Meddig növekedhet az emberi test?
Elöljáróban annyit, hogy 48-49-es lábam van, 182-3cm magas vagyok, Endo/mesomorph testalkattal, könnyedén hízok, de könnyen is fogyok, valamint könnyen építek izomzatot is, jelenleg némi túlsúly van rajtam.
Soha életemben nem voltam pattanásos, de e mellett mindig fejlettebb voltam a kortársaimnál, magasabb-erősebb stb..
Ez az intenzív növekedés olyan 14-15 éves koromban alább maradt, már akkor 48-as volt a lábam, és 180cm voltam. Úgy gondoltam ez volt a peak, megtörtént így marad.
Néhány hete érdekes változásokat véltem felfedezni, de nem jelentettem nekik különösebb figyelmet, de többek között:
- Pattanásos lett az arcom-vállam (Savas környezetben dolgoztam, annak tudtam be)
- A heréim legalább 25-30%-ot nőttek
Egy hete töltöttem a 20. életévemet, majd a mai nap felkeléskor arra lettem figyelmes, hogy fáj a hátam, de egészen érdekesen, pont úgy mint amikor 12-13 évesen rengeteget nőttem és akkor fájt a hátam, gyorsan megmértem magam, 185cm vagyok.
Szőrzet ügyileg, a fanszőröm 10-11 évesen már kialakult, az arcomon kb. 3-4 hónapja van rendes szőr, a hasam évek óta szőrös, hónaljszőröm illetve a mellszőröm most kezdődött csak el fejlődni (1-1 fejlett szál sok pihe)
A péniszem 18/4-es, kissé vékonynak érzem, de mintha mostanában az is vastagabb lenne.
Egyszerre vagyok korán és későn érő? :D
Ilyen lehetséges?
Szinte mindenhol azt olvasom, hogy 20-22 éves korban teljesen megáll a növekedés, angol nyelvű fórumokon viszont sok helyen olvastam, hogy férfiaknál ez akár 25 éves korig is tarthat.
Amúgy hatalmas lábad van a magasságodhoz képest.
Lehet, hogy ezelőtt szünetelt egy kicsit a magasságbeli növés és most folytatódik.
Igen, ez már a "védjegyemmé" vált, hogy nagy lábakon élek :D
Hosszra még a 48-as is elég, de széles ősember lábam van, így a 49-es kényelmesebb.
Nem fogja megmondani neked senki, meddig nősz, utólag szokás ebben okosnak lenni. Mindenesetre nulla darab embert ismerek, aki 20 felett nőtt volna (16 felett is keveset), szerintem se túl esélyes. Nem vágom a statisztikákat, de ha van ilyen, az eléggé ritka. Pláne úgy, hogy valakinek már évekkel korábban lezárult a növekedése. Hiába igaz valami, ha négymilliárdból találtak két tucat példát, azt jobb a helyén kezelni. Olyat mintha hallottam volna, hogy bizonyos sportoktól egyenesedik a gerinc, nyúlnak a csigolyaközök, így nőhet az ember pár centit. De akármi is az oka, örülj neki! :D És ha rájössz a titokra, azért oszd meg velünk. Mértél azóta, még magasabbat, vagy bármi változás?
Na ha valaki, akkor én például kifejezetten későn érő típus voltam, sokáig lemaradva, másokhoz képest alacsonyabb, abban a tudatban voltam végig, hogy eleve alacsony fajta vagyok, aztán mégis megugrottam, de inkább csak 15-16 évesen, mikor mások már alig nőttek. Csodálkoztak is. Előtte mindig a két évvel fiatalabbakkal voltam kb. egy magas, az egy évvel fiatalabbak és egyidősek mind magasabbak voltak nálam :(, de aztán lehagytam olyanokat is, akik világ életben fél fejjel nagyobbak voltak. :) 17-18 évesen már nekem is legfeljebb csak egy-egy centi jött, utána én se nőttem semmit. Leszámítva a trükköt, amit felfedeztem azóta, hogy reggel tudok magasabbat is mérni. 181-nek lettem beírva utolsó iskolai mérés szerint, de 182,8-at is tudok mérni reggelente. Na de ez egy kanyit nem változott már az elmúlt években még nálam se. 21/F vagyok.
Szőrösödés is nagyon soká jött, bár azóta se túlzottan. Fanszőr 16-17 évesen. Arcomon 20 után valamicske, felsőtesten gyakorlatilag most sincs semmi. Talán néhány pehely szál újabban. Emlékszem, az is ciki volt anno, hogy évekkel később potyogtak a tejfogaim, mikor mások már arra sem emlékeztek, hogy ilyen dolog is van. Hangom is később mélyült.
Egyébként nem biztos, hogy a magassági növés és a szőrösödés mindenkinél azonos időzítésben kell álljon. Állítja ezt valami tudomány? Pl. köztudott, hogy a magasság és a lábméret sincs összefüggésben. A te lábad, bocs hogy én is megjegyzem, biztos unod már, de tényleg szépen kilóg az átlagból. Kapsz rá cipőt egyáltalán, amilyet szeretnél? Nekem 44-es a lábam, és még erre is több haverom mondta, hogy az viszonylag nagy, mert inkább 43 lehet az átlag. Egy 46-ost ismerek, nálunk ő a durva eset.
A kézujjaim viszont rövidek. A micsodám 16/4,3-as, az talán közepesnek mondható. Persze csak ha jól benyomom a tövénél csontig a vonalzót, mivel az egyetlen, ami az utóbbi években nőtt, és sokat, az a súlyom. Volt már korábban is, hogy meg voltam kicsit hízva, csak kicsit, de ha olyan időszak jött, le szokott rólam menni. Amíg alacsony voltam, amúgy se tűnt fel, hogy másokhoz mérten nehéz lennék, de ahogy elértem a magasságom, már megvoltam 77-78 kiló. Azt utána erre jött rá egy nagyobb hízás és 19 évesen felmentem 90-re. Volt azóta ingadozás le-föl, de inkább 90-valahány vagyok, ami bmi szerint a túlsúlyos tartomány közepe (27-28). Elvileg kéne fogynom. Vagy magasságom is nőhetne hozzá. :D
Fura kettősség, mivel ugye még mindig csupasz vagyok, olyan a testem, mint egy gyereké, közben alkatra meg már egy apatestnél is masszívabb, vastag derék, vastag combok, izmos karok, váll és idősebbekre jellemző nagyobb pocakom van, nem csak amolyan kis úszógumis babaháj, mint többeknek.
De nem akarom elvenni a kedved, hátha te majd rácáfolsz, és fogsz nőni 25 éves korig, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!