Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Nagyon fajdalmas aranyer,verzo...

Nagyon fajdalmas aranyer,verzo aranyer eseten is megujjaz az orvos?

Figyelt kérdés
jún. 3. 10:28
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
34%

Ha vágysz rá, közeli ismerős, és ő is benne van a dologban, akkor igen.

De én inkább kezeltetném az aranyeret.

jún. 3. 10:30
 2/19 A kérdező kommentje:
Irtam hogy orvos…. Vizsgalat szempontjabol, nem homo a kerdes…
jún. 3. 10:34
 3/19 anonim ***** válasza:
45%

Igen, azt írtad hogy orvos, és azt is, hogy ujjazna. Az orvos nem ujjaz, hanem megvizsgál.

Ha vizsgálatról van szó, nem írtad, hogy urológus esetén kizárja-e a prosztata vizsgálatot az aranyér, vagy hogy most proktológushoz mész, és kíváncsi vagy vizsgálat részleteire. Utóbbi esetben ugye fontos megjegyezni, hogy a proktológus nem ujjal vizsgál.

jún. 3. 10:44
 4/19 A kérdező kommentje:
Elvileg sebeszi problema lehet ez, de meg nem voltam vele sehol, igy most lenne az elso vizsgalat, az ujjazas meg hat ilyen vulgarisan kifejezve magam…
jún. 3. 10:52
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
A proktológus nem "ujjaz" meg... van spéci műszere. (Ne akard tudni...)
jún. 3. 14:37
 6/19 anonim ***** válasza:
66%

Sem az urológus, sem a proktológus nem ujjaz meg.

Urológus sem megujjaz, hanem 1 ujjal kb 1 cm mélyen benyúl és megtanítja a prosztatát. Ez kb 3-5 mp. Alapvetően ultrahangon is látszódik a prosztata, szóval ezt sem szokták csinálni ha nem muszáj.

Aranyér esetén proktológust kell felkeresni, és nem, nem fog megujjazni.

Egyébként ha kellene a vizsgálathoz, ahhoz hogy jobban legyél akkor nem mennél ha megujjazna?

jún. 3. 16:21
 7/19 anonim ***** válasza:
78%

6

Nem, a prosztata nem 1 centire van, hanem beljebb.

Igaz, hogy a proktológus nem (csak) az ujját használja, viszont rektoszkópot és anoszkópot dug fel, az sem lehet kellemes...

Én részemről kerülöm mindkettőt, urológust, proktológust egyaránt. Nem tudnám rávenni magam egyikre sem, remélem, soha nem lesz rájuk szükségem...

jún. 3. 17:13
 8/19 anonim ***** válasza:
42%

Ha rossz a helyzet, akkor el sem mész orvoshoz, ha kézzel megtapintja az aranyered? Inkább szenvedsz tovább? Elég fura hozzáállás... Szerinted ha műteni kell, akkor azt hogy logisztikázzák ki? Látni fogják az alfeled, hozzá fognak érni kézzel és eszközökkel.

Amúgy egy gyakorló proktológus már annyi segget látott, nem tudsz neki újat mutatni valószínűleg. Tedd félre a szégyenlősséget, félelmet, ha az egészséged a tét!

jún. 3. 17:14
 9/19 anonim ***** válasza:
57%

Évek óta van, kezelem krémekkel, ha vérzik.

Nem érdekel, ki hány segget látott; én nem akarom ilyen méltatlan helyzetbe hozni magam. Urológus dettó felejtős.

jún. 3. 17:26
 10/19 anonim ***** válasza:
56%

"én nem akarom ilyen méltatlan helyzetbe hozni magam"

. Már megtetted.

Egyébként a prosztata vizsgálatot nem helyettesíti az ultrahang, mivel a masszázs által vizeletbe juthatnak baktériumok, ami így segíti a diagnózist és a kezelés felállítását. Másrészt bizonyos krónikus gyulladás esetén alkalmanként sokat segít a tüneteken.

jún. 3. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!