A frenulotomia nagyon kockázatos?
Szóval rövid a fékem, voltam urológusnál, már időpontot is kaptam. Most a neten olvasgattam, hogy milyen kockázatokkal járhat, és legtöbb valóban semmiség, de lehetnek durvábbak is. Például ilyenek:
“Kozmetikai eltérés. Előfordulhat, hogy a fitymafék visszaheged, vagy nem gyógyul megfelelően. Ez ismételt kisebb műtéti beavatkozást igényel.”
“A területen futó érképletek érintettsége esetén öltés válhat szükségessé.”
“Sérülhet a bőrfelszín közelében futó húgycső, illetve sipolyjárat alakulhat ki. Ez további összetettebb műtéti beavatkozást, vizelési problémát eredményezhet.”
Hát ez nem valami megnyugtató. Sőt, már azt sem tudom el-e merek menni a beavatkozásra. Persze lehet, hogy 100-ból 1-szer történik csak ilyesmi, de mi van ha én leszek az az egy?
Mint minden gyógymódban ebben is vannak újítások.Sok doki leegyszerűsiti ezt a beavatkozást.Csinál 1 átmetszést rajt,2 varrat,és kész is .
A régebbi orvosi könyvekben azt írják a profok,a féket teljes egészében le kell műteni,hisz nem gumiból van ,hogy tágulni tudjanak.Nem csak 1 ponton van a p.testhez nőve .Csakhogy ilyenkor 4-5 varrat is van bent.Ez hosszabbítja a műtét idejét.Ha ügyes sebészt találunk,szinte nyoma sem marad.
Többen írták már ide kérdésként,hogyan tovább,mert a az átmetszés nem hozta a kívánt eredményt.
Egyébként kockázat mentes műtét nem létezik,bármilyen egyszerűnek tűnik is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!