Hormonhiány okozhatja hogy 30 évesen úgy nézek mint egy 18 éves?
Nyilván nem tudhatom, hogy nálad mi okozza, az én hasonló esetemben hormonprobléma okozott ilyet. Tudom, hogy nagyon nehéz élethelyzet, engem 25 évesen néztek 15-16 évesnek. Ez nyilván az élet minden területén nehézséget okozott. Nem untatlak a részletekkel, nem az a lényeg.
Elmentem egy ismerős urológushoz. A vérvétel alapján megállapította, hogy a szervezetem alig termel tesztoszteront, szinte semmit. Nebido nevű injekciót írt fel (már elmúltam 40, de még ma is kapom, mert a szervezetem nem képes tesztoszteront termelni, kívülről kell bevinni).
Az orvos dönti el, hogy milyen időközönként kell az injekciót beadni (muszkulárisan, a fenékbe szokták beadni), de legfeljebb 10-14 hetente. Már az első 3-4 injekció sokat segített: szőrösödni kezdtem, nem sokkal később úgymond utolértem a saját koromat. Egyetlen kellemetlen mellékhatása volt, hogy tele voltam pattanással, aknéval, de idővel ez a mellékhatás is megszűnt. A vérkép is jó eredményeket mutatott, mutat. Viszont a kívülről bevitt tesztoszteron akadályozza pl. a gyermeknemzést.
Még egyszer mondom: ez az én történetem, nem tudhatom, hogy nálad mi a helyzet. Később, más ügyben endokrinológushoz is mennem kellett, aki szintén felírhatja ezt a Nebido nevű injekciót. Tehát urológus vagy endokrinológus szakorvos kell ehhez.
Néha próbálkoztunk az Androgél nevű géllel, amit naponta kellett használni, bekenni vele a hasat vagy a combokat. A vérkép alapján ez is hatásos volt, csak ugye macerásabb a használata, ráadásul a partnerre is átvihető együttlét során, szóval veszélyes ilyen szempontból.
Sokan mondták, örüljek neki, hogy fiatalabbnak nézek ki, de nem mindenki érti ezt. Ha pl. valaki 40 évesen 35 évesnek néz ki, az jó, de felnőttként gyereknek, vagy a Te esetedben éppen felnőttnek, az megnehezíti az életet. Szerintem fordulj szakorvoshoz (kell hozzájuk beutaló), legfeljebb megállapítja, hogy nincs hormonproblémád. :) Sajnos én túl sokáig halogattam a szakemberhez fordulást, Te ne tedd ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!