Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Benőtt körömnél mire számítsak?

Benőtt körömnél mire számítsak?

Figyelt kérdés

Nagylábujjamról van szó. Nem vészes, hanem olyan mintha összenőtt volna a bőrrel oldalt és nem kap levegőt. Vágom a körmöm , nem nagy ennek ellenére mégis olyannak érzem.

Attól tartok hogy amikor elmegyek az orvoshoz akkor azt mondja le kell szedni a körmöm. Tényleg csak ez a megoldás létezik?

2024. márc. 23. 22:25
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem,ott a gyógypedikűr . Kemény szoros cipők vastag zokni sok állás okozza , bőr ránő a körömre . Én kiáztatom majd óvatosan kivágom kerekre , a bőrvastagját oldalt meg talpon fém eüs reszelővel letolom.
2024. márc. 23. 22:39
 2/9 anonim válasza:

A körömleszedést csak akkor alkalmazzák ha már annyira durva és menthetetlen a dolog.

Nekem rendszeresen benő.

Én itthon szoktam ki vágni de pedikűrös is megcsinálja.

Csak egy kis darabot vág le a körömből ami elkezdett a hús felé nőni.

Nem is kell orvoshoz menni azonnal.

Én csak egyszer voltam mert az annyira durva volt már a pedikűrös sem tudta megcsinálni annyira be volt gyulladva de még az orvos is csak azt a részt vágta ki ami bele nőtt a húsba. Az már nekem nagyon durva volt.

Biztos, hogy nem fogja le szedni az egész körmöd.

De én a helyedben biztos, hogy pedikűröshöz mennék ha te magad nem tudod megcsinálni.

Mondjuk ne kezdj bele hogyha sosem csináltad még mert túlvághatod.

2024. márc. 23. 22:42
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Én is a gyógypedikűröst ajánlanám. Nekem kicsit benőtt. Olyan szépen megcsinálta. Nem fájt semmi sem.
2024. márc. 23. 23:19
 4/9 anonim ***** válasza:
73%
Elmész lézeres kezelésre, és soha többé nem lesz vele gondod. Én kb 30 éve csináltattam meg, előtte nem egyszer sebészeten vágták ki a benőtt darabot.
2024. márc. 24. 11:45
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Kikell vágatni, lézer szebészeten, nem kórházban késsel.

Sose lesz utána probléma.

Én is már alig tudtam menni mert begyulladt és fájt.

Privátba kivágták Debrecenbe.

2024. márc. 25. 09:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Megint nem értem a sok idiótát hogy egy valós és végleges megoldást miért kell lepontozni? Lásd #4
2024. márc. 25. 10:58
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6. Ne foglalkozz vele, én már beletörődtem.

Volt amikor nagyon mérges voltam mert tudtam hogy jó a válaszom és 0 %-ot kaptam rá.

De olyan is volt már hogy belöktem valami oltári baromságot és 100 % lett.

2024. márc. 25. 18:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogyan többen is megírták: a lézersebészet a megoldás. A gyógypedikűr tüneti kezelés, utána megint vissza fog nőni. Ráadásul jellemzően akkor mész el pedikűröshöz, amikor már benőtt és fáj. Na hát akkor már a kivágás brutális fájdalommal jár.

A lézeres megoldás lényege, hogy elérzéstelenítés után kimetszik a benőtt körömrészt egy egyenes vonalban, majd lézerrel roncsolják a körömtermelő sejteket, hogy ne nőhessen vissza a köröm.

Én is gyógypedikűrrel kezdtem: kivágta. Potyogott a könnyem a fájdalomtól (pedig elég jó a fájdalomtűrésem), de oké megvan, Utána két napig leragasztott sebbel jártam, mert akkora vérző seb maradt a helyén. Hurrá, begyógyult.. jó is volt három hónapig. Majd újra benőtt és kezdődött az egész elölről. Ha időben sikerül elkapni, akkor a lézeres beavatkozás után is csak egy pici seb marad, ami hamar begyógyul. És jó eséllyel egy életre letudtad a problémát.

(A fent leírtak személyes tapasztalatok és akkor is megfelelnek a valóságnak, ha az ügyfélvesztéstől félő pedikűrösök lepontozzák a választ).

