Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ha olyan multivitamint szedek,...

Ha olyan multivitamint szedek, amiben lévő összetevők elszínezik a vizeletet (citromsárga) azt ugyanúgy szedhetem minden nap? Tehát nincs abból baj, ha mondjuk én 60 napon keresztül szedem és a vizeletem minden nap olyan természetellenes színű?

Figyelt kérdés

szept. 17. 18:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
B vitaminok színezik a vizeletet, teljesen normális!
okt. 8. 16:13
 12/23 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
okt. 9. 18:09
 13/23 anonim ***** válasza:
Nekem a nagyobb dózisú vitaminok cseszkedik a húgyutam, amit nem kedvelek, főleg ha kimarják.
nov. 14. 22:02
 14/23 A kérdező kommentje:
Hogy értve, hogy cseszkedik a húgyutad? Fáj ha vizelsz?
nov. 15. 12:39
 15/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi van ebben a multivitaminban. A vízben oldódó vitaminokat nehezen lehet túladagolni mert kipisiled a felesleget. A zsírban oldódóakat nem javasolt hosszú ideig szedni hacsak nem az orvos javasolta mert diagnosztizált hiány van.

Drága multivitamin :) ez azt jelenti jó drága vizeletet meg székletet termelsz. Sajnos a multivitaminba belenyomnak mindent ami gátolja egymás felszívódását. Így a fene se tudja mi szívódik fel belőle.

Hogy miért gyártanak ilyet? Pénzért. Mert megveszik az emberek. :) célzottan több értelme van szedni azt amiből hiány van. Amiből nincs hiányod az feleselges. A több vitamintól nem leszel jobban. Ez csak reklámszöveg.

Attól hogy színeset pisilsz semmi bajod nem lesz. B vitaminok velejarója. Ceklától is pirosat lehet pisilni ami nem káros. ;)

nov. 26. 23:07
 16/23 anonim ***** válasza:

Te is hülyesegeket írsz kettes. Mi köze a vitamintúladagolásnak az immunredszerhez?

Vitamint akkor kell szedni ha vitaminhiányod van. Aminek nem feltétlenül van köze az izommunkához. Attól hogy túladagolod a vitmamint nem leszel fittebb. Az immunrendszert pedig nem lehet erősíteni. Nincs is ertelme hacsak nem akar valaki autoimmun betegséget kapni vagy allergiát. Az immunrendszer akkor jó ha egyensúlyban van nem akkor ha erős.

nov. 26. 23:13
 17/23 Ypszilon1980 ***** válasza:
#14:Ez nálam is így van és azért, mert a legtöbb vitamin készítmény üledéket képez, nincs erre bevizsgálva. Ennek ürülése felsértheti a húgyútakat, főleg ha egy ideig pang a vesében és egyszer csak magindul hirtelen.
nov. 27. 07:11
 18/23 anonim ***** válasza:
17 na erről nem is hallottam. Rosszul hangzik
nov. 27. 09:07
 19/23 Ypszilon1980 ***** válasza:
#18:Nekem urológus mondta, amikor ilyet szedtem és vesegörccsel kerültem hozzá,én is néztem nagyokat.
nov. 27. 15:01
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!:)
nov. 27. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!