, és simán benyeltél volna kb majdnem vírusos vagy bakteriális fertőzést amit a suliban össze lehet szedni, tehát betegeskedtél volna, mivel a tested a túlélésre hajtott volna és így az immunrendszered egy idő után nem működött volna rendesen. Ami azt vonja maga után, hogy orvos, de minimum a háziorvost rendszeresen látogattad volna, aki észrevette volna a kimerültséged.

Tehát összegezve, lehetetlen hogy évekig szellemi és fizikai terhelés mellett mások tudta/észrevétele nélkül max 3 órát aludj naponta teljesen kimerítve magad.

dec. 12. 07:06
 3/4 Senior Séf ***** válasza:
50%
Én marha évtizedekig csináltam ezt, és még élveztem is, hogy amíg más az élete egyharmadát átalussza, én mennyivel többet élek. Nem tudtam, hogy ez inszomnia, és a stressz-okozta magas kortizolszint az okozója.
dec. 12. 17:58
 4/4 A kérdező kommentje:
2# Persze énis aludtam 8 órákat, de átlagosan csak 3 órát
dec. 13. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!