Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Másnak is érzékeny a jobb heréje?

Másnak is érzékeny a jobb heréje?

Figyelt kérdés

Sajnos a jobb herémnél van egy visszér megnagyobbodásom már 10 éve, eddig azt mondták nem szükséges megműteni, mostanság viszont fáj is ha sokat ülök, állok.

Ma megvizsgáltam tapogatással mindkét herémet, és tapasztaltam hogy a jobb herém érzékeny. Leginkább alul/mögötte a mellékheréknél. Felül a mellékhere csatlakozásánál mindkét herén érzek egy kis pöttyöt, pont ugyanott. Az szerintem természetes. Viszont a bal herém nem érzékeny, ellenben a jobbal. Miután megfogdostam, enyhe sajgás van benne, az érzékenysége sem olyan hogy sikítok, csak kellemetlen, a sajgás is. Ez az érzés felmegy az alhasamig.

Remélem nincsen semmi komoly, tervezek elmenni orvoshoz vele, de kicsit aggaszt. Hererákot nem gondolok, mert méretre, súlyra, állagra egészéges, és nincsenek nagy kemény csomók rajta.

Valakinek volt már hasonló esetleg?

2024. júl. 4. 10:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%
Téged ne az érdekeljen hogy másnak is fáj , mert ez nem segít neked , hanem menj orvoshoz.
2024. júl. 4. 11:05
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem érzékenyebb, mint a másik.
2024. júl. 4. 12:38
 3/15 anonim ***** válasza:
Ha ücsörögsz kicsit a meleg vízben ellazulva, akkor is fáj ha fogdosod?
2024. júl. 4. 13:41
 4/15 anonim ***** válasza:

Ezt most nem értem, hogy miért az a fontos, hogy másnak érzékeny -e a jobb heréje.

A te esetedben herevisszér lett megállapítva, ami éveken keresztül nem okozott gondot, most már viszont igen. A teendőd nem a gyakori használata, hanem bejelentkezni orvoshoz és megvizsgáltatni, hogy a herevisszér okozza-e a problémát és már műteni kell, vagy esetleg heregyulladás vagy más probléma.

2024. júl. 4. 14:48
 5/15 anonim ***** válasza:
Orvoshoz kellene menned. A jobb oldali herevisszér kevésbé gyakori mint a bal, komoly betegség is állhat a hátterében.
2024. júl. 4. 17:19
 6/15 A kérdező kommentje:
Mindenképpen megyek orvoshoz, csak kíváncsi voltam, más tapasztalt e ilyet esetleg. Olvastam, hogy a jobboldali visszér ritka, nekem speciel sportbalesetben szerzett sérülés okozta, nem hiszem hogy daganat állna fenn 10 éve, már valszeg respawnoltam volna. Viccet félretéve kellemetlen, de utána kell járni.
2024. júl. 4. 18:45
 7/15 anonim ***** válasza:
5/6 vagyok. Ha nem érzel benne csomót, tömöttséget és màr 10 éve fennál akkor valószínűleg a visszér okozza. Nekem bal oldali van és tipikusan úgy szokott érzékeny lenni ahogy leírtad, a here hátsó oldalánál, ott ahol az erek belépnek a golyóba. És az alhasba is kisugárzik ha ott tapintom. Nálam sem elviselhetetlen a fájdalom, de azért kellemetlen. Föleg így melegebb időben szokott érzékenyebb lenni.
2024. júl. 4. 19:28
 8/15 A kérdező kommentje:
Holnap megyek dokihoz, reméljük rendben lesz. Ma elkezdett fájni a baloldali is estére, meg van benne egy égő/szúró nyilalás néha. Lehet valami gyulladás lesz belőle. Holnap kiderül. Max ivartalanítanak.:D
2024. júl. 4. 20:43
 9/15 anonim ***** válasza:

Egy átlag férfinak mindkét heréje érzékeny.

Orvoshoz kell menned, ahol majd elmondják a lehetőségeket.

2024. júl. 5. 22:39
 10/15 A kérdező kommentje:
Voltam azóta, de semmilyen kóros elváltozás nincsen, egy kis gyulladás van a mellékheréken. Valami bakteriális oka lehet.
2024. júl. 5. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!