Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymaszűkületem van, vagy...

Fitymaszűkületem van, vagy fitymafékem rövid, hogyan mondjam el a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Nálunk mindig is tabu volt a szex, illetve a nemi élet, a nemi dolgok, így nem tudom hogy mondjam el a szüleimnek, hogy el kéne menni urológushoz.

Arra gondoltam, hogy várok szeptemberig, hogy rá tudjam fogni egy orvosi vizsgálatra, hogy ott derült ki.

Tudom, 14 vagy a felett már mehetek urológiai vizsgálatra beutaló nélkül de vita lenne otthon belőle.

Köszi előre is.

2023. júl. 11. 15:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egészségedről szól és nem a szüleid nézetéről. A merevedés pedig normális, természetes dolog, tehát szerintem simán mondd el.

A szűkület esetében a makkon nehéz lehúzni a fitymát, és a legtöbb esetben vékony,,gyűrű" jelenik meg, ahol feszül a bőr és nem nyúlik.

Rövid fitymafék esetében általában nem lehet a makk alá/ makk vegéig lehúzni a fitymát, illetve a makk eleje előrebukik ahogy húzza a fitymafék.

2023. júl. 11. 15:41
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Milyen vita? Apukádnak mond meg.
2023. júl. 11. 15:42
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne vita abból, hogy orvoshoz mész?

Szerintem tedd fel magadnak a kérdést: ha most elmondod az egyik szülődnek, akkor ő felajánlja-e a segítségét/támogatását ahhoz, hogy eljuss a szakrendelésre, vagy nem? Ha nem, akkor ugyanott vagy, mintha se szó se beszéd magad kérnél időpontot és mennél el a dokihoz.

Amúgy ha 14 felett vagy és ilyen jellegű problémát észlelsz, akkor nem gáz, ha önálló vagy és foglalkozol magaddal (akkor is, ha kiderül, semmi bajod).

Plusz: ez nem csak a szexről szól, ha bajod van, akkor szimplán a tisztálkodásban is akadályozhat a dolog, sőt más betegséget is jelezhet a szűkület (pl. cukorbetegség). Szóval ne aggódj. Vagy így vagy úgy, de szedd össze a bátorságod és kérj időpontot egy rendelésre. A többit szrd le magasról.

2023. júl. 11. 15:57
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Menj el nyugodtan urológushoz. Egy vizsgálathoz nem kell szülői beleegyezés. Az orvos megvizsgál és ha valami gond van, akkor javasolni fog valamit. A beavatkozáshoz kell szülői beleegyezés, de ha már ott van a kezedben a papír arról, hogy (esetleg) probléma van, akkor nem csak megengedik neked, hogy megcsináltatsd.

Esetleg nincs egy fiú rokonod (tesó, unokatesó, nagybácsi) akivel ezt meg tudnád beszélni, ha a szüleiddel kellemetlen lenne ez?

2023. júl. 11. 16:41
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Odaálltam eléjük és elmondtam hogy urológiai vizsgálatra van szükségem, mert ez a probléma, teljesen megértőek voltak, jövő héten megyünk.

A leírtak alapján fitymaszűkületem van, teljes körülmetélést választanám.

2023. júl. 11. 20:12
 6/20 A kérdező kommentje:
*megyek, őket már nem viszem magammal azért 🤷😅
2023. júl. 11. 20:16
 7/20 anonim ***** válasza:
Amíg be nem töltöd a 18-at, ők felelősek az egészségedért. Ha valamelyikük el tud esetleg kísérni, fogadd el a lehetőséget! Ha műteni kellene, a beleegyezésük mindenképpen kelleni fog.
2023. júl. 11. 20:29
 8/20 anonim ***** válasza:
48%
Helyes. Bátor lépés. Nem fogod megbánni, ha körülmetélés is lesz belőle. Szeptemberig meggyógyul.
2023. júl. 12. 08:02
 9/20 anonim ***** válasza:
0%

"Bátor " lépés,csak kevésbé átgondolt! A bőr már soha nem fog vissza nőni.

Nem kell mindent elhinni a metélést kedvelőknek.

2023. júl. 12. 08:28
 10/20 A kérdező kommentje:

9es:

Tudom, vannak akik azt mondják, hogy nem kellene tkm-et (teljes körülmetélést) viszont a részleges újra beszűkülhet, továbbá az hosszabb és kellemetlenebb gyógyulási idővel jár.

Utánaolvastam a témának, pozitívumoknak, negatívumoknak, viszont számomra a tkm jobb választásnak tűnik a negatívumok ellenére is, mint bármi más. Mindenesetre neked is köszönöm szépen, hogy felhívtad a figyelmem, hogy szerinted nem ez a legjobb lépés!

7) Igen tudom, hogy kelleni fog a beleegyezése a szülőknek, de az első konzultációra ha egy mód van rá magam szeretnék menni.

Köszönöm szépen az érdemleges válaszokat, sokat segítettek! ☺️

2023. júl. 12. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!