Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Lesz-e baja bárkinek abból,...

Lesz-e baja bárkinek abból, ha nyáron is zárt cipőt és zoknit hord?

Figyelt kérdés

Sok kérdésbe belefutottam itt a GYK-n, amiben azt taglalták illetve vitáztak néhányan, hogy fiúknak, férfiaknak mennyire ildomos illetve célszerű nyáron a nagy melegben szandálban vagy papucsban járni mezítláb. Most szándékosan kerülni szeretném a szandál+zokni témát, mert kimondottan a cipő vs nyitott lábbeli a téma.

Egyesek azzal érvelnek, hogy férfi ember nem vesz fel az utcára papucsot vagy szandált, míg mások azzal, hogy "nehogymár lerohasszam/megsüljön a lábam cipőben, amikor kánikula van.

Engemet az érdekel, hogy egészségügyi kockázata, hátránya lehet-e a kánikulai zokni+cipő viseletnek a nyitott, mezítlábas lábbelivel szemben.

Tehát nem kimondottan a komfortérzet (ami mellesleg érthetőnek érthető), hanem az egészségügyi rész érdekel. Tudok olyanról, akinek szandálja és utcai papucsa életében nem is volt, meg olyanról is, aki csak hidegben hord cipőt.

2023. szept. 12. 18:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha lehetséges én kerülöm jó időben a zárt lábbelik használatát, ha mégis fel kell vennem, akkor kizárólag könnyű és jól szellőző lábbelit viselek pamutzoknival.

Egyébként meg a házban padlófűtés és falfűtés van, így otthon a házban (és nyáron a házon kívül is az udvarban) szeretek mezítláb lenni.

Nem is fáj sem a lábam, sem a gerincem, pedig a sport elég nagy terhelésnek teszi ki már 20 éve.

2023. szept. 13. 16:19
 12/14 anonim ***** válasza:
Én Szandált kis fiú voltam akkor hordtam, felnőttként nem, nem szeretek ennyire csupasz lábbal mászkálni, na most sokaknak ellent mond a helyzet, de én régóta ahogy jön a tavasz jó idő őszig, nem hordok zoknit, hagyományos sportcipőt bír a lábam nekem is erős széles a lábam ebben a cipőben a leg kényelmesebb, nyáron mezítláb hordom, izzadás igen nagyon izzados a lábam de ebben az esetben ha nincs rajtam zokni mezítláb van a láb a cipőbe kevésbé izzad be a lábam mind pl ha zokni is lenne plusz, nekem a lábamnak nagyon zavaró a zokni, mezítláb a cipőbe ujjaim szabadon vannak, eü része pl gombásodás zoknival előbb lenne gond, nálam nyáron így van, mezítláb a lábam a cipőbe.
2023. dec. 5. 01:53
 13/14 anonim ***** válasza:
12: Szandál-zokni párosítás ezért van, amit buták tévesen szidnak. Nyilván hosszú zoknival tényleg csúnya, de ezért van titokzokni vagy le kell hajtani. Sokáig hordtam, amíg egyszer drága szandál lerepült rólam és azóta nem vettem. Egyszer egy barátom csak azt jegyezte meg, hogy a világos zoknim nagyon elüt a szandáltól. :D A szidás egy ódivatú baromság.
2024. ápr. 29. 09:33
 14/14 anonim ***** válasza:
Illetve etikettből konkrétan azt tanítják is, hogy férfinek nem illik mezítlábbal megjelenni. Ha szandál, akkor igenis zoknit fel kell húznia.
2024. ápr. 29. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!