Ha olyan multivitamint szedek, amiben lévő összetevők elszínezik a vizeletet (citromsárga) azt ugyanúgy szedhetem minden nap? Tehát nincs abból baj, ha mondjuk én 60 napon keresztül szedem és a vizeletem minden nap olyan természetellenes színű?
Az első hülyeségeket ír. A C-vitamin (aszkorbinsav) fehér, az elszíneződött vizeletet a multivitaminokban megtalálható nagy mennyiségű B-vitamin okozza. Ha naponta beszedsz egyet attól nem lesz semmi bajod, ha rendesen működik a veséd, mert csak annál okoz vesekövet akinek nem választ ki tökéletesen jól.
Egyébként arra figyelj, hogy ha nem végzel megterhelő, intenzív fizikai munkát akkor fölösleges multivitamint szedni, mert sima zöldségekkel is betudod vinni a napi szükségletet. Multivitamint szedni akkor van értelme, ha pl edzel és állandó stressznek van kitéve a szervezeted mert a kimerítő izommunka gyengíti az immunrendszert.
A C vitamin okozhat elszíneződést a vizeletben, azonban ez nem káros.
2-3 vizelés után ennek meg kell szűnnie.
Én is szedek multivitamint, a Lenkei Gábor félét.
Az is elszínezi a vizeletet, DE!
Azt senki sem írta még, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot kell(ene) bevinni!
Ha a vitamin szedése mellett meg van a napi 2,5-3 L folyadék, akkor nem lesz sárga a vizelet.
Vitamin szedése nélkül is lehet sárga a vizelet, ez is azt jelzi, hogy kevés a bevitt folyadék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!