Ha nincs bőr gombám és izzadni sem szokott a talpam akkor
mitől lehet kellemetlen szagú a lábam ?
Figyelt kérdés
2hónapja kezdődőt, hogy elég intenzíven szagos a lábam.
Ha papucsot húzok fel akkor is ugyan úgy érződik mint ha cipőben lennék.
Mivel 2hónapja tart nálam ez a kellemetlen jelenség igy a napokban el mentem a bőrgyógyászatra is, átnézték rendesen a talpam a lábfejem és az ujjak közt is a bőröm.
Ott ki derült hogy nincs bőr gombám és egyéb szemel látható fertőzésem se.
Szóval akkor mit lehet tenni kellemetlen szagú láb ellen ?
Egyáltalán mitől fordulhat elő ha még csak nem is izzad a lábam ???
ez nem gombától van hanem a Brevibacterium linens nevű baktériumtól ami többek között a lábon is élősködik bizonyos embereknél. Érdekesség, hogy bizonyps sajtokat ezzel a kultúrával oltanak be, ban is szaguk becsületesen (pl. pálpusztai)
márc. 28. 12:00
9/11 A kérdező kommentje:
“Brevibacterium” Hogyan mivel is kezelhető ?
kérlek áruld el. Köszönöm!
márc. 29. 06:52
10/11 anonim válasza:
szia! nem tudok erre sajnos megnyugtató választ adni neked. Annyi tudott, hogy hajlam is kell hozzá - nekem soha nincs lábszagom, akármeddig "rohadhat" a lábam cipőben, igaz én MINIDG viselek zoknit, nyáron sem mezitlábazok a cipőben - bizonyos embereknek olyan az anyagcseréje, a nyirokkeringése, a bőrlégzési, a vegyi-és biofilm adottságai, hogy tolerálják bizonyos élősködők életműködését. Talán szerológia letenyésztéssel el lehetne csípni a bűnöst de ember nem fog neked ilyen csinálni, még akkor is imádkozni kell laborért amikor egyéb bajod van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!