Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Ilyen,hogy lehet a gyogyszerta...

Ilyen,hogy lehet a gyogyszertarban?

Figyelt kérdés

Szogezzuk le,en voltam a trehany,elfelejtettem idoben kivaltani a gyogyszerem, de ez igy oke?

Wamlox gyogyszert szedek napi 1db-ot a vernyomasomra.

Es hat kifogyott a gyogyszertarban,hetfon lesz, penteken oda mentem mar sajnos akkor is 180-190es vernyomasom volt,mondtam is a patikusnak,hogy akkor esetleg valamit nem tudna adni, o lekezeloen annyit mondott,hogy “nem”.

Most itthon ulok 193as vernyomassal…

2024. szept. 1. 08:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mivel ezek receptre kapható gyógyszerek, így nem tud belőle random helyettesítő terméket adni.

A gyógyszertár ebben az esetben nem hibázott és nem a patikus tehet arról, hogy mikor érkezik meg a szállítmány.

Amennyiben valóban ilyen magas a vérnyomás, és nem vagy jól, akkor felhívod a mentőket és ők ellátnak.

Nem tudom merre élsz, de általában nagyobb városokban nem 1 gyógyszertár van, és van gyógyszertári ügyelet.

2024. szept. 1. 08:25
 2/15 A kérdező kommentje:
Már körbe jártam mindegyiket,és nincs sajnos egyikbe se ez a gyógyszer illetve van eggyel kissebb kiszerelés, de nam adták oda hisz nem ez van a recepten....
2024. szept. 1. 08:26
 3/15 anonim ***** válasza:

A patikus nem orvos, ő nem adhat magas vérnyomásra semmit, csak azt, ami fel van írva receptre. Ha nincs valamilyen helyettesítő gyógyszer, ami hatóanyagában megegyezik a felírt gyógyszerrel, csak esetleg más a gyártója, akkor ő önkényesen nem adhat ki más összetételű, hatóanyagú vérnyomás csökkentőt.

A "lekezelő stílus" nem szép dolog, de jogilag helyesen járt el a patikus.

2024. szept. 1. 08:32
 4/15 anonim ***** válasza:
84%

Ha hiánycikk, akkor hétfőn hívd fel az orvosodat és mondd el neki, hogy nem tudod beszerezni a gyógyszert, ő majd ír ki másikat.

Egyébként kiszerelésre hivatkozva nálam még sohasem tagadták meg a gyógyszer kiadását, egyszerűen a patikus kiszámolta, hogy mennyi a receptben felírt gyógyszerrel egyenlő adag és elmondta, hogy ebből a kiszerelésből mennyit kell szedni.

2024. szept. 1. 08:37
 5/15 A kérdező kommentje:
Most nem tudom mit csináljak :( menjek be a sürgösségire? nem fognak hülyének nézni?
2024. szept. 1. 08:50
 6/15 anonim ***** válasza:
190-es vérnyomással szerintem nem
2024. szept. 1. 09:16
 7/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Teljesen jól jártak el a gyógyszertárban, a vérnyomást szabályozó gyógyszerek vénykötelesek mind, nem adhatja ki anélkül, meg különben is melyik fajtát adná ki?

Nem kell sürgősségire menni, elég és gyorsabb is az ügyeletet felhívni, oda bemenni, ők akár fel is tudják írni akármelyik gyógyszert, vagy tudnak is adni, általában ilyen esetekre Tensiomin vagy valami van ott, de amúgy ők is az orvosodhoz fognak irányítani, hogy írasd fel vele.

2024. szept. 1. 09:20
 8/15 A kérdező kommentje:
Tensiomin van, de nem viszi le, sőt van ez a nyelv alá spriccelős spray, de ezek nem jók, kb 3 hónap alat tudták beállítani a vérnyomásom ezzel a wamloxxal, elötte jó pár gyógyszert próbáltak
2024. szept. 1. 09:24
 9/15 Ypszilon1980 ***** válasza:

Értem, sajnos vannak olyan egyének, akiknél van ilyen, egyszer-egyszer lehet ilyen magas, én inkább azon elgondolkoznék, hogy jó-e ez a gyógyszer, amit most szedsz, vagy elég-e a dózis. Az azért nem normális, hogy pl. 1x nem szeded be és így megugrik, bár gyógyszerrel nem tudom mennyi, de túl nagy a különbség az biztos, kell egy kivizsgálás.

Amúgy péntek óta mit csináltál?

2024. szept. 1. 09:31
 10/15 A kérdező kommentje:

sajna csütörtök óta nem szedem... Pénteken akartam kiváltani, de hát sajnos nem volt.

Péntek óta kb fekszem a sötét szobába mert szétrobban a fejem.. :/

2024. szept. 1. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!