Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » SSRI Antidepresszáns okozta...

Japierdole98 kérdése:

SSRI Antidepresszáns okozta PSSD tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Eleinte azthittem identitas krizisem van, aztán nemrég találtam pár cikket a dologról. 2 éve lassan hogy közepes depressziós epizóddal diagnosztizáltak, először Escitilt írtak fel, ami működött egy ideig de nagyon kiütött, szexuálisan viszont nem volt problémám tőle. Később Olwexya-t szedtem pár hónapig, először 75mg később 150mg-ot, és ott kezdődött a történet. Amikor szedtem még úgy ahogy ment a dolog, de éreztem h valami nem okés, illetve utána is néztem hogy megkavar szexuálisan, ezért le is tettem amint lehetett, de elkéstem vele. Meglátok egy szép lányt és semmi. Magától nem tiszteleg, csak külső hatásra, ha szánt szándékkal akarok könnyíteni a dolgomon. Sokszor olyan mintha ott se lenne a főnök a helyén, de van hogy ilyen kellemetlen érzést érzek benne. Magát az ingert megkapom, érzem hogy menne lefele, de nem megy végbe a kapcsolat. Esküszöm mintha kontaktos lenne.

Akik hasonló cipőben járnak:

Mennyire vagytok képbe ezzel, mik a tapasztalatok? Lesz jobb, vagy engedjem el?

Kicsit olyan mintha legyőztek volna. Elég megalázó és most hogy kiderült hogy ez egy létező dolog, már idegesít is.

2022. okt. 27. 02:56
 1/1 anonim ***** válasza:
35%

Az antidepresszánsoknál a mellékhatások listáján előkelő helyen szerepel a szexuális zavar, libidó csökkenés, akár a teljes impotencia is. Ezek átmeneti dolgok, de mindenkinél más. A gyógyszer elhagyása után általában rendeződik, ha nincs szervi, vagy egyéb más ok. Azt tudni kell, hogy a depresszió önmagában is egy csomó gondot tud okozni.

Tapasztalatom szerint legjobb út a gyógyszert minél rövidebb ideig szedni, aztán elhagyni, és a depit más módszerekkel visszatartani, pl sport, hobbik, stb.

2022. okt. 27. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!