2024. ápr. 25. 14:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Kisiskolás, tizenéves koromban jelentkezett először. Előszőr csak pici fájdalommal, de nem igazán érdekelt. Anyu megoldott eleinte.

Nekem csak a nagylábujjam belső oldalán nőtt be, de mindkét nagylábujjamon.

Nem biztos, de talán az segíthette elő a köröm sarkának benövését (benyomódását) a körömsáncba (van aki köröm barázdának nevezi), hogy anyukám mindig szrette már pici gyerek korunk óta, szépen ívesre vágni a körmünket. A sarkain jól bekanyarítva a körömsánc vége alá.

Aztán magamtól rájöttem, hogy picike pedikürös ollóval ha nagyon közel a sánhoz azzal párhuzamosan bemetszem a körmöt, a sáncba belenőtt körömdarabot kivehetem. Aztán volt hogy nemsikerült. Iszonyat begyulladt a körmöm ott, egyszer sebészeten kötöttem ki. Ahol csak jobban elbarmolták. Ők jóval nagyobb daraot akartak kivágni. Emlékszem a gyulladás miatt az érzéstelenítő sem hatott, kisgyerekként úgy fogtak le az ágyon, amíg a sebész henteskedett... Ez a kép máig bennem van.

De csak napokkal kéőbb halásztam ki a félig gyulladt, félig gyógyuló sebből a levágott körömdarabot. Emiatt a trauma miatt sosem mentem még pedikűröshöz sem.

Aztán beálltam egy otthoni "sebészkedésre". Ha nem vártam meg hogy nagyon begyulladjon, általában jól ki tudtam vágni. Néha nőtt "vadhús", aztán eltűnt. Néha gennyesre gyulladt. De gyakran elsőre jól ki tudtam vágni. Néha láttam hogy olyan mélyen "vág" bele a körömsáncba hogy nem is értettem, miért nőhet így a körmöm. Olyan havonta vagdostam magamnak ki. És így ment ez kb 30 évig.. Vagy 200x biztos "megoperáltam" magam. Némelyik olyan véres volt, hogy szerintem ha valaki látta volna, rosszul lett volna :D :D De hát én megszoktam...

Gondolkodtam a lézeres korrekción kb 10 éve, de csak halogattam.

Aztén pár éve, 45 éves koromban, de nagyon hirtelen, egyre kevéssbé kezdett begyulladni. Mintha elkezdte volna a köröm sarka átküzdeni magát a körömsáncon. Úgyhogy ha lehetett, inkább csak fertőtlenítettem, csak végső esetben vágtam ki, de azt is éppenhogy. Hátha sikerül neki. És sikerült! Mindkettőnek. Kb 2 éve semmi gond velük. Mindkét körmöm a sarok előbukkant a körömsánc végén. Semmi gyulladás, fájdalom azóta. Akár rá is lehet taposni.

Asszem talán az segíett, hogy pár éve sokat home officeolok (ekkor kezdődött a "gyóguylás" is. Alig volt rajtam cipő alig mentem bárhová. És talán a minimális igénybevétel miatt, a köröm viszonylagos nyugalma, a szoros cipő hiánya miatt a körömsánc is kevséssbé volt a köröm által irritálva.

Szóval nálam spontán "gyógyult". Hála az égnek. Na azota csak kicsi ívben vágom a körmöm. A sarkait semmikébb sem beljebb, mint ahogy a körömsánc vége van.

-------------

Amúgy mikor még aktuális volt, és túrtam a netet megoldást keresve, úgy tudom vannak olyan acél rugós és egyéb pedikűrös kütyük, ami hasonló módon ráveszik a körmöt, hogy "kivezesse" magát a körömsáncból, és ne bele akarjon nőni. De sosem próbáltam. Bár nálam olyan mély volt a benövés mértéke, hogy kizártnak tartottam hogy azt onnan valami kivezeti, vagy kihúzza... Amikor kb 1,5-2mm mélyen belemart a körömsáncba. Nem tudom a mai napig hogyan tudta onnan a körömöm kiveztni magát.

2024. jún. 30. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!