Miért erősödik ilyenkor a vizelési ingerem?
Figyelt kérdés
Ha vizelnetek kell és mondjuk futtok, akkor nektek is erősödik a meglévő vizelési ingeretek?
Ha vizelnem kell és futok, amikor megálltam, akkor úgy érzem mintha erősödött volna az inger.
Válaszokat előre is köszönöm!
2023. dec. 1. 13:09
1/4 A kérdező kommentje:
*megállok
2023. dec. 1. 13:10
2/4 Ékezetes billetyűzet válasza:
Én is így szoktam lenni. Ha biciklizni megyek, de pisilni nem voltam előtte, akkor közben, mikor megállok vmiért (pl. forgalmi ok), erősebben érzem az ingert.
3/4 anonim válasza:
Ha van valamennyi folyadék a hólyagban, akkor a hólyag futás közben mozog és nyomja a többi hasűri szervet és ezzel vizelési ingert okoz. Ha ilyenkor megáll az ember, akkor a testből jövő többi inger (izmoktól, izületekből származó) nullára csökken és a megmaradó vizelési inger fokozottnak tűnik.
4/4 anonim válasza:
Testmozgás után az izmokból áradó inger 0-ra csökken? Ezt úgy mégis honnan veszed?
Egyébként egyszerű a magyarázat. Testmozgás hatására a test kiválasztó szervrendszerei aktívabban működnek, pl vese, máj, bélrendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!